Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-12-01 SPECIJALNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO KONTROLIŠE SUMNJIVE AGENCIJE ZA PREUZIMANJE NOVČANIH POTRAŽIVANJA
Katnić Od građana naplaćuju zastarjele dugove Specijalno državno tužilaštvo zaplijenilo je dio predmeta agencije za preuzimanje novčanih dugova – „In casso managament“, sumnjajući da je riječ o organizovanoj prevari na štetu građana
Dan - novi portal
Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo (SDT) na čijem je čelu Milivoje Katnić pro­vje­ra­va rad agen­ci­ja ko­je se pred­sta­vlja­ju kao ope­ra­te­ri za pre­u­zi­ma­nje nov­ča­nih du­go­va, sum­nja­ju­ći da se ra­di o or­ga­ni­zo­va­noj pre­va­ri na šte­tu gra­đa­na.
Por­tal Stan­dard ju­če je ob­ja­vio ta­kva sa­zna­nja, na­vo­de­ći da bi gra­đa­ni tre­ba­lo da pri­ja­ve po­li­ci­ji ili tu­ži­la­štvu uko­li­ko im se do­go­di da ih po­zo­ve ne­po­zna­ta oso­ba, ko­ja se pred­sta­vlja kao ope­ra­ter agen­ci­je za pre­u­zi­ma­nje nov­ča­nih du­go­va i pri­je­ti da će ih pre­da­ti su­du ili jav­nom iz­vr­ši­te­lju, ako ne iz­mi­ri­ sta­ra du­go­va­nja. Ka­ko na­vo­de, pred­stav­ni­ci ta­kvih agen­ci­ja uglav­nom po­tra­žu­ju „du­go­ve“ pre­ma mo­bil­nim ope­ra­te­ri­ma.
Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo, pre­ma pi­sa­nju ovog me­di­ja, za­pli­je­ni­lo je dio pred­me­ta od jed­ne ta­kve agen­ci­je – „In cas­so ma­na­ga­ment“, sum­nja­ju­ći da je ri­ječ o or­ga­ni­zo­va­noj pre­va­ri na šte­tu gra­đa­na. „In cas­so ma­na­ga­ment“ ima­la je ot­ku­plje­na za­star­je­la po­tra­ži­va­nja jed­ne te­le­ko­mun­ika­ci­o­ne kom­pa­ni­je, a svi ti pred­me­ti tre­nut­no se na­la­ze u Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu.
Is­ku­stva na ko­je se po­zi­va ovaj me­dij go­vo­re da su mno­gi na­si­je­da­li na pri­jet­nje i upla­ći­va­li du­go­va­nja od­jed­nom ili u ra­ta­ma, a da ni­ka­da ni­je­su do­bi­li po­tvr­du da je bi­lo ka­kav dug rask­nji­žen. Oni ko­ji bi pi­ta­li ope­ra­te­ra da im po­ša­lje do­ka­ze o du­go­va­nju, ni­ka­da ni­je­su do­bi­li po­vrat­nu in­for­ma­ci­ju.
U tu­ži­la­štvu sum­nja­ju da je ova­kav dil osmi­šljen zbog za­sta­re po­tra­ži­va­nja. Ta­ko se, ka­ko sum­nja­ju, u ci­je­lu pri­ču uklju­ču­ju agen­ci­je za na­pla­tu po­tra­ži­va­nja i po zna­čaj­no ni­žoj ci­je­ni ot­ku­plju­ju du­go­va­nja, ko­ja su zbog za­sta­re tre­ba­lo da bu­du ot­pi­sa­na.
Iz Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva su za Stan­dard sa­op­šti­li da je u to­ku op­se­žna kon­tro­la ta­kvih agen­ci­ja.
Za­kon o obli­ga­ci­o­nim od­no­si­ma pred­vi­đa ta­kvu vr­stu po­slo­va­nja, ali pre­ma usta­lje­noj prak­si sva­ki kli­jent po­je­di­nač­no od kom­pa­ni­je sa ko­jom je sklo­pio ugo­vor tre­ba da bu­de oba­vi­je­šten da je nje­gov dug pre­u­ze­la dru­ga fir­ma, što do sa­da u pro­vje­ra­va­nim slu­ča­je­vi­ma ni­je bi­la prak­sa.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"