Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan U HAGU DANAS IZRICANJE PRESUDE BIVŠEM KOMANDANTU VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE Odbrana traži slobodu za Mladića
Dan - novi portal
Na­kon če­ti­ri i po go­di­ne su­đe­nja i go­di­nu da­na vi­je­ća­nja Me­đu­na­rod­ni kri­vič­ni tri­bu­nal za biv­šu Ju­go­sla­vi­ju da­nas iz­ri­če pr­vo­ste­pe­nu od­lu­ku u pred­me­tu pro­tiv biv­šeg ko­man­dan­ta glav­nog šta­ba Voj­ske Re­pu­bli­ke Srp­ske, ge­ne­ra­la Rat­ka Mla­di­ća.
Op­tu­žni­ca ga te­re­ti za ge­no­cid i zlo­či­ne pro­tiv čo­vječ­no­sti, te kr­še­nje za­ko­na i obi­ča­ja ra­to­va­nja. U za­vr­šnoj ri­je­či, u de­cem­bru 2016. go­di­ne, tu­ži­la­štvo je za­tra­ži­lo da Mla­dić bu­de pro­gla­šen kri­vim po svim tač­ka­ma op­tu­žni­ce, dok je od­bra­na ge­ne­ra­la Mla­di­ća in­si­sti­ra­la na to­me da je ge­ne­ral ne­vin i da tre­ba bu­de oslo­bo­đen kri­vi­ce.
Ne­ka­da­šnji ko­man­dant Glav­nog šta­ba Voj­ske Re­pu­bli­ke Srp­ske ge­ne­ral Rat­ko Mla­dić in­si­sti­ra da pri­su­stvu­je iz­ri­ca­nju pre­su­de pred Ha­škim tri­bu­na­lom, iz­ja­vio je advo­kat Bran­ko Lu­kić.
Uko­li­ko se sud bu­de vo­dio osno­va­ma pra­va i pra­vi­li­ma po­stup­ka i do­ka­zi­ma, a ne po­li­ti­kom, sma­tra­mo da će ge­ne­ral Rat­ko Mla­dić bi­ti i prav­no oslo­bo­đen od bi­lo ka­kve od­go­vor­no­sti, ka­zao je u iz­ja­vi za te­le­vi­zi­ju nje­gov bra­ni­lac, advo­kat Bran­ko Lu­kić. Od­bra­na je, ka­že, od ge­ne­ra­la do­bi­la ja­snu in­struk­ci­ju.
– Mi smo ima­li sa­mo je­dan na­log od ge­ne­ra­la Mla­di­ća. On nam je re­kao da je naš po­sao da do­ka­že­mo isti­nu, ka­kva god isti­na bu­de. Uko­li­ko mi na­đe­mo da je on na­re­dio da se ne­ko ubi­je ili ako je lič­no ne­ko­ga ubio, naš za­da­tak je da to do­ka­že­mo, re­kao je Lu­kić.
Na po­li­tič­ki uti­caj upo­zo­ra­va­ju i u Re­pu­blič­kom cen­tru za is­tra­ži­va­nje ra­ta, is­ti­ču­ći da ni­su sa­mo Sr­bi uka­zi­va­li na ovu de­vi­ja­ci­ju.
– To je naj­bo­lje ilu­stro­va­no kroz iz­ja­vu su­di­je Har­ho­fa ko­ji je re­kao da je po­sto­jao sna­žni po­li­tič­ki pri­ti­sak u pred­me­ti­ma u ko­ji­ma je čak i on bio su­di­ja da se od­re­đe­na li­ca ili osu­de ili oslo­bo­de, is­ta­kao je di­rek­tor Re­pu­blič­kog cen­tru za is­tra­ži­va­nje ra­ta Mi­lo­rad Ko­jić.
– Pa ona na­ža­lost uti­če od sa­mog for­mi­ra­nja su­da i to je ono što je pri­sut­no ci­je­lo vri­je­me po­sto­ja­nja ovog Tri­bu­na­la. Ja ovim što ka­žem ri­zi­ku­jem da mi even­tu­al­no bu­de za­bra­njen pri­stup ta­mo ali to je či­nje­ni­ca i ne mo­gu pre­ko nje da pre­đem, na­veo je član ti­ma od­bra­ne Ra­do­va­na Ka­ra­dži­ća i pred­sjed­nik BORS-a Mi­lo­mir Sav­čić.
Od­bra­na je u to­ku po­stup­ka iz­ve­la 208 svje­do­ka. Lu­kić ka­že da ni­su ima­li rav­no­pra­van tret­man sa tu­ži­la­štvom. Kri­vi­cu za ta­kav od­nos adre­si­ra na sud i Ras­prav­no vi­je­će.
Lo­še zdrav­stve­no sta­nje ge­ne­ra­la Mla­di­ća znat­no je uti­ca­lo na pro­ces iz­no­še­nja do­ka­za od­bra­ne ko­ja je, tek na­kon in­ter­ven­ci­je Ru­si­je, do­bi­la ge­ne­ra­lo­vu me­di­cin­sku do­ku­men­ta­ci­ju, i to ne pot­pu­nu.
(RTVRS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"