Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija KORIST OD GRADNJE MINI-HIDROELEKTRANA U BERANAMA IMAJU SAMO VLASNICI
Obradović i Ubović Tajkunima 25 puta više nego opštini U poslednje dvije godine Hidroenergija Montenegro, čiji su vlasnici Oleg Obradović i Ranko Ubović, prihodovala je od proizvodnje struje oko pet miliona eura, dok je Opština Berane istovremeno zaradila 190 hiljada ili pet odsto od ukupnih prihoda, kazao je Šaranović
Dan - novi portal
Iz­grad­nja šest mi­ni-hi­dro­e­lek­tra­na (mHE) Op­šti­ni Be­ra­ne i nje­nim gra­đa­ni­ma ni­je do­ni­je­la go­to­vo ni­šta, za raz­li­ku od vla­sni­ka ko­ji su u pro­te­kle dvi­je go­di­ne uspje­li da ostva­re mi­li­on­ske pri­ho­de, uka­za­le su De­mo­kra­te.
U toj op­šti­ni mHE je gra­di­la fir­ma Hi­dro­e­ner­gi­ja Mon­te­ne­gro, či­ji su vla­sni­ci Oleg Ob­ra­do­vić i Ran­ko Ubo­vić. Oni su, ka­ko je ka­zao po­sla­nik De­mo­kra­ta Da­ni­lo Ša­ran­čić, u po­sled­nje dvi­je go­di­ne od pro­iz­vod­nje elek­trič­ne ener­gi­je u mi­ni-hi­dro­e­lek­tra­na­ma pri­ho­do­va­li oko pet mi­li­o­na, dok je Op­šti­na Be­ra­ne isto­vre­me­no za­ra­di­la 190 hi­lja­da eura, što je pet od­sto od ukup­nih pri­ho­da.
Ša­ra­no­vić je na ju­če­ra­šnjoj pres kon­fe­ren­ci­ji pre­zen­to­vao rje­še­nja o kon­ce­si­o­nim na­kna­da­ma za dvi­je mHE – Še­ku­lar i Bi­stri­ca, ko­je po­ka­zu­ju da se ra­di o be­stid­noj kra­đi gra­đa­na.
– Sa­mo za april pro­šle go­di­ne hi­dro­cen­tra­le „Bi­stri­ca” i „Še­ku­lar” pri­ho­do­va­le su 203 hi­lja­de eura, od­no­sno 78,5 hi­lja­da, od če­ga je be­ran­ska op­šti­na pri­ho­do­va­la be­zna­čaj­nih 10.296 eura. Da su ove hi­dro­cen­tra­le u vla­sni­štvu op­šti­ne, za taj no­vac bi se mo­gle re­no­vi­ra­ti ško­le i vr­ti­ći, re­kon­stru­i­sa­ti svi oro­nu­li se­o­ski pu­te­vi, ure­di­ti grad­ski par­ko­vi i ob­no­vi­ti go­to­vo sva grad­ska in­fra­struk­tu­ra. Me­đu­tim, iz­grad­nja mi­ni-hi­dro­e­lek­tra­na je evi­dent­no uno­san po­sao re­zer­vi­san sa­mo za čla­no­ve po­ro­di­ce i po­je­din­ce bli­ske pred­sjed­ni­ku DPS-a – ka­zao je Ša­ra­no­vić.
Do­dao je da se u sve­mu ovo­me ne vo­di ra­ču­na o gra­đa­ni­ma već o pri­vi­le­go­va­nim kon­ce­si­o­na­ri­ma, a to po­tvr­đu­je po­da­tak da su gra­đa­ni u po­sled­nje dvi­je i po go­di­ne kroz ra­ču­ne za stru­ju pla­ti­li sub­ven­ci­je za vla­sni­ke hi­dro­e­lek­tra­na u iz­no­su od 4,7 mi­li­o­na, dok je dr­ža­va od kon­ce­si­o­na­ra kroz kon­ce­si­o­ne na­kna­de do­bi­la 11 pu­ta ma­nje, od­no­sno 430 hi­lja­da eura.
– Be­ran­ska op­šti­na je u na­mje­ri da se na grad­skom vo­do­i­zvo­ri­štu iz­gra­di hi­dro­e­lek­tra­na na­i­šla na vi­še­mje­seč­no op­stru­i­ra­nje od stra­ne Vla­de, oči­gled­no zbog to­ga što su vla­di­ni stra­te­ški part­ne­ri Ob­ra­do­vić i Ubo­vić, a ne svi gra­đa­ni Be­ra­na – ka­zao je Ša­ra­no­vić.
Na osno­vu na­ve­de­nog, Ša­ra­no­vić je za­klju­čio da bi bi­lo pri­je­ko po­treb­no da kon­ce­si­je do­bi­je op­šti­na ko­ja bi u do­go­vo­ru sa gra­đa­ni­ma gra­di­la ma­le hi­dro­e­lek­tra­ne na od­go­va­ra­ju­ćim lo­ka­li­te­ti­ma na ko­ji­ma ne bi bi­lo štet­nih po­sle­di­ca po ži­vot­nu sre­di­nu, či­me bi isto­vre­me­no obez­bi­je­di­la zna­čaj­ne pri­ho­de i no­va rad­na mje­sta.A.Đ.


Osta­li bez zim­ni­ce

Da su po­sle­di­ce iz­grad­nje hi­dro­e­lek­tra­na ne­sa­gle­di­ve naj­bo­lje svje­do­či si­tu­a­ci­ja u ko­joj su se ne­dav­no na­šli ži­te­lji Še­ku­la­ra i Vi­nic­ke.
– Ži­te­lji Še­ku­la­ra, mje­sta ne­ka­da po­zna­tog po ugled­nim po­ljo­pri­vred­nim ga­zdin­stvi­ma su po­red če­ti­ri hi­dro­e­lek­tra­ne osta­li bez stru­je na čak se­dam da­na, što je re­zul­ti­ra­lo da ve­ći­na do­ma­ćin­sta­va osta­ne bez te­ško ste­če­nih zim­ni­ca, a, ta­ko­đe, ne­ri­jet­ko osta­ju i bez vo­de. Sa slič­nom si­tu­a­ci­jom su se ne­dav­no su­sre­li i mje­šta­ni Vi­nic­ke, ko­ja se na­la­zi na sve­ga par ki­lo­me­ta­ra od cen­tra Be­ra­na – ka­zao je Ša­ra­no­vić.
On je do­dao da se efek­ti u ko­nač­nom ogle­da­ju na va­lo­ri­za­ci­ji Še­ku­lar­ske ri­je­ke, jer je sa jed­ne stra­ne vi­dlji­vo mi­li­on­sko pri­ho­do­va­nje Hi­dro­e­ner­gi­je, a sa dru­ge stra­ne uni­šte­nje tog pod­ruč­ja i na­sta­nje­nih do­ma­ćin­sta­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"