Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan DEJTONSKI SPORAZUM – 22 GODINE POSLIJE RS slavi, BiH ne
Dan - novi portal
Na ju­če­ra­šnji dan pri­je 22 go­di­ne u ame­rič­koj ba­zi Rajt Pe­ter­son u Dej­to­nu pa­ra­fi­ran je Op­šti okvir­ni spo­ra­zum za mir u BiH, či­me je okon­čan rat u jed­noj od biv­ših re­pu­bli­ka SFRJ i us­po­sta­vljen njen ustav­no-prav­ni po­re­dak.
Dej­ton­ski spo­ra­zum, na­kon tro­ne­djelj­nih pre­go­vo­ra, pa­ra­fi­ra­li su ta­da­šnji pred­sjed­ni­ci Sr­bi­je Slo­bo­dan Mi­lo­še­vić, ta­ko­zva­ne Re­pu­bli­ke BiH Ali­ja Izet­be­go­vić i Hr­vat­ske Fra­njo Tuđ­man.
Spo­ra­zum je pa­ra­fi­ran u pri­su­stvu ta­da­šnjeg dr­žav­nog se­kre­ta­ra SAD Vo­re­na Kri­sto­fe­ra, a osim nje­ga glav­ni ame­rič­ki po­sred­ni­ci bi­li su Ri­čard Hol­bruk i ge­ne­ral Ve­sli Klark.
Dej­ton­ski spo­ra­zum zva­nič­no je pot­pi­san 14. de­cem­bra 1995. go­di­ne u Je­li­sej­skoj pa­la­ti u Pa­ri­zu.
Dan us­po­sta­vlja­nja Op­šteg okvir­nog spo­ra­zu­ma za mir u BiH – 21. no­vem­bar, re­pu­blič­ki je pra­znik i ne­rad­ni dan u Re­pu­bli­ci Srp­skoj.
Pred­sjed­nik Do­dik je u autor­skom tek­stu za „Glas Srp­ske” po­ru­čio da je Re­pu­bli­ka Srp­ska dr­ža­va ko­ja po­sto­ji od 9. ja­nu­a­ra 1992. go­di­ne.
Do­dao je da je ona svo­jom dr­žav­no­šću, ko­ja se u skla­du sa me­đu­na­rod­nim pra­vom sa­sto­ji od te­ri­to­ri­je, efek­tiv­ne vla­sti i na­ro­da, uče­sto­va­la u mi­rov­nim pre­go­vo­ri­ma to­kom ra­ta u BiH od 1992. do 1995. go­di­ne.
– Svo­ju dr­žav­nu sa­mo­stal­nost je uni­je­la u za­vr­šne mi­rov­ne pre­go­vo­re u Dej­to­nu, na­veo je Do­dik.
(RTS)


Miodrag Lin­ta: Dosledno primjeniti Dejton

Pred­sjed­nik Sa­ve­za Sr­ba iz re­gi­o­na Mi­o­drag Lin­ta oci­je­nio je da je naj­va­žni­ja vri­jed­nost Dej­ton­skog spo­ra­zu­ma što je me­đu­na­rod­no pri­znao po­sto­ja­nje Re­pu­bli­ke Srp­ske kao za­pad­ne srp­ske dr­ža­ve.
Dej­ton­ski spo­ra­zum je u da­na­šnjim ne­po­volj­nim me­đu­na­rod­nim okol­no­sti­ma, ka­da su na sce­ni dvo­stru­ki stan­dar­di, ga­ran­ci­ja op­stan­ka ba­rem di­je­la pre­ko­drin­skih Sr­ba na svom vje­kov­nom pod­ruč­ju.
– Do­bro zna­mo da je zbog po­li­ti­ke dvo­stru­kih stan­dar­da za­pad­nih si­la oko mi­li­on Sr­ba pro­tje­ra­no sa pod­ruč­ja da­na­šnje Hr­vat­ske i Fe­de­ra­ci­je BiH, na­veo je Lin­ta u pi­sa­noj iz­ja­vi do­sta­vlje­noj me­di­ji­ma.
Lin­ta is­ti­če da je naj­va­žni­ji za­da­tak Re­pu­bli­ke Srp­ske da in­si­sti­ra na do­sled­noj pri­mje­ni Dej­ton­skog spo­ra­zu­ma što zna­či ak­tiv­nu po­li­tič­ku i di­plo­mat­sku bor­bu za po­vra­tak broj­nih ote­tih nad­le­žno­sti ko­je je Vi­so­ki pred­stav­nik va­nu­stav­no pre­nio na ni­vo Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne.
– Va­žno je ima­ti na umu da je i za Bo­šnja­ke i Hr­va­te Dej­ton­ski spo­ra­zum ne­pra­ve­dan i da jed­ni i dru­gi iz svo­jih raz­lo­ga tra­že nje­go­vu iz­mje­nu. Bo­šnja­ci se za­la­žu za uki­da­nje en­ti­te­ta ili ba­rem da­lje oti­ma­nje nad­le­žno­sti Re­pu­bli­ke Srp­ske s ci­ljem stva­ra­nja uni­tar­ne i cen­tra­li­zo­va­ne dr­ža­ve. Hr­va­ti u BiH i Hr­vat­ska tra­že stva­ra­nje tre­ćeg en­ti­te­ta, od­no­sno ustav­no pre­u­re­đe­nje BiH i do­no­še­nje Dej­to­na 2 na ne­ka­kvoj me­đu­na­rod­noj kon­fe­ren­ci­ji, na­veo je Lin­ta.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"