Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-02-08 TUŽILAŠTVO IZDALO NAREDBE U ISTRAZI PROTIV OSUMNJIČENOG ZA LAŽNU DOJAVU O BOMBI U DISKOTECI „BIGL”
Vještače Roganovićev glas
Dan - novi portal
Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci na­re­di­lo je da se oba­vi su­per­vje­šta­če­nje ka­ko bi se utvr­di­lo da li je po­ziv sa ko­jeg je la­žno pri­ja­vlje­no da je u pod­go­rič­koj dis­ko­te­ci „Bigl” po­sta­vlje­na bom­ba upu­tio No­vlja­nin Vla­di­mir Ro­ga­no­vić. Tu­ži­la­štvo je iz­da­lo na­red­bu po­što je Ro­ga­no­vić, iz­no­se­ći od­bra­nu, tvr­dio da ni­je po­či­nio dje­lo za ko­je se te­re­ti. Osum­nji­če­ni je bio iz­ri­čit da spor­ni po­ziv ni­je on oba­vio, a, ka­ko je bio pod mje­ra­ma taj­nog nad­zo­ra, tu­ži­la­štvo je od­re­di­lo da se oba­vi vje­šta­če­nje nje­go­vog gla­sa ka­ko bi se utvrdilo da li je on upu­tio spor­ni po­ziv.
Is­tra­ži­te­lje je na sum­nju da je Ro­ga­no­vić la­žno do­ja­vio bom­bu na­veo li­sting te­le­fo­na sa ko­jeg je sti­gao po­ziv kri­tič­ne pri­li­ke. Na­i­me, sa istog bro­ja on je kon­tak­ti­rao sa svo­jom dje­voj­kom A.R., sa ku­mom I.A. i B.K., dje­voj­kom nje­go­vog bra­ta od stri­ca Du­ška Ro­ga­no­vi­ća.
Ipak, on je na sa­slu­ša­nju u tu­ži­la­štvu re­kao da je spre­man da pri­zna da sto­ji iza svih li­kvi­da­ci­ja u Cr­noj Go­ri uko­li­ko se utvr­di da je glas ko­ji je upu­tio do­ja­vu o po­sta­vlja­nju bom­be u dis­ko­te­ci „Bigl” u Pod­go­ri­ci nje­gov.
Tra­žio je tu­ži­o­cu da iz­da na­log za vje­šta­če­nje tog po­zi­va, od­no­sno da se utvr­di da li je glas ko­ji se ču­je u tom po­zi­vu nje­gov. Ro­ga­no­vić je is­ta­kao da po­li­ci­ja mo­ra ima­ti sni­mak te do­ja­ve.
– Ne­mam ni­ka­kve ve­ze s tim. Uko­li­ko se utvr­di da je na snim­ku moj glas, a to ni­ka­ko ne mo­že bi­ti, spre­man sam da me op­tu­ži­te za sva naj­te­ža kri­vič­na dje­la ko­ja su se de­si­la u Cr­noj Go­ri – re­kao je Ro­ga­no­vić ta­da tu­ži­o­cu.
Do sum­nji da Ro­ga­no­vić sto­ji iza la­žne do­ja­ve is­tra­ži­te­lji su do­šli ne­pun mje­sec da­na na­kon do­ga­đa­ja. Ipak, Ro­ga­no­vić ta­da ni­je bio do­stu­pan cr­no­gor­skim or­ga­ni­ma jer je bio pri­tvo­ren u Sr­bi­ji.
On je uhap­šen 5. ma­ja u po­li­cij­skoj sta­ni­ci Zve­zda­ra zbog sum­nje da je fal­si­fi­ko­vao is­pra­ve. Be­o­grad­sko Pr­vo osnov­no tu­ži­la­štvo je ve­o­ma br­zo spro­ve­lo is­tra­gu pro­tiv nje­ga i on je već 25. ma­ja u Pr­vom osnov­nom su­du u Be­o­gra­du osu­đen na za­tvor­sku ka­znu jer je imao la­žno uvje­re­nje o dr­ža­vljan­stvu i la­žnu kr­šte­ni­cu. Na­mje­ra­vao je da ta do­ku­men­ta pre­da da bi na ime mla­di­ća či­ja je lič­na kar­ta do­bio srp­ski pa­soš i lič­nu kar­tu. Me­đu­tim, rad­ni­ca na šal­te­ru je po­sum­nja­la u va­lid­nost pri­lo­že­nih do­ku­me­na­ta, a da­ljim pro­vje­ra­ma je usta­no­vlje­no da su la­žni. Ro­ga­no­vić je pri­znao da je na­ba­vio la­žna do­ku­men­ta, a kao raz­log je na­veo strah za svo­ju bez­bjed­nost.
Cr­no­gor­ske vla­sti su ras­pi­sa­le me­đu­na­rod­nu po­tjer­ni­cu za Ro­ga­no­vi­ćem zbog iz­dr­ža­va­nja ka­zne od go­di­nu da­na zbog ne­do­zvo­lje­nog dr­ža­nja oruž­ja.
On je 5. ja­nu­a­ra u Sr­bi­ji od­slu­žio ka­znu za­tvo­ra na ko­ju je bio osu­đen zbog fal­si­fi­ko­va­nja do­ku­me­na­ta. Istog da­na iz­ru­čen je Cr­noj Go­ri, a u spu­ški za­tvor je spro­ve­den uz po­ja­ča­ne mje­re obez­bje­đe­nja jer je pret­hod­no tra­žio da pu­tu­je avi­o­nom zbog ugro­že­ne bez­bjed­no­sti.M.V.P.


Po­ja­čan nad­zor u ZIKS-u

Ovaj No­vlja­nin je sa pod­go­rič­kog aero­dro­ma u Za­vod za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja (ZIKS) u Spu­žu spro­ve­den uz prat­nju slu­žbe­ni­ka In­ter­po­la, Po­seb­ne je­di­ni­ce po­li­ci­je i Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, u ZIKS-u je pod po­seb­nim mje­ra­ma obez­bje­đe­nja zbog stra­ha od mo­gu­ćeg na­pa­da ili čak li­kvi­da­ci­je. Smje­šten je u odje­lje­nju C spu­škog za­tvo­ra, a nje­go­voj so­bi dru­gi za­tvo­re­ni­ci, mi­mo nje­go­vog ci­me­ra, ne mo­gu da pri­đu. Ro­ga­no­vić u šet­nje i ka­ran­tin ide sam. Dio spu­škog za­tvo­ra u ko­jem bo­ra­vi sva­ko­dnev­no je pod vi­deo-nad­zo­rom ka­ko bi se po­ve­ćao ni­vo bez­bjed­no­sti.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"