Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika POTPREDSJEDNIK DEMOKRATA DŽENAN KOLIĆ PORUČIO DA NEĆE ODGOVARATI NA UVREDE
Mržnju i podmetanja ostavljam drugima Ko zna Dženana Kolića isto tako zna da se nikad nisam bavio vjerskim i crkvenim pitanjima, ta me oblast u životu puno ne zanima, o njoj ne znam puno, pa nisam ni znao ko je Miraš Dedeić. Sve i da jesam, zar neko očekuje od mene da aranžiram sofru domaćinu koji me je pozvao i ugostio – kazao je Kolić
Dan - novi portal
Pot­pred­sjed­nik De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Dže­nan Ko­lić ka­zao je da ne mo­že da vje­ru­je da po­sto­je umo­vi ko­ji su da­nas u Cr­noj Go­ri sprem­ni da pod­me­ću, zlo­u­po­tre­blja­va­ju i bje­so­muč­no ra­be sa­mo ka­ko bi ne­ka­ko uve­za­li De­mo­kra­te sa Mi­ra­šem De­de­i­ćem i, na taj na­čin, po­ku­ša­li da im na­ne­su ne­ka­kvu po­li­tič­ku šte­tu. Ko­lić je to na­veo u sa­op­šte­nju do­sta­vlje­nom „Da­nu”.
– Iako sam se do po­sled­njeg tre­nut­ka bo­rio sa so­bom da li uop­šte bi­lo što iz­ja­vlji­va­ti po­vo­dom ogav­nih po­ku­ša­ja dis­kre­di­ta­ci­je par­ti­je či­ji sam pot­pred­sjed­nik pre­ko fo­to­gra­fi­je sa if­ta­ra u Me­dre­si ko­jem sam pri­su­stvo­vao na po­ziv Islam­ske za­jed­ni­ce, od­lu­čio sam da se u 2017.go­di­ni, u 21.vi­je­ku, pro­sto mo­ram ogla­si­ti i spri­je­či­ti dis­kurs ko­ji se po­ku­ša­va na­met­nu­ti kao pri­hva­tljiv – is­ta­kao je Ko­lić.
Funk­ci­o­ner De­mo­kra­ta je na­gla­sio da je po­ziv da pri­su­stvu­je if­ta­ru u Me­dre­si u Tu­zi­ma do­bio od Islam­ske za­jed­ni­ce.
–Bu­du­ći da sam vjer­nik islam­ske vje­ro­i­spo­vi­je­sti, oda­zvao sam se na po­ziv Islam­ske za­jed­ni­ce da pri­su­stvu­jem if­ta­ru u Me­dre­si u Tu­zi­ma. Osim me­ne, if­ta­ru su pri­su­stvo­va­li go­to­vo svi pred­stav­ni­ci po­li­tič­kih par­ti­ja i dru­štve­nih su­bje­ka­ta u Cr­noj Go­ri. Ko zna Dže­na­na Ko­li­ća, isto ta­ko zna da se ni­kad ni­sam ba­vio vjer­skim i cr­kve­nim pi­ta­nji­ma, ni­ti me ta oblast u ži­vo­tu pu­no za­ni­ma, ni­ti o njoj znam pu­no, pa vje­ro­va­li ili ne, ni­sam ni znao ko je Mi­raš De­de­ić. Sve i da je­sam, zar ne­ko oče­ku­je od me­ne da aran­ži­ram so­fru do­ma­ći­nu ko­ji me je po­zvao i ugo­stio i da mu od­re­đu­jem ko­ga će po­zva­ti ili ko će gdje za so­from da sje­di – na­veo je Ko­lić.
Ka­ko je do­dao, ne že­li ni­ko­me da se prav­da, već že­li da uka­že na pod­me­ta­nja i zlo­u­po­tre­be.
– Ovo sam bio du­žan da iz­ne­sem, ali ne da bih se bi­lo ko­me prav­dao, već da bih re­kao sle­de­će: ne mo­gu da vje­ru­jem da po­sto­je umo­vi ko­ji su da­nas u Cr­noj Go­ri sprem­ni da ova­kve stva­ri pod­me­ću, zlo­u­po­tre­blja­va­ju i bje­so­muč­no ra­be sa­mo ka­ko bi ne­ka­ko uve­za­li De­mo­kra­te sa De­de­i­ćem i, na taj na­čin, po­ku­ša­li da nam na­ne­su ne­ka­kvu po­li­tič­ku šte­tu – re­kao je Ko­lić.
Ka­ko je na­gla­sio, ko god iz­no­si ta­kve stva­ri za­ku­cao je na po­gre­šna vra­ta.
– Od me­ne ne­će­te ču­ti ni jed­nu je­di­nu ri­ječ uvre­de, ne­ću vam vra­ća­ti istom mje­rom, jer se pre­ma lju­di­ma – mu­sli­ma­ni­ma, pra­vo­slav­ci­ma, ka­to­li­ci­ma, pro­te­stan­ti­ma, Je­vre­ji­ma, ate­i­sti­ma, ag­no­sti­ci­ma... – ni­kad ni­je­sam ta­ko ne­pri­stoj­no op­ho­dio. Imam vi­še dru­go­va pra­vo­sla­va­ca ne­go onih mo­je vje­ro­i­spo­vi­je­sti. I to mi ni­je ni kva­li­tet, ni ma­na, već pret­hod­na či­nje­ni­ca ko­ju mo­ram is­ta­ći da bih vam re­kao ovo: da imam ne­ke bo­le­sne po­gle­de na svi­jet i ži­vot u nje­mu kao vi, si­gur­no da ne bi bi­lo ta­kvo sta­nje. Ali ne. Baš sam u De­mo­kra­ta­ma jer mi lju­de di­je­li­mo na do­bre i lo­še, po­šte­ne i ne­po­šte­ne, ča­sne i ne­ča­sne, spo­sob­ne i ne­spo­sob­ne, struč­ne i ne­struč­ne, na lo­po­ve i kri­mi­nal­ce, a ne na Sr­be, Cr­no­gor­ce, Bo­šnja­ke, Mu­sli­ma­ne, Al­ban­ce, Hr­va­te i Ro­me; ne na pra­vo­slav­ce, ka­to­li­ke i mu­sli­ma­ne; na vje­ru­ju­će i ne­vje­ru­ju­će – ne na one sa pla­vim, bra­on ili ze­le­nim oči­ma.
Shva­ta­te li, go­spo­do, u ko­jem ste smje­ru kre­nu­li? Za­u­ze­li ste smjer sa ko­jim sam mi­slio da smo za­vr­ši­li pri­je dva­de­se­tak go­di­na, kad su mno­ge ge­ne­ra­ci­je na­ših ro­di­te­lja i mi sa­mi pri­lič­no pro­pa­ti­li, kad su svi gra­đa­ni ovog di­je­la svi­je­ta to­nu­li u glu­pe su­ko­be, ko­ji su od­go­va­ra­li sa­mo po­li­tič­kim „eli­ta­ma” ko­je su iz njih iz­la­zi­le kao mi­li­jar­de­ri, a obi­čan na­rod je va­zda bio na gu­bit­ku. Mo­lim vas, ne uvla­či­te me u va­še kru­go­ve mr­žnje. Ne uvla­či­te ni De­mo­kra­te, jer vam to ne­će po­ći za ru­kom. Odav­no smo se mi iz­di­gli iz­nad va­ših pri­mi­ti­vi­za­ma i pro­vin­ci­ja­li­za­ma – po­ru­čio je Ko­lić. M.V.

Šte­tu nam ne­će­te na­ni­je­ti

Ko­lić je po­ru­čio da De­mo­kra­ta­ma ne­će bi­ti na­ni­je­ta po­li­tič­ka šte­ta.
– Šte­tu nam ne­će­te na­ni­je­ti, ne­će­te nas ni okr­znu­ti, ali je jad­na va­ša na­mje­ra, a još su čud­ni­ja va­ša sred­stva ko­ji­ma ste to uop­šte i po­ku­ša­li da uči­ni­te. Ja bih se, da sam na va­šem mje­stu, baš po­šte­no za­cr­ve­nio. Od vas ni to­li­ko ne oče­ku­jem – is­ta­kao je Ko­lić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"