Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2016-05-30 IZRAELSKA POLICIJA ISPITUJE NEPRAVILNOSTI U VEZI UPRAVLJANJA REZIDENCIJOM BENJAMINA NETANJAHUA
Bračni par Netanjahu Premijerova supruga na optužnici Sara Netanjahu moraće da objasni umiješanost u rukovođenju rezidencijom premijera i da li su državni fondovi bili korišćeni u njihovoj privatnoj kući u Cezareji
Dan - novi portal
Izra­el­ska po­li­ci­ja pre­po­ru­či­la je po­di­za­nje op­tu­žni­ce pro­tiv Sa­re Ne­ta­nja­hu, su­pru­ge izra­el­skog pre­mi­je­ra Be­nja­mi­na Ne­ta­nja­hua, u ve­zi s ne­pra­vil­no­sti­ma u ru­ko­vo­đe­nju re­zi­den­ci­jom u Je­ru­sa­li­mu i nji­ho­vom pri­vat­nom ku­ćom u Ce­za­re­ji na oba­li Sre­do­zem­nog mo­ra.
Sa­ra Ne­ta­nja­hu je is­pi­ti­va­na kao ne­ko ko bi mo­gao bi­ti op­tu­žen za kri­vič­no dje­lo, pi­še izra­el­ski list ‘’Ha­a­rec’’. Mo­ra­će da ob­ja­sni umi­je­ša­nost u ru­ko­vo­đe­nju re­zi­den­ci­jom pre­mi­je­ra i da li su dr­žav­ni fon­do­vi bi­li ko­ri­šće­ni u nji­ho­voj pri­vat­noj ku­ći u Ce­za­re­ji, ka­ko na­vo­di ovaj iz­vor.
Is­tra­ga za­sno­va­na na iz­vje­šta­ju dr­žav­nog kon­tro­lo­ra, iz­da­tog u fe­bru­a­ru, uz do­ka­ze ko­je je pru­žio Me­ni Naf­ta­li ko­ji je ru­ko­vo­dio oso­bljem u zva­nič­noj re­zi­den­ci­ji, fo­ku­si­ra­na je na tri stva­ri.
Jed­no je an­ga­žo­va­nje elek­tri­ča­ra Avi Fa­hi­me, biv­šeg čla­na Cen­tral­nog ko­mi­te­ta vla­da­ju­će par­ti­je Li­kud ko­ji je bio bli­zak Ne­ta­nja­huu i ko­ji je go­di­na­ma ra­dio u re­zi­den­ci­ji u Je­ru­sa­li­mu, a če­sto i u ku­ći u Ce­za­re­ji i ka­da Ne­ta­nja­hu ni­je bio na vla­sti.
Fa­hi­ma je na­vod­no po­zvan da ra­di u Ce­za­re­ji na Dan po­ka­ja­nja Jom Ki­pur, naj­sve­ti­ji dan u je­vrej­skom ka­len­da­ru, ka­da ni­ko od za­po­sle­nih u ze­mlji ne ra­di, osim zdrav­stve­nih slu­žbi i po­li­ci­je, bar u je­vrej­skim dje­lo­vi­ma ze­mlje.
Dru­ga stvar se od­no­si na de­po­zit za vra­će­ne bo­ce. ‘’Ha­a­rec’’ je po­čet­kom ove go­di­ne pre­nio da je od 2009. do 2014. go­di­ne Sa­ra Ne­ta­nja­hu sta­vi­la u svoj džep hi­lja­de še­ke­la od tog de­po­zi­ta, umje­sto da se pa­re vra­te dr­ža­vi, jer je pla­ti­la za pi­će.
Pri­je dvi­je go­di­ne stvar je iz­bi­la na vi­dje­lo po­vo­dom tu­žbe Naf­ta­li­ja pro­tiv dr­ža­ve i brač­nog pa­ra Ne­ta­nja­hu.
Po­sle to­ga je pre­mi­jer vra­tio dr­ža­vi oko 1.000 do­la­ra. Me­đu­tim, Naf­ta­li tvr­di da je Sa­ra pri­svo­ji­la šest pu­ta ve­ću su­mu.
Tre­ća stvar se od­no­si na ba­šten­ski na­mje­štaj ku­pljen za zva­nič­nu re­zi­den­ci­ju pre­mi­je­ra. Po­li­ci­ja sum­nja da je no­vi na­mje­štaj pre­ni­jet u dom u Ce­za­re­ji, dok je u re­zi­den­ci­ji ostao sta­ri.
„Ha­a­rec’’ na­vo­di da je po­li­ci­ja pri­ku­pi­la do­volj­no do­ka­za za po­di­za­nje op­tu­žni­ce pro­tiv Sa­re Ne­ta­nja­hu, Fa­hi­me i za­mje­ni­ka ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra pre­mi­je­ro­ve kan­ce­la­ri­je Ezre Sa­i­do­fa.
U sa­op­šte­nju, ko­je je po­li­ci­ja iz­da­la, ne na­vo­di se di­rekt­no ko­ji su ti do­ka­zi, već da je is­tra­ga za­vr­še­na, a da je slu­čaj za­po­čet u fe­bru­a­ru pro­šle go­di­ne uz odo­bre­nje vr­hov­nog tu­ži­o­ca.
Is­tra­ga se fo­ku­si­ra­la na vi­še pi­ta­nja u ve­zi sa sum­njom da su po­či­nje­na kri­vič­na dje­la, uklju­ču­ju­ći la­žne ra­ču­ne, pre­va­ru i zlo­u­po­tre­bu po­vje­re­nja.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"