Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-09-02 NA CETINJU I DALJE AKTIVNI POŽARI
Požar se primakao kućama Vujovića Vatrogasci spasavaju kuće
Dan - novi portal
Ce­ti­nje je da­ni­ma pre­kri­ve­no ve­li­kom ko­li­či­nom di­ma uzro­ko­va­nog od po­ža­ra iz oko­li­ne. Po­ža­ri i da­lje pri­je­te da ugro­ze ku­će. Si­tu­a­ci­ja je, ka­ko je sa­op­šte­no iz lo­kal­ne Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja, ne­što bo­lja u od­no­su na pret­hod­ni dan.
– Ima­mo po­žar u Na­ci­o­nal­nom par­ku Lov­ćen, na Maj­sto­ri­ma, pa on­da u Će­kli­ći­ma, od­no­sno Ubli­ma i Vuč­jem do­lu, za­tim kod Pa­ča­ra­đa, Pre­kor­ni­ce i Bo­gu­ta u MZ Lju­bo­tinj, kao i po­žar pre­ma Ko­si­je­ri­ma i Bo­ko­vu. Kod svih ovih lo­ka­li­te­ta po­sta­vi­li smo vo­zi­la i pri­o­ri­tet nam je da bra­ni­mo ku­će, a ovo osta­lo što se ši­ri pre­ma br­di­ma ne mo­že­mo da ga­si­mo bez po­mo­ći avi­o­na jer je ri­ječ o ne­pri­stu­pač­nom te­re­nu – re­kao je na­čel­nik ce­tinj­ske slu­žbe za­šti­te Alek­san­dar Zu­ber.
On je do­dao da su u stal­nom kon­tak­tu sa Di­rek­to­ra­tom za van­red­ne si­tu­a­ci­je ali da ni ju­če kao ni pre­kju­če pro­tiv­po­žar­ni avi­o­ni ni­je­su mo­gli da le­te zbog di­ma i lo­še vi­dlji­vo­sti.
Pred­sjed­nik mje­sne za­jed­ni­ce Lju­bo­tinj­sko – Gra­đan­ske Če­do Ra­do­man ka­zao je da su po­ža­ri ko­ji na tom pod­ruč­ju go­re već 25 da­na na­pra­vi­li ve­li­ku ma­te­ri­jal­nu šte­tu šu­ma­ma ugro­ža­va­ju­ći ku­će sve do Pa­ča­ra­đa, Mu­zo­vi­ća, Pre­kor­ni­ce i Bo­gu­ta.
– Pra­va dra­ma od­vi­ja­la se prek­si­noć ka­da su spa­sa­va­ne ku­će Vu­jo­vi­ća i Ćet­ko­vi­ća gdje su va­tro­ga­sci i mje­šta­ni po­ka­za­li ve­li­ki pa­tri­o­ti­zam. Zbog ve­li­kog di­ma pi­lo­ti pro­tiv­po­žar­nih avi­o­na ni­je­su ima­li hra­bro­sti da le­te, što naj­bo­lje osli­ka­va ka­kva je si­tu­a­ci­ja bi­la na te­re­nu. Da­nas ni­je ni­šta bo­lje, va­tra se spu­sti­la ni­sko do se­la Bo­gu­ti i pri­je­ti ku­ća­ma Vu­ja­no­vi­ća i Dre­cu­na, a kri­tič­no je i u Vog­nje­vi­ći­ma gdje će va­tra u to­ku ve­če­ri si­gur­no sti­ći i pi­ta­nje je da li će se mo­ći spa­si­ti ku­će Cr­ven­ka gdje ne­ma ni pu­ta ni vo­de, a naj­kra­ći put za do­pre­ma­nje vo­de je 300 me­ta­ra – is­ta­kao je Ra­do­man.
Do­dao je da su mje­šta­ni u pa­ni­ci zbog ve­li­kog di­ma ko­ji naj­vi­še do­la­zi od bo­ro­vih sta­ba­la i spu­šta se po se­lu.
– Va­tro­ga­sci su na te­re­nu i či­ne sve da se se spa­su ku­će. Sma­tram da je ovo mo­glo da se spri­je­či da se ču­vao put Bo­gu­ti–Ob­zo­vi­ca ali ma­lo ko se oda­zvao na mo­je sva­ko­dnev­ne ape­le. Ne­ko ne vje­ru­je tu­đim mu­ka­ma dok to ne do­ži­vi, za­to po­zi­vam ple­me­ni­ke da do­đu i po­mog­nu u ga­še­nju po­ža­ra ko­ji će sju­tra na­sta­vi­ti pre­ma se­li­ma Ce­klin i Do­br­sko se­lo, pa i ka Ko­na­ku – is­ta­kao je Ra­do­man.
On je is­pri­čao i da je dok se od­vi­ja­la dra­ma to­kom spa­sa­va­nja ku­ća Pe­ja­ko­vi­ća, Vu­ja­no­vi­ća i Vu­ki­će­vi­ća ne­ko u po­za­di­ni za­pa­lio no­vu va­tru ko­ja bi, da ni­je bi­lo br­ze in­ter­ven­ci­je va­tro­ga­sa­ca, za­pa­li­la ku­će Dre­cu­na i Vu­ki­će­vi­ća.
Ko­li­ko je va­zduh za­ga­đen na Ce­ti­nju ne zna se jer se u pre­sto­ni­ci ne vr­še mje­re­nja.
Z.P.


Go­ri u Mr­čev­cu

Za sve­ga ne­ko­li­ko mi­nu­ta ju­če pri­je­pod­ne raz­buk­tao se po­žar u Mr­čev­cu kod ku­ća Pe­tri­ća u Tiv­tu. Va­tro­ga­sci­ma iz Tiv­ta i Kr­to­la ko­ji su već ne­ko­li­ko da­na na ovom te­re­nu u po­moć su pri­sti­gle eki­pe iz gra­da. U ga­še­nju va­tre uče­stvo­va­la su če­ti­ri vo­zi­la sa 15 va­tro­ga­sa­ca. Po­žar je od­bi­jen od ku­ća i va­tro­ga­sci su na­kon in­ter­e­ven­ci­je na­ta­pa­li te­ren vo­dom, ka­zao je na­čel­nik Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja op­šti­ne Ti­vat Zo­ran Bar­bić.
On je ape­lo­vao na gra­đa­ne da vo­de ra­ču­na o upo­tre­bi va­tre i pod­sje­tio da je na sna­zi za­bra­na lo­že­nja va­tre na otvo­re­nom. Ž.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"