Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika MARIJA KAPA PRIVEDENA ZBOG NAVODNIH PRIJETNJI POSLANIKU DPS-A MOMČILU MARTINOVIĆU
Kapa Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva Dok javnost posmatra kako u direktnom prenosu javnog servisa apanažni nasilnici koji su tukli građane izlaze iz zgrade Prestonice prikriveni crnim kapuljačama, represivni organi DPS-a hapse majku dvoje maloljetne djece, uzornu građanku i privrednicu Mariju Kapu – saopšteno je iz GP URA
Dan - novi portal
Ce­tinj­ska po­li­ci­ja pri­ve­la je od­bor­nič­kog kan­di­da­ta Gra­đan­skog po­kre­ta URA Ma­ri­ju Ka­pu zbog na­vod­nih pri­jet­nji po­sla­ni­ku DPS-a Mom­či­lu Mo­šu Mar­ti­no­vi­ću, što su iz GP URA oka­rak­te­ri­sa­li kao skan­dal i no­vi pri­mjer ne­ču­ve­nog pri­ti­ska na opo­zi­ci­ju. Iz ce­tinj­skog od­bo­ra GP URA sa­op­šti­li su da je Ka­pa pri­ve­de­na na osno­vu pri­ja­ve Mom­či­la Mo­ša Mar­ti­no­vi­ća.
– Upra­vo je pri­ve­de­na na­ša Ma­ri­ja Ka­pa po pri­ja­vi Mom­či­la Mo­ša Mar­ti­no­vi­ća, ko­ji se osje­tio ugro­že­nim i pre­stra­vio se od ri­je­či jed­ne že­ne, upu­će­nih u te­le­fon­skom raz­go­vo­ru. Ma­ri­ja Ka­pa je se­stra po­vri­je­đe­nog Du­ša­na Ka­lu­đe­ro­vi­ća, ko­ji je za­vr­šio u KBC-u na­kon na­pa­da mo­ma­ka sa ka­pu­lja­ča­ma, ko­je je, po ri­je­či­ma pri­sut­nih, na­vo­dio upra­vo Mo­šo Mar­ti­no­vić – sa­op­šti­li su iz ce­tinj­skog od­bo­ra GP URA.
Ka­ko su is­ta­kli, umje­sto svi­ma po­zna­tih kri­mi­na­la­ca i cr­nih ka­pu­lja­ča ko­ji su na dan iz­bo­ra ba­ti­na­li slo­bo­de gra­đa­ne Ce­ti­nja, Upra­va po­li­ci­je je, po pri­ja­vi po­sla­ni­ka DPS-a Mom­či­la Mo­ša Mar­ti­no­vić, pri­ve­la pred­stav­ni­cu Gra­đan­skog po­kre­ta URA Ma­ri­ju Ka­pu.
Iz te stran­ke ocje­nju­ju da su u pi­ta­nju po­sljed­nji tr­za­ji dik­ta­tor­skog re­ži­ma DPS-a, ko­ji, ka­ko su is­ta­kli, ova­kvim re­pre­siv­nim dje­lo­va­njem sa­mo po­tvr­đu­je svoj kri­mi­nal­ni ka­rak­ter, ko­ji je de­mon­stri­rao i na dan lo­kal­nih iz­bo­ra.
– Dok či­ta­va cr­no­gor­ska jav­nost po­sma­tra ka­ko u di­rekt­nom pre­no­su jav­nog ser­vi­sa apa­na­žni na­sil­ni­ci ko­ji su tu­kli gra­đa­ne Ce­ti­nja iz­la­ze iz zgra­de Pre­sto­ni­ce pri­kri­ve­ni cr­nim ka­pu­lja­ča­ma, re­pre­siv­ni or­ga­ni DPS-a hap­se maj­ku dvo­je ma­lo­ljet­ne dje­ce, uzor­nu gra­đan­ku i pri­vred­ni­cu Ma­ri­ju Ka­pu. Me­đu­tim, ka­da je DPS spao na te gra­ne, on­da je svi­ma ja­sno da bro­je po­sled­nje da­ne na vla­sti – sma­tra­ju u ce­tinj­skom od­bo­ru po­kre­ta URA.
Is­pred zgra­de Upra­ve po­li­ci­je na Ce­ti­nju ju­če se oku­pi­lo pe­de­se­tak čla­no­va i funk­ci­o­ne­ra Gra­đan­skog po­kre­ta URA, ko­ji su če­ka­li da­lji raz­voj si­tu­a­ci­je.
Ka­pa je pri­ve­de­na po pri­ja­vi po­sla­ni­ka DPS-a Mom­či­la Mar­ti­no­vi­ća, ko­ji se osje­tio ugro­že­nim na­kon te­le­fon­skog raz­go­vo­ra s njom, a ko­ji je usli­je­dio na­kon što je njen brat bru­tal­no na­pad­nut i is­pr­skan su­zav­cem na dan iz­bo­ra.
Mar­ti­no­vić je još pri­je ne­ko­li­ko da­na od opo­zi­ci­o­nih stra­na­ka ozna­čen kao je­dan od lju­di ko­ji su ko­or­di­ni­ra­li ba­ti­na­ši­ma na Ce­ti­nju, a ko­je je, ka­ko tvr­de, DPS do­veo iz Nik­ši­ća, Pod­go­ri­ce i Bu­dve.
– Da ima prav­ne dr­ža­ve i ne­za­vi­snih in­sti­tu­ci­ja, da­nas bi se su­di­lo tim pla­će­nim na­sil­ni­ci­ma, ko­je je DPS smi­šlje­no do­veo ka­ko bi obez­bje­đi­va­li kri­mi­nal­ne šta­bo­ve i pri­ti­ska­li gra­đa­ne. Me­đu­tim, ov­dje je ri­ječ o kla­sič­nom po­ku­ša­ju za­stra­ši­va­nja lju­di ko­ji su se „dr­znu­li“ da sa­ču­va­ju obraz svo­jih po­ro­di­ca i svog gra­da, a ko­ji su to­kom iz­bor­nog da­na uka­zi­va­li na broj­ne ne­za­ko­ni­te rad­nje i bra­ni­li Ustav Cr­ne Go­re – is­ta­kli su iz GP URA.
Oni su na­gla­si­li da je URA u svom pr­vom sa­mo­stal­nom na­stu­pu na Ce­ti­nju osvo­ji­la čak 15 od­sto po­dr­ške i pet man­da­ta, zbog če­ga je da­nas naj­ja­ča opo­zi­ci­o­na par­ti­ja u tom gra­du.
Mar­ti­no­vić je na funk­ci­ju po­sla­ni­ka De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta do­šao sa po­zi­ci­je za­mje­ni­ka gra­do­na­čel­ni­ka pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje. To se do­go­di­lo na­kon što je do­ta­da­šnji po­sla­nik DPS-a Pe­tar Po­ro­bić pod­nio ostav­ku na tu funk­ci­ju
M.V.


Po­li­ci­ja ne re­a­gu­je na pri­ja­ve pro­tiv Raj­ke

Iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re su na dan iz­bo­ra sa­op­šti­li da je Raj­ka Ka­som, ko­ja je ra­ni­je op­tu­že­na za ku­po­vi­nu lič­nih ka­ra­ta, od­vo­di­la bi­ra­če DPS-a u pro­sto­ri­ju u ko­joj je di­je­ljen no­vac, pre­ko pu­ta bol­ni­ce na Ce­ti­nju. Ipak, po­li­ci­ja ni­je re­a­go­va­la po­vo­dom tih na­vo­da i Ka­som ni­je pri­vo­đe­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"