Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SA KONFERENCIJE O OSPOSOBLJAVANJU MLADIH IZ SJEVERNIH OPŠTINA CRNE GORE ZA TRŽIŠTE RADA PORUČENO Razvijati aktivizam
Dan - novi portal
Na ak­ti­vi­zmu mla­dih u Cr­noj Go­ri po­treb­no je kon­kret­ni­je i sna­žni­je ra­di­ti, a or­ga­ni­zo­va­nje obu­ka za pred­u­zet­ni­štvo i raz­voj ka­ri­je­re, kao i in­fo-da­na za bu­du­će stu­den­te tre­ba da po­sta­ne prak­sa ne sa­mo u glav­nom gra­du, već i u sje­ver­nim op­šti­na­ma. To je oci­je­nio ko­or­di­na­tor Odje­lje­nja za is­tra­ži­va­nje jav­nih po­li­ti­ka u Cen­tru za mo­ni­to­ring i is­tra­ži­va­nje (Ce­MI) Mar­ko Sa­vić na kon­fe­ren­ci­ji te NVO.
Sa­vić je re­kao da je Ce­MI u Nik­ši­ću, Plu­ži­na­ma, Ža­blja­ku i u Plje­vlji­ma or­ga­ni­zo­vao an­ke­ti­ra­nja, ko­jim je bi­lo ob­u­hva­će­no pre­ko 1,2 hi­lja­de uče­ni­ka tre­ćih raz­re­da svih sred­njih ško­la.
– An­ke­ta se sa­sto­ja­la iz jed­no­stav­nog pi­ta­nja, a to je šta pla­ni­ra­te da ra­di­te po­sli­je sred­nje ško­le. Ima­li ste tri op­ci­je. Jed­na je bi­la da će­te da raz­vi­ja­te svo­ju ka­ri­je­ru, ta­ko što će­te da tra­ži­te po­sao. Dru­ga je bi­la da će­te da po­ku­ša­te da raz­vi­je­te sop­stve­ni bi­znis, pred­u­zet­ni­štvo. Tre­ća je bi­la da će­te da upi­še­te fa­kul­tet. Pre­ko 90 od­sto mla­dih lju­di se opre­di­je­li­lo za upis fa­kul­te­ta. Sa­mo je ma­li broj onih ko­ji su se od­lu­či­li za jed­nu od dru­ge dvi­je op­ci­je. U na­šem dru­štvu je sve ve­ći broj onih ko­ji idu na stu­di­je, a sve ma­nji broj onih ko­ji se opre­dje­lju­ju za za­nat ili za usa­vr­ša­va­nje ne­kih vje­šti­na ko­je u sred­njoj ško­li ni­su mo­gli da do­bi­ju – re­kao je Sa­vić.
Iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca Ce­MI-ja Ni­ko­le­ta To­mo­vić ka­za­la je da po­sto­ji ve­o­ma oči­gle­dan jaz iz­me­đu mo­guć­no­sti za sti­ca­nje obra­zo­va­nja i eko­nom­skih pri­li­ka, po­seb­no ka­da je u pi­ta­nju tr­ži­šte ra­da.
Ko­or­di­na­tor­ka pro­jek­ta na pro­gra­mu Uje­di­nje­nih na­ci­ja za mla­de Je­le­na Mi­lja­nić oci­je­ni­la je da je naj­ve­ći ne­do­sta­tak u cr­no­gor­skom dru­štvu taj što ne po­sto­ji jak si­stem, ko­ji će po­dr­ža­ti mla­de i po­mo­ći im da do­no­se do­bre, kva­li­tet­ne i in­for­mi­sa­ne od­lu­ke o svom ži­vo­tu. Di­rek­tor Di­rek­to­ra­ta za mla­de u Mi­ni­star­stvu spor­ta Ne­nad Ko­pri­vi­ca ka­zao je da je pri­o­ri­tet tog re­so­ra funk­ci­o­ni­sa­nje po­sto­je­ćih i otva­ra­nje omla­din­skih klu­bo­va i cen­tra.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"