Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2016-05-30 TURSKI PREDSJEDNIK REDŽEP TAJIP ERDOGAN LJUT NA SAD ZBOG PODRŠKE KURDIMA
Erdogan Amerika podržava teroriste Erdogan je rekao da oni koji su prijatelji Turskoj i koji su s njima u NATO, ne mogu i ne smiju da šalju svoje vojnike u Siriju sa oznakama JPG- prenosi AFP
Dan - novi portal
Tur­ski pred­sjed­nik Re­džep Ta­jip Er­do­gan osu­dio je po­dr­šku SAD kurd­skim bor­ci­ma u Si­ri­ji, na­kon što su ob­ja­vlje­ne fo­to­gra­fi­je na ko­ji­ma se vi­di ka­ko ame­rič­ki ko­man­do­si no­se ozna­ke mi­li­ci­je ko­ju An­ka­ra sma­tra te­ro­ri­stič­kom gru­pom.
Re­džep Ta­jip Er­do­gan je u Di­ja­ba­ki­ru, ko­ji je pre­te­žno na­se­ljen Kur­di­ma, re­kao da oni ko­ji su pri­ja­te­lji Tur­skoj i ko­ji su s nji­ma u NA­TO, ne mo­gu i ne smi­ju da ša­lju svo­je voj­ni­ke u Si­ri­ju sa ozna­ka­ma JPG- pre­no­si AFP.
Ko­men­tar tur­skog pred­sjed­ni­ka usli­je­dio je na­kon što je fo­to­re­por­ter Frans pre­sa sni­mio ame­rič­ke voj­ni­ke u Si­ri­ji u uni­for­mi sa ozna­ka­ma kurd­ske mi­li­ci­je.
An­ka­ra op­tu­žu­je JPG da iz­vo­di na­pa­de u Tur­skoj kao si­rij­ski ogra­nak Kur­di­stan­ske rad­nič­ke par­ti­je (PKK), ko­ja vi­še od tri de­ce­ni­je vo­di po­bu­nu pro­tiv tur­ske dr­ža­ve.
-PKK, PJD, JPG, Da­eš (Islam­ska dr­ža­va) - iz­me­đu njih ne­ma raz­li­ke. Svi su oni te­ro­ri­sti- re­kao je Er­do­gan.
Odav­no je po­zna­to da se oko 200 ame­rič­kih ko­man­do­sa na­la­zi u sje­ver­noj Si­ri­ji gdje po­ma­žu lo­kal­noj mi­li­ci­ji u bor­bi pro­tiv Islam­ske dr­ža­ve u nji­ho­vom upo­ri­štu Ra­ki i usmje­ra­va­ju ko­a­li­ci­o­ne va­zdu­šne na­pa­de, na­vo­di fran­cu­ska agen­ci­ja.
Er­do­gan je op­tu­žio SAD da su ne­po­šte­ne jer po­dr­ža­va­ju mi­li­ci­ju i nje­no po­li­tič­ko kri­lo, Par­ti­ju de­mo­krat­ske uni­je (PJD), i obe­ćao da će na­sta­vi­ti sa voj­nim ope­ra­ci­ja­ma pro­tiv PKK, ko­je je na­zvao ate­i­sti­ma.
-Zar ni­su uni­šti­li na­še dža­mi­je? Ti lju­di su ate­i­sti- ka­zao je tur­ski pred­sjed­nik.
I tur­ski mi­ni­star spolj­nih po­slo­va Me­vlut Ča­vu­šo­glu op­tu­žio je u pe­tak SAD za „li­ce­mjer­je i dvo­stru­ke ar­ši­ne” i re­kao da bi ame­rič­ki voj­ni­ci mo­gli isto ta­ko da no­se lo­go Al Ka­i­de, Islam­ske dr­ža­ve ili Bo­ko Ha­ra­ma.
SAD su, u na­sto­ja­nju da iz­bjeg­nu raz­dor sa sa­ve­zni­com Tur­skom, u pe­tak na­ja­vi­le da će pri­pad­ni­ci nji­ho­vih spe­ci­jal­nih sna­ga na sje­ve­ru Si­ri­je pre­sta­ti da no­se be­dže­ve ge­ril­skih sna­ga JPG.
Stejt de­part­ment je, me­đu­tim, uma­njio zna­čaj spo­ra sa Tur­skom, na­gla­siv­ši da Va­šing­ton i An­ka­ra osta­ju bli­ski part­ne­ri u ši­roj bor­bi pro­tiv Islam­ske dr­ža­ve, upr­kos ne­sla­ga­nji­ma u po­gle­du ulo­ge JPG.
SAD su sta­vi­le PKK na cr­nu li­stu kao “stra­nu te­ro­ri­stič­ku or­ga­ni­za­ci­ju”, ali nje­nu se­strin­sku gru­pu sa sje­di­štem u Si­ri­ji, JPG, sma­tra­ju ko­ri­snim sa­ve­zni­kom pred pri­jet­njom Islam­ske dr­ža­ve, na­vo­di AFP.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"