Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-11-19 U NEKOLIKO GRADOVA BIH
Protest ispred „Švajcarca” „Švajcarci” izašli na ulicu
Dan - novi portal
-Čla­no­vi Udru­đe­nja „Švaj­ca­rac” odr­ža­li su ju­če pro­te­ste zbog pro­ble­ma sa kre­di­ti­ma u fran­ci­ma. Oku­plja­nja su se do­go­di­la u ne­ko­li­ko gra­do­va u BiH. Zbog ugro­že­ne bez­bjed­no­sti po­slov­ni­ce ove ban­ke bi­le su za­tvo­re­ne. Iza pred­sjed­ni­ka Udru­že­nja „Švaj­ca­rac” sto­ji tek tre­ći­na čla­no­va udru­že­nja, sa­op­šte­no je iz Adi­ka.
Ne­ko­li­ko ne­za­do­volj­nih ko­ri­sni­ka kre­di­ta oku­pi­lo se u Ba­nja­lu­ci pred po­slov­ni­com Adi­ko ban­ke u Ale­ji Sve­tog Sa­ve. Ova po­slov­ni­ca ban­ke bi­la je za­tvo­re­na pri­je ne­go što je pro­test po­čeo. Na vra­ti­ma je bi­lo oba­vje­šte­nje da ban­ka ne ra­di zbog bez­bjed­no­sti kli­je­na­ta i za­po­sle­nih. Oku­plje­ni su pred ban­kom osta­li do 13 ča­so­va.
I po­slov­ni­ce Adi­ko ban­ke u Sa­ra­je­vu na­kon rad­nog ju­tra za­tvo­re­ne su oko 11 ča­so­va, uz obra­zlo­že­nje da po­slov­ni­ce ne­će ra­di­ti usled ugro­ža­va­nja bez­bjed­no­sti kli­je­na­ta i rad­ni­ka od stra­ne čla­no­va Udru­že­nja „Švaj­ca­rac”, i da zbog to­ga ni­je mo­gu­će obez­bi­je­di­ti ugo­dan bo­ra­vak i neo­me­ta­nu re­a­li­za­ci­ju tran­sak­ci­ja.
– Ja upla­ću­jem ko­li­ko imam i ko­li­ko u tom mo­men­tu mo­gu da upla­tim. Ne­mam ni­ka­kvo ogra­ni­če­nje u ugo­vo­ru o na­či­nu pla­ća­nja mo­jih ra­ta i pla­ćam ih ka­ko mo­gu kad mo­gu, bit­no je da ih upla­tim – tvr­di Dar­ko To­dić, ko­ri­snik kre­di­ta.
Iz Adi­ko ban­ke su još pro­šlog vi­ken­da po­tvr­di­li da su i da­lje otvo­re­ni za sve vr­ste spo­ra­zu­ma s kli­jen­ti­ma i pod­sje­ća­ju da su broj­ku od 12 hi­lja­da kre­di­ta u švaj­car­cu sve­li na 700. Za de­ša­va­nja u Sa­ra­je­vu od­go­vr­nost, tvr­de, sno­si pred­sjed­nik Udru­že­nja „Švaj­ca­rac” Ke­mal Du­ra­ko­vić, ko­ji zlo­u­po­tre­blja­va čla­no­ve udru­že­nja za­rad svo­jih lič­nih in­te­re­sa.
– Na­čin kon­ver­zi­je kre­di­ta ko­ji pred­la­že UKK „Švaj­ca­rac” i nji­hov pred­sjed­nik Ke­mal Du­ra­ko­vić pri­hva­ti­la je sa­mo tre­ći­na ak­tiv­nih ko­ri­sni­ka kre­di­ta, kli­je­na­ta Adi­ko ban­ke d.d. Sa­ra­je­vo. Sa­mo 223 ko­ri­sni­ka kre­di­ta sta­la su iza pred­lo­ga udru­že­nja, či­me se i fak­tič­ki po­ka­za­lo da ve­ći­na ko­ri­sni­ka kre­di­ta ne po­dr­ža­va pra­vac dje­lo­va­nja udru­že­nja, s ob­zi­rom na to da u ovom tre­nut­ku po­sto­ji 777 ak­tiv­nih kre­di­ta – sa­op­šte­no je iz Adi­ko ban­ke.
Iako je Adi­ko ban­ka is­ka­za­la sprem­nost da pri­hva­ti pred­log Udru­že­nja za kon­ver­zi­ju kre­di­ta, Du­ra­ko­vić ni­je upo­znao ko­ri­sni­ke kre­di­ta s ova­kvim sta­vom ban­ke, već je kre­nuo u blo­ka­de po­slov­ni­ca, na­sto­je­ći ta­ko sa­kri­ti ne­u­spjeh i ne­do­sta­tak po­dr­ške me­đu ko­ri­sni­ci­ma kre­di­ta, po­ru­ču­ju iz Adi­ko ban­ke.
(RTV BN)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"