Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE MILORAD DODIK PORUČIO Republika Srpska je stabilna
Dan - novi portal
Predsjednik Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik po­ru­čio je da je Re­pu­bli­ka Srp­ska, na­kon 22 go­di­ne od pot­pi­si­va­nja Dej­ton­skog mi­rov­nog spo­ra­zu­ma, sta­bil­na, te da je preživjela mo­žda i go­ri pe­ri­od ne­go što je bio sam rat.
– Stal­na ospo­ra­va­nja od vi­so­kih pred­stav­ni­ka i pod­mu­kle ak­ci­je ima­le su cilj da pre­ne­su nad­le­žno­sti na ni­vo BiH i stvo­re uni­tar­nu ze­mlju ka­ko su to za­pad­ni kru­go­vi obe­ća­li Ali­ji Izet­be­go­vi­ću, re­kao je Do­dik no­vi­na­ri­ma u Ba­nja­lu­ci.
Na­veo je da se Re­pu­bli­ka Srp­ska iz­bo­ri­la pro­tiv sve­ga to­ga, te da da­nas u Re­pu­bli­ci Srp­skoj po­sto­je sta­bil­nost, mir i raz­voj.
– Vo­lje­li bi­smo svi da je to bo­lje, ali ni­ko ne mo­že da ka­že da Re­pu­bli­ka Srp­ska ni­je u svom po­sto­ja­nju ostva­ri­la ci­lje­ve za ko­je se ovaj na­rod bo­rio, a to su slo­bo­da, raz­voj, mi­ran ži­vot i stal­na bor­ba za eko­nom­ski pro­spe­ri­tet, re­kao je Do­dik, pre­ni­je­la je RTRS.
Od­go­va­ra­ju­ći na pi­ta­nje o 25. no­vem­bru, ko­ji se u ve­ćem di­je­lu Fe­de­ra­ci­je BiH obi­lje­ža­va kao „dan dr­žav­no­sti BiH”, Do­dik je po­ru­čio da u Re­pu­bli­ci Srp­skoj te dr­žav­no­sti ne­ma.
Pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske je is­ta­kao da ni­jed­nu nad­le­žnost Srp­ske ni­je na­rod pre­nio na ni­vo BiH in­sti­tu­ci­o­nal­no i slo­bod­nom po­li­tič­kom vo­ljom.
– Sve je uči­nje­no pri­ti­sci­ma na lju­de, pri­jet­nja­ma, ka­zna­ma, za­tva­ra­njem, pro­go­nom, mal­tre­ti­ra­njem i tor­tu­rom me­đu­na­rod­ne za­jed­ni­ce. To se ne mo­že sma­tra­ti ne­u­tral­nim i objek­tiv­nim po­li­tič­kim uslo­vi­ma za bi­lo ka­kvo od­lu­či­va­nje, re­kao je Do­dik.
Go­vo­re­ći o vra­ća­nju pre­ne­se­nih nad­le­žno­sti, Do­dik je na­gla­sio da sve što je u skla­du sa Usta­vom tre­ba da bu­de po­sta­vlje­no na usta­van na­čin.
– Ogro­man pri­ti­sak, ka­zne, mal­tre­ti­ra­nje in­sti­tu­ci­ja i po­je­di­na­ca bi­li su u funk­ci­ji cen­tra­li­za­ci­je i uni­ta­ri­za­ci­je BiH. Po­sto­ji Ustav i nje­ga tre­ba po­što­va­ti. BiH ži­vi svoj va­nu­stav­ni ži­vot i uko­li­ko ho­će da pre­ži­vi, mo­ra da se vra­ti u okvir Usta­va, po­ru­čio je Do­dik.
(RTS)


Ge­ne­ral Mla­dić pa­tri­ot­ski oba­vljao svo­ju du­žnost

Pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik ka­že da je ge­ne­ral Rat­ko Mla­dić ve­o­ma pro­fe­si­o­nal­no i pa­tri­ot­ski oba­vljao svo­ju du­žnost, kao i da će se u slu­ča­ju ne­ga­tiv­ne pre­su­de Ha­škog tri­bu­na­la sa­mo oja­ča­ti mit o nje­mu, pre­no­si RTRS.
Do­dik is­ti­če da, s ob­zi­rom na sve do sa­da vi­đe­no pro­tiv Sr­ba u Ha­gu, svi ima­ju osje­ćaj po­vo­dom pre­su­de ge­ne­ra­lu Mla­di­ću.
– Ali, bez ob­zi­ra na to, Rat­ko Mla­dić osta­je le­gen­da u srp­skom na­ro­du, čo­vjek ko­ji je svo­je pro­fe­si­o­nal­ne i ljud­ske spo­sob­no­sti dao u funk­ci­ju od­bra­ne slo­bo­de srp­skog na­ro­da, gdje god on bio, re­kao je Do­dik no­vi­na­ri­ma u Ba­nja­lu­ci.
Pre­ma nje­go­vim re­či­ma, Mla­dić je ko­man­do­vao Voj­skom RS ko­ja je bra­ni­la slo­bo­du na­ro­da i uči­ni­la da bu­de stvo­re­na Re­pu­bli­ka Srp­ska.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"