Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo fleš
Dan - novi portal
Vla­ho­vić umje­sto Pe­jo­vi­ća

Na Voj­nom aero­dro­mu u Go­lu­bov­ci­ma iz­vr­še­na je pri­mo­pre­da­ja du­žno­sti ko­man­dan­ta Va­zdu­ho­plov­stva Voj­ske Cr­ne Go­re. U pri­su­stvu na­čel­ni­ka Ge­ne­ral­šta­ba, ge­ne­ral-pot­pu­kov­ni­ka Lju­bi­še Jo­ki­ća, ma­jor Dra­žen Vla­ho­vić pri­mio je du­žnost ko­man­dan­ta od pu­kov­ni­ka Živ­ka Pe­jo­vi­ća.
Ta­ko­đe, ge­ne­ral­ni di­rek­tor Di­rek­to­ra­ta za po­li­ti­ku od­bra­ne Ivi­ca Iva­no­vić uče­stvo­vao je na za­jed­nič­kom sa­stan­ku po­li­tič­kih di­rek­to­ra mi­ni­star­sta­va vanj­skih po­slo­va i od­bra­ne ze­ma­lja čla­ni­ca i po­sma­tra­ča Ame­rič­ko-ja­dran­ske po­ve­lje (A5), ko­ji je odr­žan u Sko­plju. On je na­gla­sio da je pred­u­slov uspje­šnog su­o­ča­va­nja sa glo­bal­nim bez­bjed­no­snim i po­li­tič­kim iza­zo­vi­ma sve­o­bu­hvat­no ja­ča­nje sa­rad­nje ze­ma­lja re­gi­o­na u do­me­nu od­bra­ne.M.S.


SAD nu­di eks­per­te

Am­ba­sa­da SAD u Pod­go­ri­ci sprem­na je za na­sta­vak sa­rad­nje i pru­ža­nje eks­pert­ske po­dr­ške struk­tu­ra­ma nad­le­žnim za pro­ce­su­i­ra­nje kri­vič­nog dje­la tr­go­vi­ne lju­di­ma. To je ju­če na sa­stan­ku sa na­ci­o­nal­nim ko­or­di­na­to­rom za bor­bu pro­tiv tr­go­vi­ne lju­di­ma Zo­ra­nom Ula­mom ka­zao stal­ni prav­ni sa­vjet­nik pri am­ba­sa­di SAD u Pod­go­ri­ci Erik Lar­son.
Ula­ma je za­hva­lio na do­sa­da­šnjoj po­mo­ći i po­dr­šci ko­ju vla­di­noj Kan­ce­la­ri­ji za bor­bu pro­tiv tr­go­vi­ne lju­di­ma go­di­na­ma una­zad pru­ža ame­rič­ka am­ba­sa­da u Pod­go­ri­ci, ko­jom je pri­li­kom za­tra­žio po­dr­šku u eks­pert­skom smi­slu sa ci­ljem una­pre­đe­nja re­zul­ta­ta u obla­sti iden­ti­fi­ka­ci­je žr­ta­va tr­go­vi­ne lju­di­ma, sa fo­ku­som na efi­ka­sno pro­ce­su­i­ra­nje tr­go­vi­ne lju­di­ma. Lar­son je po­hva­lio rad Kan­ce­la­ri­je za bor­bu pro­tiv tr­go­vi­ne lju­di­ma, i is­ta­kao da je po­dr­ška vla­di­noj Kan­ce­la­ri­ji vi­so­ko na li­sti pri­o­ri­te­ta Kan­ce­la­ri­je ame­rič­kog stal­nog prav­nog sa­vjet­ni­ka.M.S.


Sti­gla mor­na­ri­ca

Fre­ga­ta Kra­ljev­ske rat­ne mor­na­ri­ce HMS ,,Mon­mo­uth” uplo­vi­la je u Lu­ku Bar i bo­ra­vi­će u po­sje­ti Cr­noj Go­ri do 31. mar­ta. Cilj po­sje­te fre­ga­te Kra­ljev­ske rat­ne mor­na­ri­ce je una­pre­đe­nje sa­rad­nje iz­me­đu mi­ni­star­sta­va od­bra­ne i mor­na­ri­ca dvi­je ze­mlje. To­kom bo­rav­ka bro­da u Lu­ci Bar, bi­će or­ga­ni­zo­va­no vi­še bi­la­te­ral­nih ak­tiv­no­sti. Pri­pad­ni­ci Mor­na­ri­ce VCG i ofi­ci­ri sa fre­ga­te ,,Mon­mo­uth” od­i­gra­će 28. mar­ta i pri­ja­telj­sku fud­bal­sku i ko­šar­ka­šku utak­mi­cu na te­re­nu Sport­skog cen­tra „To­po­li­ca”.
M.S.


Obu­ka advo­ka­ta

Za­mje­nik Za­štit­ni­ka ljud­skih pra­va i slo­bo­da Si­ni­ša Bje­ko­vić uče­stvo­vao je na obu­ci za advo­ka­te o pri­mje­ni Evrop­ske kon­ven­ci­je o ljud­skim pra­vi­ma na na­ci­o­nal­nom ni­vou i tom pri­li­kom na­gla­sio po­tre­bu stva­ra­nja je­din­stve­nih kon­ven­cij­skih stan­dar­da pred svim or­ga­ni­ma u Cr­noj Go­ri. Bje­ko­vić ko­ji je i ko­or­di­na­tor HELP pro­gra­ma za edu­ka­ci­ju prav­ni­ka sma­tra da je taj do­ga­đaj, uz uče­šće re­no­mi­ra­nih pa­ne­li­sta iz ze­mlje i ino­stran­stva, do­kaz u pri­log tvrd­nji da je kon­ti­nu­i­ra­na me­đu­in­sti­tu­ci­o­nal­na sa­rad­nja je­dan od ključ­nih uslo­va za efi­ka­snost za­šti­te ljud­skih pra­va i slo­bo­da u Cr­noj Go­ri.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"