Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika POTPREDSJEDNIK SOCIJALDEMOKRATA DAMIR ŠEHOVIĆ PORUČIO Glas za SD čuva državu i ekonomiju
Dan - novi portal
U si­tu­a­ci­ji gdje ni­ko na­kon iz­bo­ra ne­će mo­ći sam da for­mi­ra vlast, što bi ina­če bi­lo po­gub­no za eko­nom­sku i po­li­tič­ku sta­bil­nost Cr­ne Go­re, je­di­no So­ci­jal­de­mo­kra­te mo­gu bi­ti ga­rant raz­voj­ne ve­ći­ne ko­ja će is­pra­vi­ti gre­ške u obla­sti eko­no­mi­je i ko­ja će vo­di­ti dr­ža­vu na­pri­jed u bu­duć­nost, a ne na­zad u pro­šlost, sa­op­štio je pot­pred­sjed­nik SD Da­mir Še­ho­vić.
– Ko­li­ko je opa­sna an­ti­dr­žav­na po­li­ti­ka opo­zi­ci­je, to­li­ko po Cr­nu Go­ru mo­že bi­ti opa­sno i in­si­sti­ra­nje na po­gre­šnom mo­de­lu raz­vo­ja eko­no­mi­je. Za­to će­mo spri­je­či­ti an­ti­dr­žav­nu po­li­ti­ku opo­zi­ci­je i pri­mi­je­ni­ti svoj mo­del raz­vo­ja eko­no­mi­je. So­ci­jal­de­mo­kra­te su ga­rant po­li­tič­ke i eko­nom­ske sta­bil­no­sti, od­no­sno po­šte­ni­je i pra­ved­ni­je Cr­ne Go­re. Glas za SD ču­va dr­ža­vu i spa­sa­va eko­no­mi­ju – re­kao je Še­ho­vić za „Dan“.
On je do­dao da su sa DPS-om ob­no­vi­li ne­za­vi­snost i uve­li Cr­nu Go­ru u evro­a­tlant­sku po­ro­di­cu, „i to su bi­li na­ši za­jed­nič­ki pri­o­ri­te­ti u po­sled­nje dvi­je de­ce­ni­je”.
– U obla­sti eko­no­mi­je su evi­dent­ne raz­li­ke. So­ci­jal­de­mo­kra­te su je­di­ni ga­rant da će bi­ti is­pra­vlje­ne gre­ške u obla­sti eko­no­mi­je ko­je su na­pra­vlje­ne u pret­hod­nom pe­ri­o­du. Sa­mo­stal­nim na­stu­pom že­li­mo da do­bi­je­mo ve­ću po­dr­šku, ka­ko bi­smo bi­li u pri­li­ci da spro­ve­de­mo nu­žne pro­mje­ne u eko­nom­skoj po­li­ti­ci. Te pro­mje­ne će iz­o­sta­ti bez ja­kog SD u vla­sti. Sa­gla­sni smo da mo­ra­mo vi­še da stva­ra­mo, ali, za raz­li­ku od DPS-a, sma­tra­mo da je nu­žno da još pra­ved­ni­je di­je­li­mo to što je stvo­re­no. Re­for­ma po­re­skog si­ste­ma za­sno­va­na na pri­mje­ni pro­gre­siv­nih po­re­skih sto­pa to obez­bje­đu­je. One ko­ji ima­ju ma­nje tre­ba opo­re­zo­va­ti ni­žim po­re­skim sto­pa­ma jer će im ta­ko osta­ti vi­še nov­ca u dže­pu – is­ti­če pot­pred­sjed­nik SD.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, do­ma­ćin­ska eko­no­mi­ja će obez­bi­je­di­ti da ne bu­de onih ko­ji ne­ma­ju do­volj­no za do­sto­jan­stven ži­vot.
– Za raz­li­ku od DPS-a, naš pra­ved­ni­ji mo­del raz­vo­ja se, po­red sta­vlja­nja fo­ku­sa sa­mo na stra­ne in­ve­sti­ci­je, ko­je su nam po­treb­ne, do­mi­nant­no za­sni­va na ma­lom i sred­njem bi­zni­su i po­ro­dič­nim fir­ma­ma, ko­ji mo­ra­ju po­sta­ti osnov­ni po­kre­tač odr­ži­vog raz­vo­ja na­še eko­no­mi­je. Za­to će­mo for­mi­ra­ti dr­žav­nu raz­voj­nu ban­ku, ko­ja će po iz­u­zet­no po­volj­nim uslo­vi­ma fi­nan­si­ra­ti otva­ra­nje no­vih rad­nih mje­sta. Osno­va­će­mo i ga­rant­ni fond za že­ne pred­u­zet­ni­ce ka­ko bi­smo stvo­ri­li pred­u­slo­ve da že­ne u Cr­noj Go­ri u pot­pu­no­sti is­ka­žu svoj raz­voj­ni po­ten­ci­jal. Za­hva­lju­ju­ći rje­še­nji­ma ko­ja nu­di­mo, u Cr­noj Go­ri će sa­mo po tom osno­vu sva­ke go­di­ne bi­ti otva­ra­no po 5.500 no­vih rad­nih mje­sta –tvr­di Še­ho­vić.
Ka­ko je do­dao, dru­štvo jed­na­kih šan­si, na ko­jem SD čvr­sto in­si­sti­ra, ta­ko­đe je ne­što u če­mu se raz­li­ku­ju od ak­tu­el­nog ko­a­li­ci­o­nog part­ne­ra.
– Sva­ki gra­đa­nin mo­ra ima­ti jed­na­ko pra­vo na rad i na do­sto­jan­stve­nu za­ra­du od tog ra­da. Mi gra­di­mo Cr­nu Go­ru u ko­joj će, umje­sto ma­log bro­ja eks­trem­no bo­ga­tih i ve­li­kog bro­ja si­ro­ma­šnih, ve­ći­na gra­đa­na pri­pa­da­ti sred­njem slo­ju sta­nov­ni­štva sa sta­bil­nom i si­gur­nom eg­zi­sten­ci­jom. Na­ve­de­ne raz­li­ke su osno­va pre­go­va­rač­ke plat­for­me SD za for­mi­ra­nje vla­sti na­kon iz­bo­ra, ko­ju nu­di­mo jav­no­sti. Za raz­li­ku od ve­ći­ne dru­gih, že­li­mo da vo­di­mo ja­snu po­li­ti­ku. Plat­for­ma će svi­ma po­mo­ći da sa na­ma zna­ju na če­mu su – za­klju­čio je Še­ho­vić.
V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"