Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika TUŽILAŠTVO SKLOPILO SPORAZUM SA ALEKSANDROM ALEKSIĆEM, PERICOM ANDRIĆEM I MILOŠEM AĆIMOVIĆEM
Privođenje osumnjičenih „Teroristima” po pet mjeseci zatvora
Dan - novi portal
Tro­ji­ca osum­nji­če­nih za pri­pre­ma­nje na­pa­da is­pred Skup­šti­ne 16. ok­to­bra pro­šle go­di­ne pu­šte­ni su ju­če na slo­bo­du. Tu­ži­la­štvo se sa Alek­san­drom Alek­si­ćem, Pe­ri­com An­dri­ćem i Mi­lo­šem Aći­mo­vi­ćem na­go­di­lo da pri­hva­te ka­zne od po pet mje­se­ci za­tvo­ra. Oni su pri­sta­li na na­god­bu i pu­šte­ni su iz pri­tvo­ra. Ra­ni­je je iz pri­tvo­ra pu­šte­na Kri­sti­na Hri­stić, ko­ja će se bra­ni­ti sa slo­bo­de.
Tu­ži­la­štvo je ra­ni­je od­u­sta­lo od op­tu­žbe za te­ro­ri­zam pro­tiv 11 osum­nji­če­nih, ko­ji su, na­vod­no, pla­ni­ra­li upad u zgra­du Skup­šti­ne i hap­še­nje pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća u iz­bor­noj no­ći. U na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge tih 11 osum­nji­če­nih se sa­da te­re­ti sa­mo za stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, a te­ro­ri­zam se i ne po­mi­nje kad su oni u pi­ta­nju. Za te­ro­ri­zam u po­ku­ša­ju sum­nji­če se sa­mo Bra­ti­slav Di­kić, Kri­sti­na Hri­stić i Alek­san­dar Sin­đe­lić, ko­ji je u me­đu­vre­me­nu po­stao svje­dok sa­rad­nik.
– Alek­sić, Aći­mo­vić i An­drić su pri­sta­li na ka­zne od po pet mje­se­ci, a u pri­tvo­ru su pro­ve­li vi­še od tri mje­se­ca – po­tvr­đe­no nam je iz tu­ži­la­štva.
Od­lu­ka da ta tro­ji­ca osum­nji­če­nih do­bi­ju po pet mje­se­ci za­tvo­ra ba­ca do­dat­nu sjen­ku sum­nje na či­tav slu­čaj i na­vo­di na za­klju­čak da tu­ži­la­štvo ne­ma kon­kret­ne do­ka­ze pro­tiv osum­nji­če­nih, ka­ko su to ra­ni­je tvr­di­li. Glav­ni spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić ra­ni­je je saopštio da je slo­bo­de li­še­no 20 dr­ža­vlja­na Re­pu­bli­ke Sr­bi­je za ko­je po­sto­ji osnov sum­nje da su iz­vr­ši­li kri­vič­no dje­lo stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je u sti­ca­ju sa kri­vič­nim dje­lom te­ro­ri­zam.
– Sum­nja se da je plan te or­ga­ni­za­ci­je bio da u vri­je­me pro­gla­še­nja re­zul­ta­ta na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma, uz upo­tre­bu oruž­ja, na­pad­nu oku­plje­ne gra­đa­ne is­pred Skup­šti­ne Cr­ne Go­re i slu­žbe­ni­ke Upra­ve po­li­ci­je, a da po­tom za­u­zmu pro­sto­ri­je Skup­šti­ne, s na­mje­rom da pro­gla­se iz­bor­nu po­bje­du od­re­đe­nih po­li­tič­kih par­ti­ja. Ta­ko­đe se sum­nja da je ta kri­mi­nal­na or­ga­ni­za­ci­ja pla­ni­ra­la i li­ša­va­nje slo­bo­de pre­mi­je­ra Cr­ne Go­re – sa­op­štio je ta­da Kat­nić.
Me­đu­tim, ubr­zo na­kon to­ga, od­u­stao je od kva­li­fi­ka­ci­je za te­ro­ri­zam, osim za tri li­ca.
Na­red­bom za spro­vo­đe­nje is­tra­ge bi­lo je ob­u­hva­će­no še­sna­est oso­ba, i to: Bra­ti­slav Di­kić, Kri­sti­na Hri­stić, Alek­san­dar Sin­đe­lić, Mir­ko Ve­li­mi­ro­vić, ko­ji je uslov­no ka­žnjen, Bran­ka Mi­lić (61), Mi­lan Du­šić (59), Dra­gan Mak­sić (40), Sr­bo­ljub Đor­đe­vić (52), Alek­san­dar Alek­sić (42), Ni­ko­la Đu­rić (34), Ivi­ca Ma­tić (36), Alek­san­dar Ču­ro­vić (33), Si­ni­ša Ćet­ko­vić (37), De­jan Sta­no­je­vić (42), Mi­loš Aći­mo­vić (26) i Pe­ri­ca An­drić (39).
Dan na­kon sa­slu­ša­nja, na slo­bo­du su pu­šte­ni Ste­fan Ve­li­mi­ro­vić (25), Bo­jan Ko­va­če­vić (40), nje­gov si­no­vac G.K. (17), bra­ća Ni­ko­la (21) i Lu­ka Đor­đe­vić (18) i Vla­di­mir Bo­žo­vić (21). D.Ž.–Vj.D.


Tra­že Ru­se, Bo­gi­će­vić u pri­tvo­ru

Na­red­bom za spro­vo­đe­nje is­tra­ge ob­u­hva­će­ni su ru­ski dr­ža­vlja­ni Edu­ard Ši­ro­kov i Vla­di­mir Po­pov.
U pri­tvo­ru u Kra­gu­jev­cu je Pre­drag Bo­gi­će­vić, dok se Ne­ma­nja Ri­stić na­la­zi na slo­bo­di, ali je du­žan da se sva­kog po­ne­djelj­ka ja­vlja po­li­ci­ji u Be­o­gra­du.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"