Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet TURCI U OFANZIVI NA KURDE POBILI NAJMANJE 35 CIVILA Erdogan zaprijetio širenjem vojne operacije u Siriji
Dan - novi portal
AN­KA­RA – Tur­ski pred­sjed­nik Re­džep Ta­jip Er­do­gan upo­zo­rio je da će ta ze­mlja pro­ši­ri­ti svo­ju voj­nu ope­ra­ci­ju u Si­ri­ji do gra­da Man­bi­dža, ja­vlja Roj­ters i upo­zo­ra­va da bi taj po­tez mo­gao da do­ve­de do su­ko­ba iz­me­đu sna­ga Tur­ske i sna­ga SAD.
Tur­ska va­zdu­šna i kop­ne­na ope­ra­ci­ja, sa­da već pe­ti dan za­re­dom, ci­lja na bor­ce mi­li­ci­je si­rij­skih Kur­da (YPG) u re­gi­o­nu Afrin i otvo­ri­la je no­vi front u si­rij­skom gra­đan­skom ra­tu. Pri­ti­sak ka Man­bi­džu, ko­ji se na­la­zi na oko 100 km is­toč­no od Afri­na mo­gao bi da ugro­zi pla­no­ve SAD za sta­bi­li­za­ci­ju re­gi­ju sje­ve­ro­i­stoč­ne Si­ri­je.
Broj ci­vil­nih žr­ta­va u tur­skim na­pa­di­ma u si­rij­skom gra­du Afrin po­ve­ćao se na 35, iz­ja­vi­la je zva­nič­nik odje­lje­nja za zdra­vlje u ovom si­rij­skom gra­du An­ge­la Ra­šo. Ona je re­kla da su, upr­kos pri­su­stvu sta­nov­ni­štva, me­te tur­skih na­pa­da uglav­nom na­se­lje­na pod­ruč­ja. Ra­šo je do­da­la da se u bol­ni­ca­ma u Afri­nu tre­nut­no pru­ža me­di­cin­ska po­moć za vi­še od sto­ti­nu lju­di.
Ka­ko bri­tan­ska agen­ci­ja na­vo­di, tur­ske sna­ge i nji­ho­vi sa­ve­zni­ci po­bu­nje­ni­ci za­po­če­li su ope­ra­ci­ju „Ma­sli­no­va gra­na” u re­gi­o­nu Afrin za­to što zva­nič­na An­ka­ra vi­di „Je­di­ni­ce za za­šti­tu na­ro­da” (YPG), ko­je po­dr­ža­va­ju Ame­ri­kan­ci, kao pro­du­že­nu ru­ku te­ro­ri­stič­ke Rad­nič­ke par­ti­je Kur­di­sta­na (PKK).
„Sa ope­ra­ci­jom `Maslinova grana` još jed­nom smo ome­li igru onih skri­ve­nih si­la či­ji su in­te­re­si u re­gi­o­nu dru­ga­ci­ji. Po­čev od Man­bi­dža, na­sta­vi­će­mo da ome­ta­mo nji­ho­vu igru”, re­kao je Er­do­gan obra­ća­ju­ći se po­kra­jin­skim li­de­ri­ma u An­ka­ri. Ten­zi­je u od­no­si­ma iz­me­đu Tur­ske i SAD već su znat­no po­ra­sle zbog raz­li­ka u po­gle­du na po­li­ti­ku u Si­ri­ji.
Za SAD, YPG je ključ­ni sa­ve­znik u bor­bi i pro­tiv dži­ha­di­sta Islam­ske dr­ža­ve i pro­tiv sna­ga si­rij­skog pred­sjed­ni­ka Ba­ša­ra al Asa­da.
Tur­ska ope­ra­ci­ja u Man­bi­džu bi­la bi pre­pu­na ri­zi­ka zbog pri­su­stva ame­rič­ke voj­ske i u gra­du i nje­go­voj oko­li­ni.
Oni su, ka­ko agen­ci­ja na­vo­di, ras­po­re­đe­ni ta­mo pro­šlog mar­ta da bi od­vra­ti­li tur­ske i po­bu­nje­ni­ke ko­je SAD po­dr­ža­va­ju od me­đu­sob­nih su­ko­ba.RTS


Uz­vra­ti­li uda­rac

Jed­na oso­ba je po­gi­nu­la, a 13 je ra­nje­no u ra­ket­nom na­pa­du sa sje­ve­ra Si­ri­je na po­gra­nič­ni tur­ski grad Ki­lis, sa­op­šti­le su tur­ske vla­sti.
Jed­na ra­ke­ta je po­go­di­la dža­mi­ju, a dru­ga jed­nu ku­ću, a ubr­zo po­tom se ču­la uz­vrat­na tur­ska ar­ti­lje­rij­ska palj­ba u prav­cu Si­ri­je.
Tur­ski me­di­ji su is­pa­lji­va­nje ra­ke­ta pri­pi­sa­li kurd­skim bor­ci­ma iz „Je­di­ni­ca za za­šti­tu na­ro­da” (YPG) ko­je Tur­ska sma­tra te­ro­ri­sti­ma i že­li da ih iz­ba­ci iz si­rij­ske en­kla­ve Afrin. Kurd­ski bor­ci YPG-a su glav­na sna­ga u bor­bi ko­ju me­đu­na­rod­na ko­a­li­ci­ja na če­lu sa SAD vo­di u Si­ri­ji pro­tiv eks­tre­mi­sta Islam­ske dr­ža­ve.B92


Tramp: Ima­će­te su­kob sa Ame­ri­kom

VA­ŠING­TON/AN­KA­RA - Ame­rič­ki pred­sjed­nik Do­nald Tramp po­zvao je svog tur­skog ko­le­gu Re­dže­pa Ta­ji­pa Er­do­ga­na da ogra­ni­či voj­ne ope­ra­ci­je u Si­ri­ji i iz­bjeg­ne ri­zik od su­ko­ba sa ame­rič­kim sna­ga­ma, sa­op­šti­la je Bi­je­la ku­ća.
Ka­ko se na­vo­di u sa­op­šte­nju, Tramp je to­kom te­le­fon­skog raz­go­vo­ra pre­nio Er­do­ga­nu svo­ju za­bri­nu­tost da se eska­la­ci­jom na­si­lja u Afri­nu, ri­zi­ku­je da do­đe do pod­ri­va­nja za­jed­nič­kih ci­lje­va dve ze­mlje u Si­ri­ji”.
Tramp je po­zvao Tur­sku da ogra­ni­či voj­ne ak­ci­je, kao i da iz­bjeg­ne ci­vil­ne žr­tve i po­rast bro­ja ra­se­lje­nih oso­ba i iz­bje­gli­ca, na­vo­di Roj­ters.
S dru­ge stra­ne, Er­do­an je po­zvao SAD da pre­ki­nu da snad­bi­je­va­ju oruž­jem kurd­sku mi­li­ci­ju u Si­ri­ji, sa­op­šti­la je kan­ce­la­ri­ja tur­skog pred­sjed­ni­ka, pre­no­si AP.
Ka­ko se na­vo­di u sa­op­šte­nju, Er­do­gan je Tram­pu re­kao da je cilj voj­ne ofan­zi­ve Tur­ske u sje­ve­ro­za­pad­noj en­kla­vi Afri­nu da se ona oslo­bo­di od “te­ro­ri­stič­kih ele­me­na­ta” i da se za­šti­ti na­ci­o­nal­na bez­bjed­nost Tur­ske.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"