Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo VATRENA STIHIJA OSTAVILA PUSTOŠ NA PLANINI
Pašnjaci na Sinjajevini pretvoreni u zgarište Požar na Sinjajevini ugasila kiša Mojkovačke lokalne službe nijesu tražile pomoć kolega iz drugih opština. Iz Direktorata za vanredne situacije htjeli su da pošalju avijaciju, međutim, iz mojkovačke Službe zaštite i spasavanja pomoć su odbili. Srećom sinoć je pala kiša koja je ugasila požar
Dan - novi portal
Na pla­ni­ni Si­nja­je­vi­ni na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne Moj­ko­vac, gdje se na­la­ze broj­ni ka­tu­ni, već sko­ro se­dam da­na bili su aktivni po­ža­ri na pa­šnja­ci­ma, ko­je je, pre­ma ri­je­či­ma ko­man­di­ra moj­ko­vač­ke Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja Dra­ga­na Mar­ko­vi­ća, iza­zvao ljud­ski fak­tor. Požare je, nakon višednevne borbe mještana i vatrogasaca da spasu kolibe, sinoć ugasila kiša.
Sva ras­po­lo­ži­va vo­zi­la kao i ljud­stvo iz mojkovačke slu­žbe bili su na Si­nja­je­vi­ni.
Od Gu­sa­ra do Str­nja­ka iz­go­re­le su ogrom­ne po­vr­ši­ne pa­šnja­ka, a ugro­že­ne su bile ko­li­be u ka­tu­nu Bu­na­ri­ne. Mje­šta­ni su ogor­če­ni jer je nji­ho­va sto­ka osta­la bez pa­šnja­ka zbog če­ga se do­vo­di u pi­ta­nje eg­zi­sten­ci­ja. Do­dat­ni pro­blem je što u ka­tu­nu ne­ma vo­de zbog su­šnog lje­ta.
– Go­reli su pa­šnja­ci. Mi smo bra­ni­li ko­li­be. Va­tre­na sti­hi­ja je bila na ve­li­kom pro­sto­ru pla­ni­ne, tač­ni­je na ka­tu­nu Bu­na­ri­ne. Go­rio je či­tav Gu­sar, po­žar je za­hva­tio bio ve­li­ku po­vr­ši­nu na Bo­ro­voj gla­vi, a go­relo je i pre­ma Za­boj­skom je­ze­ru put Ža­blja­ka, tač­ni­je u mje­stu Šu­ma­ri­ce, kao i na Pro­šćen­skoj pla­ni­ni. To što ima­mo lju­di i vo­zi­la, sem jed­nog što je osta­lo u gra­du, svi su bili na te­re­nu. Nijesmo gasili pašnjake, nego s­mo bra­ni­li ko­li­be. Naj­kri­tič­ni­je je bilo u Bu­na­ri­na­ma. Ta­mo je ima i de­se­tak mje­šta­na, vla­sni­ka ko­li­ba, ko­ji su nam po­ma­gali ko­li­ko su mo­gli – is­pri­čao je Mar­ko­vić.
Do­dao je da iz nji­ho­ve slu­žbe ni­je­su zva­li ko­le­ge iz dru­gih op­šti­na u po­moć, a da su iz Di­rek­to­ra­ta za van­red­ne si­tu­a­ci­je htje­li da po­ša­lju avi­ja­ci­ju, ko­ju su ipak iz moj­ko­vač­ke Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja od­bi­li.
– Od­bi­li smo po­moć jer je bio jak vje­tar i avi­ja­ci­ja ne bi mo­gla ni­šta da ura­di da se uga­se po­ža­ri na pa­šnja­ci­ma. Po­red to­ga te­ren je ve­o­ma ne­pri­stu­pa­čan za avi­ja­ci­ju – tvr­di Mar­ko­vić.
On na­vo­di da je je­dan mje­šta­nin vi­dio oso­bu ko­ja je izazvala po­žar na jed­nom lo­ka­li­te­tu i da po­li­ci­ja tre­nut­no vo­di is­tra­gu po­vo­dom to­ga.
Po­ža­ri na ve­ći­ni lo­ka­li­te­ta u Na­ci­o­nal­nom par­ku Lov­ćen su pod kon­tro­lom ali su ugro­že­ni Šan­če­vi. Po­ža­ri oko Bo­stu­ra, Me­đu­vrš­ja, Kru­še­vi­ce, Tre­šte­ni­ka i Maj­sto­ra su pod kon­tro­lom, ali po­sto­ji bo­ja­zan da se u slu­ča­ju po­ja­ča­nja vje­tra pro­ši­re.
Slu­žba za­šti­te NP Lov­ćen u sa­rad­nji sa Slu­žbom za­šti­te i spa­sa­va­nja Pri­je­sto­ni­ce ula­že ma­ki­smal­ne na­po­re u ci­lju su­zbi­ja­nja po­ža­ra.
J.Š.


Na Cetinju stabilnije

– Si­tu­a­ci­ja na te­ri­to­ri­ji pre­sto­ni­ce, i po­red ve­li­kog bro­ja po­ža­ra, ju­če je bi­la pod kon­tro­lom, za­hva­lju­ju­ći za­jed­nič­kim ak­ci­ja­ma Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja pre­sto­ni­ce, Di­rek­to­ra­ta za van­red­ne si­tu­a­ci­je, mre­že cr­no­gor­skih slu­žbi za­šti­te i Voj­ske Cr­ne Go­re – sa­op­štio je pred­sjed­nik Op­štin­skog šta­ba za kri­zne si­tu­a­ci­je, gra­do­na­čel­nik Ce­ti­nja Alek­san­dar Bog­da­no­vić.
On je ka­zao da su sve va­tro­ga­sne eki­pe ce­tinj­ske Slu­žbe za­šti­te bi­le da­no­noć­no na te­re­nu i da su da­va­le sve od se­be da se po­ža­ri lo­ka­li­zu­ju i dr­že pod kon­tro­lom.
– Sve po­ža­re ko­ji su pro­te­klih da­na bi­li ak­tiv­ni, pri­pad­ni­ci na­še slu­žbe za­šti­te dr­že pod kon­tro­lom. Po­žar se od Pa­ča­ra­đa, zbog ja­kih uda­ra vje­tra pro­ši­rio pre­ma Vre­li­ma, ali je i on sa­da pod kon­tro­lom. Naj­bit­ni­je je što su sa­ču­va­ni ljud­ski ži­vo­ti i što su na­ši va­tro­ga­sci uspje­li da od­bra­ne sve ku­će ko­je su bi­le ugro­že­ne – iz­ja­vio je Bog­da­no­vić.
On je na­gla­sio da u ak­ci­ja­ma ga­še­nja, po­red ce­tinj­skih va­tro­ga­sa­ca uče­stvu­ju eki­pe iz Pod­go­ri­ce, Da­ni­lov­gra­da i Ko­to­ra, pri­pad­ni­ci MUP-a i Voj­ske Cr­ne Go­re, čla­no­vi Slu­žbe za­šti­te NP Lov­ćen i mje­šta­ni. Z.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"