Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet NAKON ŠTO JE ČEŠKA VLADA PODNIJELA OSTAVKU Zeman po drugi put bira Babiša
Dan - novi portal
No­va ma­njin­ska če­ška vla­da, na če­lu sa mi­li­jar­de­rom An­dre­jem Ba­bi­šom, pod­ni­je­la je ostav­ku na­kon što joj je u par­la­men­tu pro­šle ne­dje­lje iz­gla­sa­no ne­po­vje­re­nje.
Če­ški pred­sjed­nik Mi­loš Ze­man za­tra­žio je po dru­gi put od Ba­bi­ša da po­ku­ša da ofor­mi no­vu vla­du.
Ba­biš je pod­nio ostav­ku če­škom pred­sjed­ni­ku, pre­no­si AP. Ze­man, Ba­bi­šov sa­ve­znik, od­mah je za­tra­žio od Ba­bi­ša da po­ku­ša da for­mi­ra no­vu vla­du, re­kav­ši da će ga u fe­bru­a­ru ime­no­va­ti za pre­mi­je­ra.
Da bi bi­lo ko­ja no­va vla­da mo­gla da vla­da, po­treb­no je da joj par­la­ment iz­gla­sa po­vje­re­nje.
Ba­bi­šov cen­tri­stič­ki po­kret ANO po­bi­je­dio je na ok­to­bar­skim par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma osvo­jiv­ši 78 mje­sta u 200-čla­nom do­njem do­mu par­la­men­ta.
Me­đu­tim, ni­jed­na dru­ga par­la­men­tar­na stran­ka ni­je pri­sta­la da sa ANO for­mi­ra ve­ćin­sku ko­a­li­ci­o­nu vla­du jer Ba­bi­ša sma­tra­ju ne­pri­klad­nim za funk­ci­ju pre­mi­je­ra zbog op­tu­žbi s ko­ji­ma se on su­o­ča­va za pro­ne­vje­ru ve­za­nu za sub­ven­ci­je EU pri­je 10 go­di­na, što on po­ri­če.
Ba­biš je, me­đu­tim, ra­ni­je na­po­me­nuo da se mo­žda ne­će na­ći u no­voj vla­di, na­vo­di ame­rič­ka agen­ci­ja.
Ze­man i Ba­biš su pre­va­zi­šli spo­ro­ve iz pro­šlo­sti i po­sta­li po­li­tič­ki sa­ve­zni­ci, pri če­mu Ze­man pri­ti­ska dru­ge par­ti­je da sa­ra­đu­ju sa Ba­bi­šo­vim po­kre­tom ka­ko bi se ofor­mi­la no­va ko­a­li­ci­ja, dok Ba­biš i ANO po­dr­ža­va­ju Ze­ma­na u od­lu­ču­ju­ćem kru­gu preds,ed­nič­kih iz­bo­ra ovog vi­ken­da, na­vo­di Roj­ters.
Ze­man je ju­če, na za­jed­nič­koj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re sa Ba­bi­šom, re­kao da će Ba­bi­šu da­ti vre­me­na da po­ku­ša da ofor­mi ve­ćin­sku vla­du.
Na­po­me­nuo je da će, u slu­ča­ju da iz­gu­bi na pred­sjed­nič­kim iz­bo­ri­ma ovog vi­ken­da, sva­ka­ko ime­no­va­ti Ba­bi­ša za pre­mi­je­ra pri­je ne­go što mu man­dat is­tek­ne 7. mar­ta.
Ba­biš je iz­ra­zio na­du da će ri­val­ske stran­ke bi­ti otvo­re­ni­je za kom­pro­mis pri nje­go­vom dru­gom po­ku­ša­ju da ofor­mi vla­du.
Ne­ke stran­ke su na­go­vi­je­sti­le da su sprem­ne za pre­go­vo­re, a sa­mo je an­ti­na­tov­ski ori­jen­ti­sa­na Ko­mu­ni­stič­ka par­ti­ja sa­op­šti­la da ne­ma pro­blem sa pri­hva­ta­njem Ba­bi­ša za pre­mi­je­ra.
Ba­biš je imao kon­tak­te i sa kraj­nje de­sni­čar­skom par­ti­jom SPD, ko­ja je pro­tiv NA­TO i EU.
On je na­gla­sio da će nje­gov ka­bi­net ima­ti pro­e­vrop­ski kurs i da ne­će po­pu­sti­ti pred za­htje­vi­ma za odr­ža­va­nje re­fe­ren­du­ma o na­pu­šta­nju EU, kao što je to Bri­ta­ni­ja uči­ni­la 2016.
Biv­ša vla­da­ju­ća par­ti­ja, So­ci­jal­de­mo­krat­ska stran­ka li­je­vog cen­tra, pre­tr­pje­la je po­raz na iz­bo­ri­ma u ok­to­bru i idu­ćeg mje­se­ca će odr­ža­ti kon­gres o to­me da li da udru­ži sna­ge sa ANO.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"