Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo VLADA FORMIRALA TIM Obilaze raseljene sa Kosova
Dan - novi portal
For­mi­ran je tim ko­ji či­ne pred­stav­ni­ci Upra­ve za zbri­nja­va­nje iz­bje­gli­ca, Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va i pred­stav­ni­ci UN­HCR-a, a ko­ji će obi­ći ra­se­lje­na li­ca sa Ko­so­va i utvr­di­ti ko­je su to pre­pre­ke ko­je im one­mo­gu­ća­va­ju da ostva­re prav­ni sta­tus u Cr­noj Go­ri, a ti­me i pri­stup so­ci­jal­noj i zdrav­stve­noj za­šti­ti, obra­zo­va­nju ili za­po­šlja­va­nju, ka­za­la je dr­žav­ni se­kre­tar Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Vu­ki­ca Je­lić. Je­lić je u de­le­ga­ci­ji Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja, ko­ja je uče­stvo­va­la na fo­ru­mu „Me­đu­in­sti­tu­ci­o­nal­na ini­ci­ja­ti­va o traj­nim re­še­nji­ma za ra­se­lje­na li­ca sa Ko­so­va“.
Je­lić je na fo­ru­mu is­ta­kla da Vla­da ra­di na du­go­roč­nim rje­še­nji­ma pro­ble­ma in­ter­no ra­se­lje­nih li­ca kroz lo­kal­nu in­te­gra­ci­ju (stam­be­ne pro­jek­te) i osta­lim pri­stu­pi­ma pra­va. Je­lić ka­že da in­te­re­so­va­nje za po­vra­tak i da­lje po­sto­ji i da je po­treb­no na­sta­vi­ti bli­sku sa­rad­nju sa vla­dom Ko­so­va.
– Re­gi­o­nal­nim stam­be­nim pro­gra­mom za Cr­nu Go­ru pred­vi­đe­no je obez­bje­đe­nje sred­sta­va za rje­ša­va­nje stam­be­nog pi­ta­nja za 6.063 li­ca. Ve­ći broj pro­je­ka­ta je re­a­li­zo­van ili će se re­a­li­zo­va­ti u na­red­nom pe­ri­o­du. Kamp Ko­nik dva je za­tvo­ren, stam­be­no pi­ta­nje su ri­je­ši­le 44 po­ro­di­ce. To­kom ovog mje­se­ca 120 po­ro­di­ca iz kam­pa Ko­nik je­dan, ri­je­ši­lo je stam­be­no pi­ta­nje. U na­red­noj go­di­ni će još 51 po­ro­di­ca iz ovog kam­pa ri­je­ši­ti stam­be­no pi­ta­nje, či­me će se ste­ći uslo­vi za nje­go­vo za­tva­ra­nje – iz­ja­vi­la je Je­lić. Šef Mi­si­je OEBS-a na Ko­so­vu Jan Brat­hu i še­fi­ca re­gi­o­nal­ne kan­ce­la­ri­je UN­HCR-a An­ke Erik­som slo­ži­li su se da je u Cr­noj Go­ri spro­ve­de­no mno­go ak­tiv­no­sti u ci­lju re­a­li­za­ci­je eg­zi­sten­ci­jal­nog i prav­nog sta­tu­sa ra­se­lje­nih li­ca. Iz mi­ni­star­stva tvr­de da su oni po­hva­li­li rad Vla­de Cr­ne Go­re i is­ta­kli da na­ša ze­mlja slu­ži kao do­bar pri­mjer i ohra­bru­je re­gi­on i za­jed­ni­cu u na­la­že­nju i re­a­li­za­ci­ji traj­nih rje­še­nja za ovu ra­nji­vu ka­te­go­ri­ju dru­štva.R.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"