Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Dan - novi portal
Kon­kurs od po­ne­djelj­ka
Kon­kurs za ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra Ra­dio-Te­le­vi­zi­je Cr­ne Go­re bi­će ras­pi­san u po­ne­dje­ljak, od­lu­čio je Sa­vjet RTCG. Kon­kurs će, ka­ko je na­ja­vlje­no, tra­ja­ti 30 da­na.
Od­lu­ka o iz­bo­ru di­rek­to­ra bi­će do­ne­se­na na osno­vu pro­gra­ma ko­je pod­ne­su kan­di­da­ti, kao i in­ter­vjua ko­ji će se odr­ža­ti u Sa­vje­tu. Funk­ci­ju v.d. ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra RTCG tre­nut­no oba­vlja An­dri­ja­na Ka­di­ja, ko­ja je pri­je to­ga oba­vlja­la funk­ci­ju v.d. di­rek­to­ra Te­le­vi­zi­je Cr­ne Go­re.
Savjet je juče usvojio novi Statut RTCG i finansijski plan.A.O

Ra­di­ti na to­le­ran­ci­ji
Iz Cen­tra za gra­đan­sko obra­zo­va­nje (CGO) po­zva­li su gra­đa­ne i in­sti­tu­ci­je da za­jed­nič­ki ra­de na iz­grad­nji dru­štva to­le­ran­ci­je i otvo­re­no­sti ka raz­li­či­to­sti­ma, uz uče­nje či­nje­ni­ca o zlo­či­ni­ma i dru­gim raz­li­či­tim i uža­snim iz­ra­zi­ma fa­ši­stič­ke ide­o­lo­gi­je ko­ja je osta­vi­la traj­ne ožilj­ke na čo­vje­čan­stvo. Iz te NVO su, po­vo­dom 27. ja­nu­a­ra – Me­đu­na­rod­nog da­na sje­ća­nja na žr­tve Ho­lo­ka­u­sta, na­ve­li da obra­zo­va­nje o či­nje­ni­ca­ma iz pro­šlo­sti i nje­go­va­nje kul­tu­re sje­ća­nja pred­sta­vlja­ju ključ­ne me­ha­ni­zme za pro­ces su­o­ča­va­nja sa pro­šlo­šću i us­po­sta­vlja­nje tran­zi­ci­o­ne prav­de.
A.O.

Oži­vje­ti so­ci­jal­ni di­ja­log
Ima­ju­ći u vi­du či­nje­ni­cu da je So­ci­jal­ni sa­vjet „za­gla­vljen”, te da je za­stoj u ko­lek­tiv­nom pre­go­va­ra­nju i tri­par­ti­ti­zmu, pred­sjed­ni­ci gran­skih sin­di­ka­ta Sa­ve­za sin­di­ka­ta (SSCG) za­tra­ži­li su ju­če „od­mr­za­va­nje” so­ci­jal­nog di­ja­lo­ga i na­sta­vak tri­par­ti­ti­zma. Ova od­lu­ka, ka­ko na­vo­de, na­sta­la je shod­no do­go­vo­ru pred­stav­ni­ka SSCG sa sa­sta­na­ka sa pot­pred­sjed­ni­kom Vla­de Mi­lu­ti­nom Si­mo­vi­ćem, da će se pre­go­vo­ri oko od­red­bi ve­za­nih za na­kna­du po osno­vu mi­nu­log ra­da, na­sta­vi­ti u na­red­na dva mje­se­ca, tj. do kra­ja mar­ta te­ku­će go­di­ne.
– Ova­kav stav pred­sjed­ni­ka gran­skih sin­di­ka­ta i SSCG bi­će pre­zen­to­van na sjed­ni­ci So­ci­jal­nog sa­vje­ta ko­ja će se odr­ža­ti u po­ne­dje­ljak. Pred­sjed­ni­ci gran­skih sin­di­ka­ta su jed­no­gla­sno za­klju­či­li da se ste­če­na pra­va ne mo­gu uki­da­ti, ni­ti obim nji­hov uma­nji­va­ti. To se po­seb­no od­no­si na do­ži­vot­ne na­kna­de za maj­ke sa tro­je i vi­še dje­ce. Uko­li­ko bu­de na­ne­se­na prav­na si­gur­nost za na­ve­de­na li­ca, SSCG će se obra­ti­ti Ustav­nom su­du sa ini­ci­ja­ti­vom za uki­da­nje za­ko­ni­to­sti i ustav­no­sti Iz­mje­na i do­pu­na Za­ko­na o dječ­joj i so­ci­jal­noj za­šti­ti – ka­žu u SSCG.
M.S.

Vi­je­ća­ju o Nik­ši­ću
Sa­vjet Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je odr­ža­će da­nas 38. sjed­ni­cu. Na dnev­nom re­du će bi­ti in­for­ma­ci­ja o ak­tiv­no­sti­ma Agen­ci­je u to­ku iz­bor­ne kam­pa­nje za iz­bor od­bor­ni­ka u Skup­šti­ni op­šti­ne Nik­šić. Sa­vjet se na pro­šlom za­sje­da­nju upo­znao sa pla­nom kon­tro­le ko­ji je do­nio di­rek­tor Sre­ten Ra­do­njić.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"