Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2016-10-09 PREDSTAVNICA MINISTARSTVA INOSTRANIH POSLOVA RUSIJE MARIJA ZAHAROVA POTVRDILA
Zaharova Rakete S-300 su odavno u Siriji
Dan - novi portal
MO­SKVA – Ru­si­ja je od­lu­či­la da u Si­ri­ji raz­mje­sti ra­ket­ni si­stem S-300 na­kon cu­re­nja in­for­ma­ci­ja o to­me da Sje­di­nje­ne Ame­rič­ke Dr­ža­ve na­mje­ra­va­ju da kr­sta­re­ćim ra­ke­ta­ma bom­bar­du­ju si­rij­ske aero­dro­me, iz­ja­vi­la je pred­stav­ni­ca Mi­ni­star­stva ino­stra­nih po­slo­va Ru­si­je Ma­ri­ja Za­ha­ro­va.
„S-400 su ta­mo odav­no, a ne­ka­ko su se svi pre­ma to­me od­no­si­li nor­mal­no i ni­ko ni­je go­vo­rio da je to šou. Oni su ta­mo odav­no i, ka­ko mi se či­ni, svi su za to zna­li. S-300 su se ta­mo po­ja­vi­le na­kon što su pro­cu­ri­le in­for­ma­ci­je od eks­pe­ra­ta bli­skih ame­rič­kom esta­bli­šmen­tu. Oni su sli­je­di­li je­dan za dru­gim i pret­po­sta­vlja­li su da će oni kr­sta­re­ćim ra­ke­ta­ma bom­bar­do­va­ti si­rij­ske aero­dro­me”, re­kla je Za­ha­ro­va za te­le­vi­zij­ski ka­nal „Dožd”.
Za­ha­ro­va je do­da­la da su kom­plek­si S-300 pre­mje­šte­ni s ob­zi­rom na to da se ta­mo na­la­zi ru­ska teh­ni­ka i da ru­ska avi­ja­ci­ja iz­vo­di ope­ra­ci­ju, a ni­ko ne zna ku­da bi mo­gla da po­le­ti ta­kva ra­ke­ta, ka­ko je na­ve­la, po­ne­kad ni sa­mi Ame­ri­kan­ci, kao što ne zna­ju ni ku­da su po­le­tje­le nji­ho­ve ra­ke­te u De­jr el Zo­ru, pre­no­si Sput­njik.
Mi­ni­star­stvo od­bra­ne Ru­si­je je 4. ok­to­bra sa­op­šti­lo da je u Si­ri­ju do­pre­mljen ra­ket­ni si­stem S-300 ko­ji je pred­vi­đen za za­šti­tu po­mor­ske ba­ze u Tar­tu­su i ru­skih voj­nih bro­do­va ko­ji se na­la­ze u pri­o­bal­noj zo­ni.
Pred­stav­nik Mi­ni­star­stva od­bra­ne Ru­si­je Igor Ko­na­šen­kov ra­ni­je je sa­op­štio da su avi­o­ni me­đu­na­rod­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke ko­a­li­ci­je 17. sep­tem­bra iz­ve­li če­ti­ri na­pa­da na si­rij­sku voj­sku ko­ju je op­ko­li­la Islam­ska dr­ža­va u obla­sti aero­dro­ma De­jr el Zor.
Za­ha­ro­va je, ta­ko­đe, sa­op­šti­la da po­ziv ame­rič­kog dr­žav­nog se­kre­ta­ra Džo­na Ke­ri­ja da se Mo­skva i Da­mask „su­o­če sa is­tra­gom za rat­ne zlo­či­ne” u Si­ri­ji, pred­sta­vlja po­ku­šaj da se skre­ne pa­žnja sa či­nje­ni­ce da je Va­šing­ton pre­kr­šio od­red­be ru­sko-ame­rič­kog spo­ra­zu­ma o pri­mir­ju.
„Ame­rič­ka stra­na jed­no­stav­no ni­je bi­la u sta­nju da is­pu­ni spo­ra­zum o pre­ki­du va­tre. Oni su nam sa­mi re­kli da ne­ma­ju uti­caj na (si­rij­sku) opo­zi­ci­ju”, iz­ja­vi­la je port­pa­rol­ka mi­ni­star­stva spolj­nih po­slo­va.
Ame­rič­ki dr­žav­ni se­kre­tar Džon Ke­ri po­zvao je Ru­si­ju i Si­ri­ju da se su­o­če sa is­tra­gom za rat­ne zlo­či­ne zbog na­pa­da na si­rij­ske ci­vi­le, ja­vio je AP, uz ocje­nu da taj po­ziv osli­ka­va da­lje po­gor­ša­nje od­no­sa iz­me­đu Va­šing­to­na i Mo­skve.
(Tan­jug)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"