Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-02-08 ŠEF KRIMINALISTIČKE POLICIJE U PLJEVLJIMA PRIJAVLJEN UNUTRAŠNJOJ KONTROLI ZBOG PRIJETNJI
Despotović i Bujišić „Narkomančino, nemoj da laješ da te ne bi gu...i” Sve je počelo kad sam ostavio komentar ispod fejsbuk objave teksta „Pljevaljskog portala” o postupanju saobraćajnih policajaca, pod naslovom „Kažnjavaju bez milosti – Uz kaznu ni saučešće ne izjavljuju”, rekao je za „Dan” Despotović
Dan - novi portal
Plje­vljak Mi­lić Mi­ćo De­spo­to­vić tvr­di da mu je ru­ko­vo­di­lac Sta­ni­ce kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je u Plje­vlji­ma Mi­o­drag Bu­ji­šić pri­je­tio i naj­pri­zem­ni­je ga iz­vri­je­đao pre­ko dru­štve­ne mre­že Fej­sbuk.
Bu­ji­šić je De­spo­to­vi­ću na­vod­no pri­je­tio ri­je­či­ma: „Nar­ko­man­či­no, ne­moj da la­ješ pre­vi­še da te `gomila nesretnika` ne bi gu.zi­la”.
De­spo­to­vić tvr­di da se zbog tog Bu­ji­ši­će­vog ko­men­ta­ra osje­tio ugro­že­nim i da je slu­čaj pri­ja­vio Unu­tra­šnoj kon­tro­li Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va (MUP). Do­sta­vio je i do­ka­ze u vi­du fo­to­gra­fi­ja fej­sbuk pre­pi­ske.
– Sve je po­če­lo kad sam ja osta­vio ko­men­tar is­pod fej­sbuk ob­ja­ve tek­sta „Plje­valj­skog por­ta­la” o po­stu­pa­nju sa­o­bra­ćaj­nih po­li­ca­ja­ca, pod na­slo­vom „Ka­žnja­va­ju bez mi­lo­sti – Uz ka­znu ni sa­u­če­šće ne iz­ja­vlju­ju” – re­kao je za „Dan” De­spo­to­vić.
Nje­gov ko­men­tar je, ka­ko je ka­zao, gla­sio: „To je go­mi­la ne­sret­ni­ka ko­ja ne vi­di da­lje od no­sa… ne­ka ka­zne za­tam­nje­ne dži­po­ve”.
– Na­kon to­ga bi­lo je još ne­ko­li­ko ko­men­ta­ra i spor­ni Mi­o­dra­ga Bu­ji­ši­ća – re­kao je De­spo­to­vić. Do­dao je da je ko­men­tar sa pri­jet­nja­ma ubr­zo uklo­njen, da ga je u me­đu­vre­me­nu fo­to­gra­fi­sao i do­sta­vio po­dat­ke Unu­tra­šnjoj kon­tro­li.
– Du­žan sam da na­po­me­nem da je, po­red mog, na na­ve­de­nu vi­jest bi­lo još do­sta ko­men­ta­ra, ko­ji su se svo­di­li na to da me­đu gra­đa­ni­ma po­sto­ji kla­sna raz­li­ka, usled ko­je po­li­ci­ja sank­ci­o­ni­še sa­mo onaj si­ro­ma­šni­ji sloj i da je na sva­ki od tih ko­men­ta­ra in­spek­tor Bu­lji­šić re­pli­ci­rao bru­tal­no, vul­gar­no i pri­je­te­će – sa­op­štio je De­spo­to­vić.
Do­dao je da je pri­tom „go­vo­rio u ime či­ta­ve po­li­cij­ske pro­fe­si­je i svo­jih ko­le­ga, ka­lja­ju­ći jed­nu ča­snu i od­go­vor­nu slu­žbu, či­ja je pri­mar­na funk­ci­ja za­šti­ta gra­đa­na, a ne za­stra­ši­va­nje”.
– Vje­ro­vat­no shva­tiv­ši da je po­gri­je­šio, in­spek­tor Bu­lji­šić je ubr­zo uklo­nio svoj uvre­dljiv i pri­je­te­ći ko­men­tar na mo­ju ob­ja­vu, ali sam ja i ob­ja­vu i ko­men­tar sa­ču­vao u mo­bil­nom i do­sta­vljam Vam u pri­lo­gu ovog mej­la, a sva­ka­ko se sve da pro­vje­ri­ti pre­ko aj-pi adre­se – ka­zao je De­spo­to­vić.
De­spo­to­vić ka­že da je na­kon ko­men­ta­ra še­fa po­li­ci­je imao pro­ble­me.
– S ob­zi­rom na to da je „Plje­valj­ski por­tal” vr­lo či­tan i tran­spa­ren­tan, zbog kle­ve­te da sam nar­ko­man sam do­bio ot­kaz na do­ta­da­šnjem rad­nom mje­stu i od tog da­na se osje­ćam uz­ne­mi­re­no, upla­še­no i ugro­že­no, do te mje­re da sam iz rod­nih Plje­va­lja mo­rao da se sklo­nim do dalj­njeg – re­kao je De­spo­to­vić.
Is­ta­kao je da će pro­tiv slu­žbe­ni­ka po­li­ci­je Bu­ji­ši­ća pod­ni­je­ti tu­žbu.
„Dan” je ju­če kon­tak­ti­rao Mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va, ka­ko bi do­bio od­go­vor da li Unu­tra­šnja kon­tro­la po­stu­pa po pri­ja­vi De­spo­to­vi­ća i da li će bi­ti sa­slu­šan po­li­ca­jac Bu­ji­šić. Me­đu­tim, od­go­vor do za­klju­če­nja ovog bro­ja „Da­na” ni­je sti­gao.
Vl.O.


„Ko­me za­kon le­ži u to­pu­zu...”

Is­pod fej­sbuk ob­ja­ve tek­sta „Plje­valj­skog por­ta­la” – „Ka­žnja­va­ju bez mi­lo­sti – Uz ka­znu ni sa­u­če­šće ne iz­ja­vlju­ju” osta­vlje­ni su broj­ni ko­men­ta­ri, pre­te­žno kri­tič­ki za po­stu­pa­nje sa­o­bra­ćaj­ne po­li­ci­je, a po­je­di­ni i uvre­dlji­vi.
– Bez­o­bra­zni i ne­pi­sme­ni, ne­go ni­je mi ja­sno da nji­ho­vi pret­po­sta­vlje­ni to do­zvo­lja­va­ju ili i oni ni­šta ne zna­ju – je­dan je od ko­men­ta­ra.
Dru­gi ko­men­tar gla­sio je: „Ima i nas sva­ka­kvih. Po­stup­ke ne sa­mo sa­o­bra­ćaj­ne po­li­ci­je ne­go i bi­lo ko­ga ko­me za­kon le­ži u to­pu­zu oprav­dao bih ka­da bi bi­li isti za sve. Je li ta­ko, to je ne­ka dru­ga pri­ča”...

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"