Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-12-01 SAVJET ASK RASPRAVLJAO O PRIJAVAMA PROMJENE U IMOVINE Provjerili funkcionere
Dan - novi portal
Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) od po­čet­ka go­di­ne spro­ve­la je pro­vje­re za 128 jav­nih funk­ci­o­ne­ra, ko­ji su do­sta­vi­li iz­vje­šta­je u slu­ča­ju pro­mje­ne pre­ko 5.000 eura. Na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci Sa­vje­ta ASK, ko­ja je bi­la za­tvo­re­na za jav­nost, pred­sta­vljen je po­stu­pak pro­vje­re iz­vje­šta­ja o pri­ho­di­ma i imo­vi­ni jav­nih funk­ci­o­ne­ra u slu­ča­ju uve­ća­nja pre­ko 5.000 eura, kao i na­čin utvr­đi­va­nja osno­va sti­ca­nja imo­vi­ne i pri­ho­da.
– Ci­je­ne­ći do­sta­vlje­ne do­ka­ze i re­le­vant­nu do­ku­men­ta­ci­ju o osno­vu sti­ca­nja, od­no­sno iz­vo­ri­ma sred­sta­va no­vo­ste­če­ne imo­vi­ne, utvr­đe­no je da su do­sta­vlje­ni de­talj­ni po­da­ci o osno­vi­ma sti­ca­nja imo­vi­ne i pri­ho­da, te da ne­ma osno­va za po­kre­ta­nje uprav­nog od­no­sno pre­kr­šaj­nog po­stup­ka. Zbog ne­do­sta­vlja­nja iz­vje­šta­ja u slu­ča­ju uve­ća­nja imo­vi­ne i pri­ho­da, Agen­ci­ja je po­kre­nu­la če­ti­ri po­stup­ka, od ko­jih su dva pred­me­ta u to­ku, a pro­tiv dva funk­ci­o­ne­ra su po­kre­nu­ti pre­kr­šaj­ni po­stup­ci. Sa­vjet je upu­tio ini­ci­ja­ti­vu da Agen­ci­ja, kao pri­o­ri­tet u ra­du, iz­vr­ši pro­vje­ru svih do­sta­vlje­nih iz­vje­šta­ja po osno­vu na­sta­lih pro­mje­na pre­ko 5.000 eura, i s tim u ve­zi po­kre­ne od­go­va­ra­ju­će po­stup­ke – sa­op­šte­no je na­kon sjed­ni­ce.
Ta­ko­đe, za­tra­že­no je da Agen­ci­ja iz­vr­ši ocje­nu osno­va­no­sti pri­ja­va i na­vo­da iz me­di­ja ko­je se od­no­se na na­vod­no uve­ća­nje imo­vi­ne ko­ji ni­je­su pri­ja­vlje­ni ASK, a ste­če­ni su u to­ku vr­še­nja jav­ne funk­ci­je.
– Za­klju­če­no je da je Agen­ci­ja to­kom pro­te­kle dvi­je go­di­ne do­pri­ni­je­la od­go­vor­ni­jem i tran­spa­rent­ni­jem oba­vlja­nju jav­nih funk­ci­ja, ka­ko na dr­žav­nom, ta­ko i na lo­kal­nom ni­vou, i da je po­ve­ćan ste­pen svi­je­sti po pi­ta­nju oba­ve­za do­sta­vlja­nja iz­vje­šta­ja po osno­vu na­sta­le pro­mje­ne ko­je se od­no­se na uve­ća­nje imo­vi­ne pre­ko 5.000 eura – sa­op­šte­no je iz ASK.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"