Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-12-06 MOSKVA ZNA KAKO SA ZAGREBOM, SAMO DREKNE „BU”
Andrej Plenković Savjeti Ukrajini Plenkoviću izlaze na nos Sankcije Moskvi će se ukinuti za godinu ili dvije, a Rusija će tada postavljati narudžbine za kupovinu robe, ali procjenjujući ko se kako ponašao u vrijeme sankcija, a u tom slučaju Hrvatska neće dobro proći, kazao ruski ambasador Azimov
Dan - novi portal
Pred­sjed­ni­ku hr­vat­ske vla­de An­dre­ju Plen­ko­vi­ću iz­la­zi na nos po­sje­ta Ukra­ji­ni i nje­go­va po­nu­da hr­vat­skih do­brih uslu­ga za mir­nu re­in­te­gra­ci­ju te­ri­to­ri­ja pod kon­tro­lom po­bu­nje­ni­ka, po­dr­ža­nih od Ru­si­je, pi­še „Ju­tar­nji list”.
Pri­go­vo­ri u Hr­vat­skoj, sli­je­va i zde­sna, ka­ko na­vo­di list, svo­de se na isto: za­što bi ne­ko iz­no­sio hr­vat­sko mi­šlje­nje ko­je mo­že da šte­ti hr­vat­skim eko­nom­skim in­te­re­si­ma.
Ru­ski am­ba­sa­dor u Za­gre­bu An­var Azi­mov, spret­no ko­ri­sti po­tre­bu hr­vat­skih me­di­ja za sen­za­ci­ja­ma i pa­ni­kom, pa pre­ko njih, s mje­rom i na fin na­čin, pri­je­ti Hr­vat­skoj zbog nje­nih po­li­tič­kih od­lu­ka, pi­še za­gre­bač­ki dnev­nik.
Ka­ko na­vo­di list, pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci on je lju­ba­zno re­kao: „Jed­na od mo­jih ne­ga­tiv­nih im­pre­si­ja je­ste va­ša ve­li­ka za­vi­snost u spolj­noj po­li­ti­ci od Za­pa­da. Go­di­nu da­na sam ov­dje i po­ku­ša­vao sam da de­set mi­ni­sta­ra po­zo­vem u Ru­si­ju, na fo­ru­me, kon­fe­ren­ci­je... Ni­ko od njih ni­je po­sje­tio Ru­si­ju”.
Do­dao je da Ru­si­ja da­je po­li­tič­ke sig­na­le.
– Mi ne že­li­mo da iz­vu­če­mo Hr­vat­sku iz EU i NA­TO-a, ali isto­vre­me­no Ru­si­ja mo­že do­pu­ni­ti ono što vam ne­do­sta­je, na­vo­di am­ba­sa­dor.
– Na­rav­no, sank­ci­je će se uki­nu­ti za go­di­nu ili dvi­je, a Ru­si­ja će ta­da po­sta­vlja­ti na­rudž­bi­ne za ku­po­vi­nu ro­be, ali pro­cje­nju­ju­ći ko se ka­ko po­na­šao u vri­je­me sank­ci­ja. A u tom slu­ča­ju Hr­vat­ska ne­će do­bro pro­ći, pre­nio je am­ba­sa­do­ro­ve ri­je­či hr­vat­ski dnev­ni list.
Ka­ko na­vo­di „Ju­tar­nji”, am­ba­sa­do­rov po­sao je­ste pre­vr­nu­ti da ne za­go­ri, pa je lo­gič­no da u pi­ta­nju Kri­ma po­te­že pa­ra­le­lu s Ko­so­vom, a u pi­ta­nju Do­njec­ka i Lu­gan­ska na­gla­ša­va da se ta­mo ne pe­tlja Ru­si­ja, ne­go su ogor­če­ni ukra­jin­ski gra­đa­ni ru­ske na­ci­o­nal­no­sti.
– Lo­gič­no je da Hr­vat­ska, po­što je neo­pre­zno i za­pra­vo kri­mi­nal­no tru­bi­la o isto­rij­skim gra­ni­ca­ma i o ‘hr­vat­skom bar­ja­ku na Ro­ma­ni­ji’, pa on­da uz ozbilj­ne žr­tve od­bra­ni­la av­noj­ske gra­ni­ce ko­je je Ba­din­te­ro­va ko­mi­si­ja pri­zna­la kao za­šti­će­ne Hel­sin­škom po­ve­ljom, mo­ra da du­va i na hlad­no ka­da se Hel­sin­ška po­ve­lja u tom po­gle­du ga­zi, ka­ko je uči­nje­no s Kri­mom, na­vo­di se u član­ku.
Ka­ko pi­še list, pa­met­no Azi­mov ka­že da je Krim u do­ba Ni­ki­te Hru­ščo­va po­klo­njen Ukra­ji­ni, ali opre­zno pre­ćut­ku­je da je pret­hod­no u do­ba Sta­lji­na et­nič­ki „oči­šćen” od Ta­ta­ra ko­ji­ma ga je car­ska Ru­si­ja ote­la na prav­di Bo­ga, na­i­me pra­vom ja­čeg.
Či­nje­ni­ca je da je hr­vat­ska po­li­ti­ka pre­ma Ru­si­ji, „i eko­nom­ska i di­plo­mat­ska”, go­di­na­ma vo­đe­na kao da ni­ko­ga ni­je bi­lo kod ku­će ni na Pan­tov­ča­ku, ni u Ban­skim dvo­ri­ma, da dvi­je go­di­ne ni­je ime­no­van am­ba­sa­dor u Mo­skvi, što je is­pod ni­voa bez­o­bra­zlu­ka, da u Za­gre­bu ni­su sa­mi sa so­bom na­či­sto ka­ko će s Mo­skvom, ocje­nju­je „Ju­tar­nji list”.
– S dru­ge stra­ne, vi­di­mo da Mo­skva ima ide­ju ka­ko sa Za­gre­bom, jer čim drek­ne: „Bu”, kod nas od­mah od­je­ku­je hor­ski ro­do­lju­bi­vo: Aj­me na­ma!”
Hr­vat­ska ne sa­mo da smi­je ne­go i mo­ra da ima sta­vo­ve o bit­nim pi­ta­nji­ma ne sa­mo re­gi­o­nal­ne ne­go i evrop­ske, me­di­te­ran­ske i glo­bal­ne po­li­ti­ke, pr­ven­stve­no ka­da je ri­ječ o bez­bjed­no­sti i pro­spe­ri­te­tu, sma­tra hr­vat­ski dnev­nik.
– Man­tra ko­ju smo go­di­na­ma slu­ša­li sa Zri­njev­ca „da će­mo se o ovo­me i ono­me usa­gla­si­ti s na­šim evrop­skim part­ne­ri­ma” mi­ri­še po slu­gan­stvu ili, ba­rem, po in­do­lent­nom manj­ku ne sa­mo ini­ci­ja­ti­ve ili sta­va ne­go i sa­mo­po­što­va­nja, kon­sta­tu­je list.
(RTS)Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"