Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika IZ GP URA POZVALI DEMOKRATE I DF DA PREKINU SVAĐU DPS nam je zajednički protivnik
Dan - novi portal
Iz Gra­đan­skog po­kre­ta URA po­zi­va­li su De­mo­krat­sku Cr­nu Go­ru i De­mo­krat­ski front da pre­ki­nu sva­đu jer je pro­tiv­nik sa­mo je­dan – ko­rum­pi­ra­na i kri­mi­nal­na De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta (DPS). Iz GP URA uka­zu­ju da ma­tri­ca za­va­di pa vla­daj već de­ce­ni­ja­ma ugro­ža­va na­pre­dak Cr­ne Go­re i nu­žne po­li­tič­ke pro­mje­ne.
– Iako je sa­svim nor­mal­no i le­gi­tim­no pra­vo svih uče­sni­ka jav­nog ži­vo­ta da kri­ti­ku­ju od­re­đe­ne po­li­ti­ke, svi za­jed­no mo­ra­mo po­ka­za­ti vi­ši ste­pen zre­lo­sti, jer je pro­tiv­nik sa­mo je­dan. Umje­sto bes­po­treb­nog tro­še­nja ener­gi­je na sva­đe i pre­pir­ke, po­zi­va­mo ko­le­ge iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re i De­mo­krat­skog fron­ta da u što sko­ri­jem ro­ku ot­poč­ne­mo kon­struk­ti­van di­ja­log oko rje­ša­va­nja ključ­nih pi­ta­nja ko­ja mu­če cr­no­gor­sko dru­štvo, kao i oko de­fi­ni­sa­nja za­jed­nič­kog pred­sjed­nič­kog kan­di­da­ta opo­zi­ci­je, ko­ji će bez sum­nje de­kla­si­ra­ti kan­di­da­ta ko­rum­pi­ra­ne i kri­mi­nal­ne De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta – sa­op­šti­li su iz Gra­đan­skog po­kre­ta URA.
Ka­ko su na­ve­li, oni su re­a­go­va­li na­kon čak se­dam jav­nih okr­ša­ja De­mo­kra­ta i De­mo­krat­skog fron­ta, u ko­ji­ma su jed­ni dru­ge op­tu­ži­va­li da im Du­ško (Mar­ko­vić) ve­že kra­va­tu, da su omi­lje­ni opo­zi­ci­o­na­ri DPS-a, te se pre­pu­ca­va­li oko to­ga ko­ga je kr­stio Mi­raš (De­de­ić), a ko je nje­gov ide­o­lo­ški is­ku­še­nik.
– Sva­ka me­đu­o­po­zi­ci­o­na sva­đa pru­ža pro­stor i vri­je­me gro­gi­ra­noj De­mo­krat­skoj par­ti­ji so­ci­ja­li­sta da na­kon iz­gu­blje­nih iz­bo­ra u čak tri cr­no­gor­ske op­šti­ne kon­so­li­du­je svo­je re­do­ve i ko­rum­pi­ra­nim dje­lo­va­njem sa­ču­va vlast. Ta­ko­đe, ne smi­je­mo pru­ža­ti za­do­volj­stvo vla­da­ju­ćim me­di­ji­ma i pla­će­nim ana­li­ti­ča­ri­ma da na­kon iz­vla­če­nja „pr­lja­vog ve­ša“ opo­zi­ci­o­nih su­bje­ka­ta tvr­de i la­žno pri­ka­zu­ju da no­vo­for­mi­ra­ne opo­zi­ci­o­ne vla­sti u tri cr­no­gor­ske op­šti­ne ne funk­ci­o­ni­šu. Ma­tri­ca za­va­di pa vla­daj već de­ce­ni­ja­ma ugro­ža­va na­pre­dak Cr­ne Go­re i nu­žne po­li­tič­ke pro­mje­ne, pa svi za­jed­no mo­ra­mo pro­na­ći sna­ge da se iz­dig­ne­mo iz­nad par­tij­skih ro­vo­va i pre­va­zi­đe­mo lič­ne ani­mo­zi­te­te i su­je­te – is­ta­kli su iz Gra­đan­skog po­kre­ta URA.
Ka­ko su na­gla­si­li, upr­kos ja­snim gre­ška­ma i pro­pu­sti­ma opo­zi­ci­o­nih par­ti­ja i nji­ho­vih li­de­ra, te po­gre­šnih od­lu­ka i stra­te­gi­ja ko­jih je sva­ka­ko bi­lo u vi­še­stra­nač­kom ži­vo­tu Cr­ne Go­re, a ko­ji se mo­ra­ju rje­ša­va­ti i pre­va­zi­la­zi­ti, vla­da­ju­ća De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta kon­stant­no po­ku­ša­va stvo­ri­ti raz­dor unu­tar opo­zi­ci­je.
– DPS to ra­di ka­ko bi skre­nuo pa­žnju sa ka­ta­stro­fal­nih re­zul­ta­ta svo­je po­li­ti­ke, kao i sa ni­za iz­gu­blje­nih iz­bo­ra i hap­še­nja ve­li­kog bro­ja ru­ko­vo­de­ćih čla­no­va.
Ni­je opo­zi­ci­ja ta ko­ja je uni­šti­la re­al­nu eko­no­mi­ju, ras­pro­da­la sve pri­vred­ne gi­gan­te i de­se­ti­ne hi­lja­da obes­pra­vlje­nih rad­ni­ka po­sla­la ku­ća­ma. Ni­ti je opo­zi­ci­ja ta ko­ja je pri­va­ti­zo­va­la i po­li­ti­zo­va­la go­to­vo sva­ki seg­ment dr­ža­ve i de­ce­ni­ja­ma zlo­u­po­tre­blja­va dr­žav­ne re­sur­se za­rad svog iz­bor­nog re­zul­ta­ta, pri­tom di­je­le­ći na­šu imo­vi­nu svo­jim pri­ja­te­lji­ma, rod­bi­ni i ku­mo­vi­ma, dok ve­ći­na sta­nov­ni­štva je­dva sa­sta­vlja kraj sa kra­jem – na­gla­si­li su iz GP URA.
Is­ti­ču da je za sve to kri­va is­klju­či­vo vla­da­ju­ća De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta, či­je dje­lo­va­nje je naj­ve­ća i naj­o­zbilj­ni­ja pri­jet­nja su­štin­skoj ne­za­vi­sno­sti i su­ve­re­no­sti Cr­ne Go­re.
– A smje­na ta­kve, ko­rum­pi­ra­ne i kri­mi­na­li­zo­va­ne vla­sti, pred­u­slov je bi­lo ka­kvog na­pret­ka – sa­op­šti­li su iz Gra­đan­skog po­kre­ta URA.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"