Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika DOSKORAŠNJI FUNKCIONERI LIBERALNE PARTIJE, PREDVOĐENI BLAŽOM RAĐENOVIĆEM, FORMIRAĆE NOVU STRANKU NAREDNE SEDMICE
Rađenović Nema saradnje sa režimom Raduje me da je učešće u formiranju partije uzeo veliki broj privrednika i slobodnih, nezavisnih pojedinaca i intelektualaca, kao i neki odbornici iz sadašnjih saziva lokalnih skupština – kazao je Rađenović
Dan - novi portal
Is­klju­če­na je mo­guć­nost pred­iz­bor­ne sa­rad­nje sa De­mo­krat­skom par­ti­jom so­ci­ja­li­sta (DPS), a pr­vi po­li­tič­ki do­ga­đaj na ko­me će se no­va stran­ka opro­ba­ti bi­će maj­ski lo­kal­ni iz­bo­ri, sa­op­šti­li su „Da­nu” do­sko­ra­šnji funk­ci­o­ne­ri Li­be­ral­ne par­ti­je Cr­ne Go­re ko­ji na­kon su­ko­ba sa vr­hom te stran­ke ra­de na for­mi­ra­nju no­vog po­li­tič­kog su­bjek­ta. Ka­ko je sa­op­šte­no „Da­nu”, za­sad je sa­svim iz­vje­sno da ne­će sa­ra­đi­va­ti s DPS-om, ima­ju­ći u vi­du da je upra­vo ko­a­li­ci­ja Li­be­ral­ne par­ti­je sa tom stran­kom iza­zva­la ras­kol u LP-u.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, pi­šu se par­tij­ska do­ku­men­ta, a bi­će po­nu­đe­na i re­zo­lu­ci­ja o po­li­tič­kom dje­lo­va­nju. Po­želj­ni part­ne­ri su pred­stav­ni­ci gra­đan­ske opo­zi­ci­je, po­seb­no Gra­đan­ski po­kret URA, zbog pro­gram­ske slič­no­sti.
No­vi po­li­tič­ki su­bjekt, ka­ko nam je sa­o­p­šte­no, dje­lo­va­nje će ba­zi­ra­ti na na­če­li­ma i sta­vo­vi­ma ko­je je ba­štio ne­ka­da­šnji Li­be­ral­ni sa­vez Cr­ne Go­re.
U mar­tu 2005.go­di­ne uga­šen je Li­be­ral­ni sa­vez Cr­ne Go­re (LSCG). Na van­red­noj stra­nač­koj kon­fe­ren­ci­ji na Ce­ti­nju usvo­je­na je de­kla­ra­ci­ja o pre­stan­ku po­li­tič­kog dje­lo­va­nja LSCG na­kon 15 go­di­na po­sto­ja­nja. LSCG je osno­van 1990.go­di­ne i du­go je bio pre­po­znat kao je­di­na par­la­men­tar­na stran­ka ko­ja se za­la­ga­la za ne­za­vi­snost Cr­ne Go­re.
Kao glav­ni raz­log za ga­še­nje na­ve­de­no je da su svi iz­bo­ri po­kra­de­ni, da je DPS ma­fi­ja­ška or­ga­ni­za­ci­ja ko­ja po­ni­šta­va sve osno­ve re­gu­lar­nog po­li­tič­kog si­ste­ma, te da vi­še ne­ma smi­sla vo­di­ti po­li­ti­ku u uslo­vi­ma u ko­ji­ma su iz­bo­ri na­mje­šte­ni i ne po­sto­ji mo­guć­nost bi­lo ka­kve de­mo­krat­ske smje­ne vla­sti.
Du­go­go­di­šnji li­der stran­ke Slav­ko Pe­ro­vić se na­kon ga­še­nja LSCG pre­se­lio u Prag, oda­kle je pre­ko blo­ga po­vre­me­no ko­men­ta­ri­sao ak­tu­el­na po­li­tič­ka zbi­va­nja u Cr­noj Go­ri.
Ne­ka­da­šnji funk­ci­o­ner Li­be­ral­ne par­ti­je i šef op­štin­skog od­bo­ra te stran­ke u Bu­dvi Bla­žo Ra­đe­no­vić re­kao je da će na­kon pra­zni­ka re­gi­stro­va­ti no­vi po­li­tič­ki su­bjekt. On je ka­zao da će sa­če­ka­ti da pro­đu lo­kal­ni iz­bo­ri u Be­ra­na­ma i Ul­ci­nju i da će on­da obje­lo­da­ni­ti ime par­ti­je.
–Do­ni­je­ta je od­lu­ka ka­ko će se par­ti­ja zva­ti i si­gu­ran sam da će sam na­ziv par­ti­je, po­red pro­gra­ma i osnov­nih na­če­la, upra­vo opre­di­je­li­ti lju­de da joj se ma­sov­no pri­klju­če, jer će do­ži­vje­ti se­be kao dio ime­na par­ti­je i ne­kih emo­ci­ja ko­jih će se pri­sje­ti­ti, a ko­joj su ne­kad pri­pa­da­li bez ob­zi­ra na vje­ru, na­ci­ju, pol, sta­ro­sno do­ba, bo­ju ko­že ili je­zik ko­jim go­vo­re - ka­zao je Ra­đe­no­vić za por­tal CdM.
On je do­dao da će jav­nost usko­ro bi­ti upo­zna­ta sa pro­gra­mom i osnov­nim na­če­li­ma stran­ke.
– Ra­du­je me da je uče­šće u for­mi­ra­nju par­ti­je uzeo ve­li­ki broj pri­vred­ni­ka i slo­bod­nih, ne­za­vi­snih po­je­di­na­ca i in­te­lek­tu­a­la­ca, kao i ne­ki od­bor­ni­ci iz sa­da­šnjih sa­zi­va lo­kal­nih skup­šti­na – na­veo je Ra­đe­no­vić.
Na­kon su­ko­ba sa sa­da­šnjim ru­ko­vod­stvom Li­be­ral­ne par­ti­je i su­spen­zi­je sa mje­sta pred­sjed­ni­ka OO LP Bu­dva, Ra­đe­no­vić je na­ja­vio da će for­mi­ra­ti no­vu par­ti­ju
M.V.


Na bi­ra­li­šta po­čet­kom ma­ja

Po­sljed­nji lo­kal­ni iz­bo­ri u 11 cr­no­gor­skih op­šti­na odr­ža­ni su 25. ma­ja 2014. go­di­ne. Za­ko­nom o iz­bo­ru od­bor­ni­ka i po­sla­ni­ka je pred­vi­đe­no da se oni odr­že naj­ka­sni­je 15 da­na pri­je is­te­ka man­da­ta od­bor­ni­ka iza­bra­nih na tim iz­bo­ri­ma, što prak­tič­no zna­či da je po­če­tak ma­ja kraj­nji rok za nji­ho­vo odr­ža­va­nje.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"