Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE POKRENULA PREKRŠAJNI POSTUPAK PROTIV FUNKCIONERA DEMOSA Savović: Gone me zbog politike
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Op­štin­skog od­bo­ra (OO) De­mo­sa u Da­ni­lov­gra­du i biv­ši od­bor­nik u lo­kal­nom par­la­men­tu Želj­ko Sa­vo­vić sa­slu­šan je ju­če u Su­du za pre­kr­ša­je, po pri­ja­vi Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je da se na­la­zi u su­ko­bu in­te­re­sa. Agen­ci­ja je Sa­vo­vi­ća op­tu­ži­la da je u isto vri­je­me bio od­bor­nik i di­rek­tor pri­vat­ne fir­me.
Sa­vo­vić je isto­vre­me­no op­tu­žio pred­stav­ni­ke Agen­ci­je, ali i op­štin­ske slu­žbe i čla­no­ve Op­štin­ske iz­bor­ne ko­mi­si­je da su pro­tiv nje­ga po­kre­nu­li po­li­tič­ki pro­ces i od­u­ze­li mu od­bor­nič­ki man­dat, jer go­di­na­ma una­zad uka­zu­je na po­li­tič­ke i osta­le pro­ma­ša­je čel­ni­ka DPS-a u ovom gra­du.
– Da u Agen­ci­ji po­štu­ju za­kon u svim slu­ča­je­vi­ma, a ne sa­mo ka­da sam ja u pi­ta­nju, on­da bi bi­lo mno­go ma­nje zlo­u­po­tre­ba i one bi na vri­je­me bi­le sank­ci­o­ni­sa­ne. Oni su u eks­pre­snom po­stup­ku, za ma­nje od mje­sec da­na, do­ni­je­li rje­še­nje da mi se odu­zme od­bor­nič­ki man­dat. Na­i­me, 9. mar­ta pro­šle go­di­ne po­sta­vljen sam na mje­sto di­rek­to­ra pri­vat­ne fir­me, a oni su već 8. apri­la od­lu­či­li da vi­še ne mo­gu da bu­dem od­bo­r­nik. Uz to, u lo­kal­nom par­la­men­tu ima vi­še od­bor­ni­ka DPS-a ko­ji su i di­rek­to­ri jav­nih usta­no­va ili pri­vat­nih fir­mi, pa do­sad ni­ka­da ni­je­su po­zi­va­ni na bi­lo ka­kva sa­slu­ša­va­nja. Oči­gled­no je da se u Da­ni­lov­gra­du za­ko­ni spro­vo­de se­lek­tiv­no, od­no­sno jed­ni va­že za opo­zi­ci­ju, a dru­gi za pred­stav­ni­ke vla­sti - re­kao je Sa­vo­vić u Su­du za pre­kr­ša­je.
On je do­dao da do da­nas ni­je do­bio rje­še­nje Agen­ci­je za spre­ča­va­nje kor­pu­ci­je po ko­jem mu je od­u­zet od­bor­nič­ki man­dat. Sa­vo­vić je ne­for­mal­nim pu­tem do­šao do tih do­ku­me­na­ta i tvr­di da u Agen­ci­ji ni­je­su mo­gli da do­ne­su od­lu­ku o od­u­zi­ma­nju man­da­ta, jer mu je ni­je­su do­sta­vi­li ni­ti je on zva­nič­no upo­znat sa tim šta u njoj pi­še.
U su­du je iz­ja­vio da je Uprav­na in­spek­ci­ja na nje­gov za­htjev kon­tr­o­li­sa­la od­lu­ku Agen­ci­je i utvr­di­la niz pro­pu­sta. Sa­vo­vić je ka­zao da su i u Agen­ci­ji po­tvr­di­li da je bi­lo pro­pu­sta, ka­da su od­go­va­ra­li na pri­mjed­be nad­le­žne in­spek­ci­je.
– Me­đu­tim, šta to vri­je­di ka­da je ne­ko iz po­li­tič­kih struk­tu­ra od­lu­čio da vi­še ne bu­dem u op­štin­skom par­la­men­tu i gra­đa­ne ne upo­znam sa svi­me što ra­di ov­da­šnji DPS i nje­go­vi čel­ni­ci. Na­rav­no, ne­će me za­pla­ši­ti po­ziv za su­đe­nje i ne­će me po­ko­le­ba­ti da pod­ne­sem kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv svih ko­ji su umi­je­ša­li pr­ste u mo­je ukla­nja­nje iz par­la­men­ta. Na­dam se da će kad-tad isti­na iza­ći na vi­dje­lo i da će oni ko­ji su, mi­mo za­ko­na, od­lu­či­li da ne bu­dem od­bor­nik od­go­va­ra­ti i sti­dje­ti se svo­jih po­stu­pa­ka – za­klju­čio je Sa­vo­vić. I.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"