Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-12-06 NA MITINGU OPOZICIONOG SDSM-A U SKOPLJU, ZORAN ZAEV OCIJENIO Izbori između propasti i života
Dan - novi portal
SKO­PLjE – Ne­ko­li­ko hi­lja­da lju­di oku­pi­lo se prek­si­noć u Sko­plju na mi­ti­gu opo­zi­ci­o­nog SDSM-a Zo­ra­na Za­e­va, ko­ji je pred­sto­je­će iz­bo­re na­zvao „iz­bo­rom iz­me­đu pro­pa­sti i ži­vo­ta”, pre­no­si AP.
Me­đu­tim, po­je­di­ni lo­kal­ni me­di­ji na­vo­de da se na mi­tin­gu oku­pi­lo ne­ko­li­ko de­se­ti­na hi­lja­da lju­di i da je zbog ve­li­kog bro­ja vo­zi­la na­stao sa­o­bra­ćaj­ni ko­laps.
Za­ev je po­ru­čio da su iz­bo­ri 11. de­cem­bra iz­bo­ri za „na­šu Ma­ke­do­ni­ju” i da je za­to od­go­vor­nost ve­li­ka.
– Ima­te šan­su da iza­be­re­te ka­kvu bu­duć­nost že­li­te – 11. de­cem­bra gla­sa­te za sop­stve­nu bu­duć­nost, po­ru­či je Za­ev, pre­ni­je­la je ma­ke­don­ska agen­ci­ja MIA.
Za­ev je iz­nio i „Plan za ži­vot u Ma­ke­do­ni­ji” ko­ji pred­vi­đa da pro­sječ­na pla­ta bu­de 30.000 de­na­ra i po­dr­šku do­ma­ćim pred­u­ze­ći­ma.
Is­ta­kao je da to ni­je obič­na kam­pa­nja, već iz­bo­ri za „va­še i na­še ži­vo­te i na­šu Ma­ke­do­ni­ju”, na­vo­de­ći da sta­bil­na Ma­ke­do­ni­ja zna­či da sva­ko ima po­sao.
Par­la­men­tar­ni iz­bo­ri u Ma­ke­do­ni­ji bi­će odr­ža­ni 11. de­cem­bra.
Iz­bo­ri se odr­ža­va­ju dvi­je go­di­ne pri­je ro­ka, u skla­du sa spo­ra­zu­mom o okon­ča­nju po­li­tič­ke kri­ze iza­zva­ne skan­da­lom sa pri­slu­ški­va­njem, a ko­ji je po­stig­nut uz po­sre­do­va­nje Za­pa­da.
Ma­ke­do­ni­ja se na­la­zi u pre­vi­ra­nju od fe­bru­a­ra 2015, ka­da su ob­ja­vlje­ni tran­skrip­ti te­le­fon­skih raz­go­vo­ra vi­še od 20.000 lju­di ko­ji su pra­će­ni, a dvi­je glav­ne po­li­tič­ke stran­ke kon­zer­va­tiv­na VMRO–DPMNE i opo­zi­ci­o­na lje­vi­čar­ska SDMS po­če­le su da raz­mje­nju­ju op­tu­žbe oko tog pri­slu­ški­va­nja.
Me­đu pri­slu­ški­va­ni­ma su bi­li pri­prad­ni­ci po­li­ci­je, su­di­je, no­vi­na­ri i stra­ne di­plo­ma­te.
Pr­vo­bit­no je tre­ba­lo da se iz­bo­ri odr­že ra­ni­je ove go­di­ne, ali je pla­ni­ra­ni da­tum dva pu­ta od­la­gan na­kon što su opo­zi­ci­ne stran­ke iz­no­si­le pri­mjed­be da ni­su obez­bi­je­đe­ni uslo­vi za fer i slo­bod­no gla­sa­nje.
Pred­stav­ni­ci ko­a­li­ci­ja i stra­na­ka u Ma­ke­do­ni­ji pot­pi­sa­li su 20. no­vem­bra ko­deks ko­jim se oba­ve­zu­ju na fer i de­mo­krat­ski iz­bor­ni pro­ces.
Ko­deks su pot­pi­sa­li li­der stran­ke VMRO–DPMNE Ni­ko­la Gru­ev­ski, li­der SDSM-a Zo­ran Za­ev, pred­stav­nik DUI Izet Meks­hi­ti, li­der DPA Men­duh Ta­či i pred­stav­ni­ci osta­lih stra­na­ka ko­je su na­ja­vi­le uče­šće na iz­bo­ri­ma.
Kam­pa­nja za pri­je­vre­me­ne par­la­men­tar­ne iz­bo­re tra­ja­će do 9. de­cem­bra.
Na iz­bo­ri­ma će uče­stvo­va­ti 11 po­li­tič­kih su­bje­ka­ta, a pra­vo gla­sa u Ma­ke­do­ni­ji ima 1.784.524 gra­đa­ni­na, dok 20.591 ima stal­no pre­bi­va­li­šte van Ma­ke­do­ni­je.
(Tan­jug)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"