Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Pri­ma­la mi­to na po­slu
Slu­žbe­ni­ca Upra­ve za ne­kret­ni­ne Z.K. (34) iz Her­ceg No­vog uhap­še­na je ju­če zbog pri­ma­nja mi­ta. Li­si­ce na ru­ke sta­vi­li su joj slu­žbe­ni­ci Od­sje­ka za su­zbi­ja­nje pri­vred­nog kri­mi­na­li­te­ta, u sa­dej­stvu sa ko­le­ga­ma iz Cen­tra bez­bjed­no­sti Her­ceg No­vi.
Ka­ko se sum­nja, Z.K. je u svoj­stvu slu­žbe­nog li­ca za­du­že­nog za vo­đe­nje uprav­nog po­stup­ka u Upra­vi za ne­kret­ni­ne – Pod­ruč­na je­di­ni­ca Her­ceg No­vi, u vre­men­skom pe­ri­o­du jun–no­vem­bar 2016. go­di­ne, tra­ži­la no­vac od vi­še li­ca ka­ko bi iz­vr­ši­la slu­žbe­nu rad­nju ko­ja je ve­za­na za pred­me­te (pod­ni­je­te za­htje­ve) ko­je su stran­ke vo­di­le kod Upra­ve za ne­kret­ni­ne PJ Her­ceg No­vi, pri če­mu je od jed­nog li­ca, ko­ji je stran­ka u pred­me­tu, ka­ko se sum­nja, pri­mi­la mi­to od 200 eura.
– Osum­nji­če­na Z.K. će, uz kri­vič­nu pri­ja­vu, bi­ti pri­ve­de­na dr­žav­nom tu­ži­o­cu u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci – sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je.M.V.P.

Bri­tan­ski brod u lu­ci Bar
Na­uč­no-is­tra­ži­vač­ki brod „HMS Ec­ho”, jed­no od naj­mo­der­ni­jih plo­vi­la u mor­na­ri­ci Ve­li­ke Bri­ta­ni­je, uplo­vio je u ju­če uju­tro u Lu­ku Bar. Brod će to­kom na­red­nih se­dam da­na ura­di­ti pre­mjer akva­to­ri­ja lu­ke sa svim po­da­ci­ma. Po­sled­nji pre­mjer akva­to­ri­ja Lu­ke Bar ra­đen je 2006. go­di­ne.
Za­jed­no sa Mor­na­ri­com Voj­ske Cr­ne Go­re, po­sa­da bri­tan­skog bro­da će ura­di­ti prej­mer akva­to­ri­ja Lu­ke Bar, na­pra­vi­ti snim­ke mor­skog dna, iz­ra­di­ti di­gi­tal­ne ma­pe, što je ja­ko va­žno za sva­ku lu­ku, a bi­će ura­đen i vi­deo-za­pis mor­skog dna luč­kog akva­to­ri­ja. D.S.

Bu­bo najt
Na Pa­štro­vač­koj go­ri sa pa­di­na­ma Lov­će­na, u ka­njo­nu Mo­ra­če sa Bje­lo­pa­vli­ći­ma i u do­li­ni ri­je­ke Lim, re­a­li­zo­va­će se naj­ma­sov­ni­ja vo­lon­ter­ska ak­ci­ja „Bu­bo najt”, ko­ja pod­ra­zu­mi­je­va mo­ni­to­ring so­va uša­ra.
– Pro­šle go­di­ne su po pr­vi put is­tra­ži­va­ne Ru­mi­ja, ka­njon ri­je­ke Ci­jev­ne i Su­to­ri­na, po me­to­do­lo­gi­ji ko­ju je pa­ten­ti­rao slo­ve­nač­ki or­ni­to­log To­maž Mi­he­lič iz „DOPPS – Bir­dLi­fe Slo­ve­ni­ja”. Tom pri­li­kom uz po­moć 57 vo­lon­te­ra, to­kom tri no­ći, na 35 is­tra­ži­va­nih lo­ka­ci­ja, iden­ti­fi­ko­va­no je 19 muž­ja­ka ve­li­ke uša­re. Pro­šlo­go­di­šnji re­zul­ta­ti su vje­tar u je­dra: sko­ro 55 od­sto uspje­šno­sti po tač­ka­ma. Pro­sjek u evrop­skim ze­mlja­ma je da se re­gi­stru­je na 10-15 od­sto is­pi­ta­nih ta­ča­ka. Ove go­di­ne pla­ni­ra­mo da po­kri­je­mo 20 ta­ča­ka sva­ke ve­če­ri, a u su­bo­tu čak 40 – po­ru­či­li su iz Cen­tra za za­šti­tu i pro­u­ča­va­nje pti­ca (CZIP).A.O.

Jed­nom tra­kom kod Bo­ža­ja
Zbog pro­du­žet­ka ro­ka za za­vr­še­tak ra­do­va na re­kon­struk­ci­ji Gra­nič­nog pre­la­za Bo­žaj, sa­o­bra­ćaj u oba prav­ca na ovom gra­nič­nom pre­la­zu (iz Cr­ne Go­re ka Al­ba­ni­ji i obr­nu­to) do dalj­njeg će se i da­lje od­vi­ja­ti jed­nom sa­o­bra­ćaj­nom tra­kom na­iz­mje­nič­no, sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"