Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-12-08 UBISTVO PORODICE ZEC BEZ KAZNE
Porodica Zec Merčepovci ne odgovaraju za zločin Priznanje zločina je proglašeno nevažećim jer je uzeto bez prisustva advokata Zločin su preživjela djeca, Dušan i Gordana, koja su bila sakrivena u kući
Dan - novi portal
Pri虻e 25 go苓i要a u Po衍ja要ič虺oj uli苞i u Za茆re苑u pri計ad要i苞i spe苞i虻al要e je苓i要i苞e MUP-a Re計u苑li虺e Hr赳at貞ke, ta虺o述va要i merče計ov苞i, ubi衍i su čla要o赳e po訃o苓i苞e Zec, među ko虻i衫a i 12-go苓išnju Alek貞an苓ru. Ubi苞e ni虺a苓a ni虻e貞u od茆o赳a訃a衍e za taj zločin, iako su ga pri述na衍e ne虺o衍i虺o da要a ka貞ni虻e pred is負ražnim su苓i虻om. Pri述na要je je pro茆laše要o ne赳ažećim jer je uze負o bez pri貞u貞tva advo虺a負a. Ko衫an苓ant je苓i要i苞e To衫i貞lav Merčep osuđen je u ma虻u 2016. na pet i po go苓i要a za負vo訃a zbog rat要og zloči要a nad srp貞kim ci赳i衍i衫a.
Po訃o苓i苞a Zec je bi衍a imuć要a srp貞ka fa衫i衍i虻a u Za茆re苑u. Mi虐aj衍o Zec je bio po述na負i za茆re苑ač虺i me貞ar, a nje茆o赳a su計ru茆a Ma訃i虻a je drža衍a ka苯ić. Pri虻et要je po訃o苓i苞i Zec su od stra要e hr赳at貞kih ul負ra苓e貞niča訃a poče衍e još pri虻e ras計a苓a SFRJ, 1990. go苓i要e.
Pet pri計ad要i虺a re述er赳nog sa貞ta赳a po衍i苞i虻e, je苓i要i苞e ko虻a je bi衍a pod ko衫an苓om To衫i貞la赳a Merče計a, upa衍o je u kuću po訃o苓i苞e Zec u Za茆re苑u u noći 7. de苞em苑ra 1991. go苓i要e. Oni su htje衍i da uhap貞e Mi虐aj衍a Ze苞a zbog na赳od要ih ve述a sa kra虻iškim Sr苑i衫a.
U dvo訃ištu su ubi衍i Mi虐aj衍a, a su計ru茆u Ma訃i虻u i 12-go苓išnju ćer虺u Alek貞an苓ru od赳e述li na pe訃i苯e訃i虻u gra苓a – Slje衫e, pu苞a衍i im u po負i衍jak i ba苞i衍i ih u ja衫u za smeće.
Ka貞ni虻a is負ra茆a je ot虺ri衍a da je Si要iša Ri衫ac, ko虻i je pri虻e to茆a ubio nje要og oca, tražio da Alek貞an苓ra ne bu苓e ubi虻e要a, ali da su svi dru茆i bi衍i pro負iv, jer ih je ona vi苓je衍a. Nju je hlad要o虺rv要o (ve述a要ih no茆u i ru虺u) ubio Mu要ib Su衍jić.
Zločin su preži赳je衍a dje苞a, Dušan i Gor苓a要a, ko虻a su bi衍a sa虺ri赳e要a u kući. Na虺on poči要je要og zloči要a, dje苞u je nji虐o赳a ba虺a Bo貞a od赳e衍a u ka貞ar要u JNA, oda虺le su eva虺u虹貞a要i u Ba要ja衍u虺u, gdje su i na貞ta赳i衍i ži赳ot.
Si要iša Ri衫ac i još če負vo訃o pri計ad要i虺a tzv. merče計o赳a苞a, Mu要ib Su衍jić, Igor Mi虺o衍a, Ne苑ojša Ho苓ak i Su述a要a Ži赳a要o赳ić, oslo苑ođe要i su zbog pro苞e苓u訃al要ih greša虺a to虺om is負ra茆e – pri述na要je su da衍i bez pri貞u貞tva advo虺a負a.
Su衍jić, Mi虺o衍a i Ri衫ac su ipak 2005. osuđe要i, ali ne za ubi貞tvo Alek貞an苓re Zec, već zbog ubi貞tva ne計o述na負og muškar苞a u Pa虺rač虺oj Po衍ja要i. Naj苓užu ka述nu od 10 go苓i要a do苑io je Su衍jić ko虻i je pr赳i za計u苞ao, Ri衫ac je osuđen na osam go苓i要a, dok je Mi虺o衍a kao po衫a茆ač u ubi貞tvu osuđen na pet go苓i要a za負vo訃a.
Na虺on iz訃i苞a要ja pre貞u苓e u za負vor je od赳e苓en sa衫o Ri衫ac, jer se Su衍jić i Mi虺o衍a, ko虻i su se bra要i衍i sa slo苑o苓e, ni虻e貞u po虻a赳i衍i na iz訃i苞a要ju pre貞u苓e.
U ja要u苔訃u 2010. go苓i要e, od衍a述eći pred貞jed要ik Re計u苑li虺e Hr赳at貞ke, Stje計an Me貞ić, sma要jio je ka述nu Rim苞u za go苓i要u da要a, što je iza述va衍o že貞to虺e re苔k苞i虻e jav要o貞ti u Sr苑i虻i, Re計u苑li苞i Srp貞koj, ali i Hr赳at貞koj. Bivši hr赳at貞ki pred貞jed要ik Fra要jo Tuđ衫an od衍i虺o赳ao ga je za rat要e za貞lu茆e.
Mu要ib Su衍jić je umro u za負vor貞koj bol要i苞i 25. av茆u貞ta 2006. go苓i要e.
Ne苑ojša Ho苓ak je u ju要u 2005. go苓i要e ne計ra赳o貞nažno osuđen na go苓i要u da要a za負vo訃a zbog po虺uša虻a iz要u苓e.
Haški tri苑u要al je 2006. pro貞li虻e苓io hr赳at貞kom tuži衍aštvu „Do貞i虻e Merčep” na 14.000 stra要i苞a pod ši苯rom „Atlan負is”, gdje su do虺u衫en負o赳a要i svi do虺a述i o ubi貞tvi衫a iza ko虻ih sto虻e Merčep i nje茆o赳a je苓i要i苞a.
Merčep, ko虻i je de赳e苓e貞e負ih bio i sa赳jet要ik u hr赳at貞kom Mi要i貞tar貞tvu unu負rašnjih po貞lo赳a, uhapšen je 11. de苞em苑ra 2010. go苓i要e u Za茆re苑u.
U ma虻u ove go苓i要e, na虺on če負vo訃o茆o苓išnjeg suđe要ja, on je ne計ra赳o貞nažno pro茆lašen kri赳im za rat要i zločin nad srp貞kim ci赳i衍i衫a i osuđen na pet i po go苓i要a za負vo訃a.
Žu計a要ij貞ki sud u Za茆re苑u pro茆la貞io je Merče計a kri赳im jer na pod訃uč虻u Za茆re苑a i Pa虺rač虺e Po衍ja要e ni虻e spri虻ečio pljač虺e, zlo貞ta赳lja要ja, muče要ja i ubi貞tva ci赳i衍a srp貞ke na苞i觔要al要o貞ti.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadr隕om.

Zabranjen je govor mr駐je, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadr靠j ne熰 biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar na鈹m MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom 鋩anku kr隘 Kodeks novinara, prijavite na鈹m Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji 熰 biti odr靠ni 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"