Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2016-10-09 STANARI ULICE JELENE SAVOJSKE JEDINSTVENI U ZAHTJEVU Da rasvjeta zamijeni baterijske lampe
Dan - novi portal
U Uli­ci Je­le­ne Sa­voj­ske, u Do­njoj Go­ri­ci, sa­mo u jed­nom di­je­lu po­sto­je stu­bo­vi jav­ne ra­svje­te na ko­ji­ma se si­ja­li­ce ne pa­le dok osta­tak uop­šte ne­ma iz­gra­đe­no ulič­no osvje­tlje­nje. Sta­na­ri ne­go­du­ju zbog ta­kvog sta­nja i tra­že da im se kom­plet uli­ca osvi­je­tli. Saglasni su da ta­kva uli­ca ne pri­sta­je ime­nu cr­no­gor­ske prin­ce­ze.
Uve­če je kao u tu­ne­lu, a na sve to uli­ca je uska, ne mo­gu se mi­mo­i­ći dva auto­mo­bi­la. Neo­svjtlje­na uli­ca ide na ru­ku lo­po­vi­ma, a ka­ko tu ži­vi mno­go dje­ce do­dat­no je ugro­že­na bez­bjed­nost naj­mla­đih.
U Ko­mu­nal­nim uslu­ga­ma po­tvr­di­li su da ra­svje­ta po­sto­ji sa­mo u di­je­lu uli­ce, te da ni­je pu­šte­na u rad zbog ne­ri­je­še­nih imo­vin­sko – prav­nih od­no­sa me­đu mje­šta­ni­ma.
- Shod­no pri­ja­va­ma mje­šta­na na­še eki­pe iza­šle su na te­ren i kon­sta­to­va­le da ra­svje­ta ko­ja po­sto­ji u di­je­lu uli­ce ni­je u funk­ci­ji zbog ne­ri­je­še­nih imo­vin­sko – prav­nih od­no­sa me­đu mje­šta­ni­ma. Oče­ku­je­mo da će se u na­red­nih ne­ko­li­ko da­na ova si­tu­a­ci­ja ri­je­ši­ti što će uslo­vi­ti da bu­de pu­šte­na u rad. Što se ti­če ostat­ka uli­ce gra­đa­ni se mo­ra­ju obra­ti­ti za iz­grad­nju no­vih obje­ka­ta jav­ne ra­svje­te Agen­ci­ji za iz­grad­nju i raz­voj Pod­go­ri­ca i Se­kre­ta­ri­ja­tu za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj – sa­op­šti­la je pi ar Ko­mu­nal­nih uslu­ga Ma­ja Vuk­če­vić.
Sta­na­ri po mra­ku iz­bje­ga­va­ju da iz­la­ze iz do­mo­va. Ka­ko ka­žu, osje­ća­ju se do te mje­re ne­be­zbjed­no da gdje god da kre­nu, sa so­bom no­se i ba­te­rij­ske lam­pe. Da se kom­plet uli­ca osvi­je­tli za­tra­ži­la je Mil­ka Daj­ko­vić.
- Mi tra­ži­mo da osvi­je­tle ci­je­lu uli­cu, ali ne da­ju. Tu u jed­nom di­je­lu po­sto­ji ra­svje­ta ko­ja je is­klju­če­na. Ne znam za­što je to ta­ko i za­što se to ba­rem ne ospo­so­bi. Mi opet ima­mo ko­la, ali ne­ko ko ide pje­ške uve­če ne vje­rem da mu je sve­jed­no. I zbog dje­ce bi bi­lo do­bro da se osvi­je­tli. Ni­gdje ne idu za­to što je mrak - is­pri­ča­la je Mil­ka Daj­ko­vić.
Dan­ka Pe­ja­ko­vić na­ve­la je da pa­le si­ja­li­ce is­pred ku­ća ko­je je­dva svi­je­tle, a u sre­di­šnjem di­je­lu uli­ce se ni­šta ne vi­di.
-Ne­ma osvje­tlje­nja kad se ide no­ću. Pro­la­zi­mo kroz ta­mu i ni­je pri­jat­no. Zna­či­lo bi nam da ova uli­ca kom­plet­na do­bi­je osvje­tlje­nje. Ide na­rod no­ću, ne vi­di se. Tu ima i dje­ce. Je li bog dao da se sta­vi ulič­na ra­svje­ta – pri­ča Pe­ja­ko­vić.
Pe­ja­ko­vić je na­po­me­nu­la da su u ovoj uli­ci lo­po­vi ak­tiv­ni.
-Ra­svje­te ne­ma, a lo­po­vi vre­ba­ju iza ćo­ško­va. De­ša­va­lo se uve­če da se ne­što sit­no kra­de oko­lo. Si­gur­no da ima osvje­tlje­nje bi­lo bi bo­lje. Mi još još ne­ma­mo ni ka­pi­ju, pa za­mi­sli­te ka­ko nam je -po­ža­li­la se Pe­ja­ko­vić.VI.R.


Ne­ma­ju ni kon­tej­ne­re

Sta­na­ri uz ra­svje­tu tra­že da se po­sta­ve kon­tej­ne­ri jer na tom po­te­zu ni­je po­sta­vlje­na ni­ti je­dan.
- Naj­bli­ži kon­tej­ner nam je na 400 me­ta­ra i pri­nu­đe­ni smo da no­si­mo ke­se sa sme­ćem. Kad su ve­li­ke kli­či­ne mo­ra­mo ko­li­ma, ako ni­si fi­zič­ki jak da to po­ne­seš – re­kla je Pe­ja­ko­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"