Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-12-09 BRUTALNE PORUKE HRVATSKIH DESNIČARA PREDSJEDNIKU SRPSKOG NARODNOG VIJEĆA Miloradu Pupovcu prijetili smrću
Dan - novi portal
ZA­GREB – Pred­sjed­ni­ku Srp­skog na­rod­nog vi­je­ća (SNV) Mi­lo­ra­du Pu­pov­cu upu­će­ne se pri­jet­nje smr­ću na Fej­sbu­ku, na­kon što je ne­dav­no ob­ja­vio sta­tus da ni­ko od nad­le­žnih pred­stav­ni­ka hr­vat­skih vla­sti od­go­vor­nih za ustav­nost i za­ko­ni­tost ni­je re­a­go­vao na po­sta­vlja­nje spo­men-plo­če sa nat­pi­som „Za dom sprem­ni!” u Ja­se­nov­cu. Na po­ru­ku pred­sjed­ni­ka SNV-a ob­ja­vlje­nu na Fej­sbu­ku pr­vo je re­a­go­vao pred­sjed­nik de­sni­čar­ske stran­ke A-HSP Dra­žen Ke­le­mi­nec, ko­ji je mu je po­ru­čio da se od­se­li u Sr­bi­ju ako mu taj po­zdrav sme­ta, a po­tom je svo­jim sled­be­ni­ci­ma dao in­struk­ci­ju da „po­ša­lju po­ru­ku-če­stit­ku Pu­pov­cu sa po­zdra­vom ‘Za dom sprem­ni!’”, pre­no­si por­tal SNV-a „No­vo­sti”.
– Po­zdra­vom „Za dom sprem­ni!” bo­ri­li smo se pro­tiv tvo­jih čet­ni­ka ko­ji su htje­li ve­li­ku Sr­bi­ji­cu. Za­to ima da ću­tiš jer ovo je Hr­vat­ska – na­pi­sao je Ke­le­mi­nec na svom Fej­sbuk pro­fi­lu.
Por­tal „No­vo­sti” pi­še da je hu­škač­ki po­ziv Ke­le­mi­ne­ca nje­go­vim sled­be­ni­ci­ma uro­dio uz­ne­mi­ru­ju­ćim, uvre­dlji­vim i pri­je­te­ćim po­ru­ka­ma Pu­pov­cu, či­ji je Fej­sbuk pro­fil za­sut ni­zom ko­men­ta­ra i pri­vat­nih po­ru­ka od ko­jih su mno­ge ob­u­hva­ta­le i pri­jet­nje smr­ću. Jed­na od pri­je­te­ćih po­ru­ka ko­ju je do­bio Pu­po­vac gla­si: „Sa­o­bra­ćaj­ne ne­sre­će se de­ša­va­ju, jel da Mi­lo­ra­de? Pa do­bro, ka­ko ne­ma ne­ka vr­ba za tog smra­da?”.
Osim to­ga, pi­šu „No­vo­sti”, na de­sni­čar­skim por­ta­li­ma po­ja­vi­lo se mno­go hu­škač­kih, mr­zi­telj­skih i pri­je­te­ćih ko­men­ta­ra či­ta­la­ca, a ured­ni­ci tih por­ta­la ni­je­su uklo­ni­li po­ru­ke ko­ji­ma se po­zi­va na ubi­stvo, na­si­lje i mr­žnju.
„No­vo­sti” pod­sje­ća­ju na to da se, pre­ma Kri­vič­nom za­ko­nu Hr­vat­ske, jav­no po­zi­va­nje na na­si­lje ili mr­žnju usmje­re­nu pre­ma lju­di­ma zbog nji­ho­ve ra­sne, vjer­ske, na­ci­o­nal­ne ili et­nič­ke pri­pad­no­sti ka­žnja­va ka­znom za­tvo­ra do tri go­di­ne.
– To zna­či da bi Ke­le­min­ca i nje­go­ve hu­ška­če zbog eks­pli­cit­nih pri­jet­nji tre­ba­lo da po­sje­ti po­li­ci­ja – pi­šu „No­vo­sti” i pod­sje­ća­ju da su Ke­le­min­če­ve do­sa­da­šnje ak­tiv­no­sti bi­le tre­ti­ra­ne kao naj­o­bič­ni­ji pre­kr­ša­ji.
U tek­stu na por­ta­lu „No­vo­sti” na­vo­de da je me­tod za pri­vla­če­nje pa­žnje pro­u­sta­ških A-HSP-ova­ca or­ga­ni­zo­va­nje pro­te­sta i ko­men­ta­ra pro­tiv sko­ro sve­ga što ima na­go­vje­štaj an­ti­fa­ši­zma i srp­stva.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"