Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2017-09-02 FILMSKI FESTIVAL TREĆI PUT U ULCINJU
Vlahović u Ulcinju Filmska duša mora
Dan - novi portal
Uvod­nim go­vo­rom di­rek­to­ri­ce Dri­te Lo­le otvo­re­na je tre­ća edi­ci­ja ul­cinj­skog film­skog fe­sti­va­la „Se­a­ne­ma”. Na­kon di­rek­to­ri­ce fe­sti­va­la pu­bli­ci se obra­tio cr­no­gor­ski glu­mac Mir­ko Vla­ho­vić ko­ji je imao čast da fe­sti­val i pro­gla­si otvo­re­nim.
Po­red to­ga što je vo­de­ća ulo­ga fil­ma „Iskra” cr­no­gor­skog re­di­te­lja Goj­ka Ber­ku­lja­na, ko­ji će bi­ti pri­ka­zan na fe­sti­va­lu, Vla­ho­vić će se na­ći i u od­go­vor­noj ulo­zi ži­ri­ja u ka­te­go­ri­ji za naj­bo­lji krat­ki film. Vla­ho­vić je u svom go­vo­ru iz­ra­zio za­hval­nost za po­ziv u Ul­cinj i na­veo je da je sa­ma te­ma­ti­ka fe­sti­va­la za­pra­vo pri­li­ka svi­ma na­ma da mla­dim umjet­ni­ci­ma, auto­ri­ma i glum­ci­ma da­mo pri­li­ku da pro­na­đu svo­je par­če ne­ba.
Što se ti­če sa­mog film­skog dje­la, fe­sti­val je imao pri­li­ku da otvo­ri film „Ustav Re­pu­bli­ke Hr­vat­ske” na­gra­đi­va­nog hr­vat­skog re­di­te­lja Raj­ka Gr­li­ća. Film pra­ti pri­ču o če­tvo­ro lju­di ko­ji ži­ve u is­toj zgra­di i za­zi­ru jed­ni od dru­gih jer se raz­li­ku­ju po imo­vin­skom sta­tu­su, sek­su­al­noj ori­jen­ta­ci­ji, na­ci­o­nal­no­sti i vje­ri. Iako su sta­na­ri iste zgra­de vje­ro­jat­no ni­ka­da ne bi raz­mi­je­ni­li ni ri­je­či da ih ne­sre­ća na to ni­je na­tje­ra­la. Muč­no i bol­no, oni se po­ste­pe­no po­či­nju otva­ra­ti jed­ni dru­gi­ma i pre­po­zna­va­ti kao lju­di. Gr­lić se na­kon fil­ma obra­tio pu­bli­ci pu­tem skajp po­zi­va. Na­kon to­ga je i pu­bli­ka ima­la pri­li­ku obra­ti­ti se Gril­ću uz pi­ta­nja ve­za­nim za film. Kao od­go­vor na pi­ta­nja za­što baš ovaj film, i za­što sa­da, Gr­lić je od­go­vo­rio da mr­žnja ko­ja je po­sto­ja­la u Hr­vat­skoj `90. go­di­na i ko­ja je bi­la pro­u­zro­ko­va­na ra­tom, se po­no­vo vra­ti­la na uli­ce Hr­vat­ske. Re­di­telj je fil­mom za­pra­vo že­lio pri­ka­za­ti da smo svi mi lju­di, i da sa­mo tre­ba­mo pru­ži­ti pri­li­ku jed­ni dru­gi­ma ka­ko bi svi­ma na­ma ži­vot bio bo­lji i is­pu­nje­ni­ji.
Dru­gi film ve­če­ri bio je krat­ko­me­tra­žni film „Ho­me”, bri­tan­skog re­di­te­lja Da­ni­e­la Mu­li­ja. Ovaj film se ba­vi pro­ble­mi­ma hi­lja­da iz­bje­gli­ca ko­ji u sva­kom tre­nut­ku po­ku­ša­va­ju ući u Evro­pu, ali kroz pri­ču jed­ne pro­sječ­ne en­gle­ske po­ro­di­ce na pu­to­va­nju ko­je će im pro­mi­je­ni­ti ži­vo­te. Film je do­bit­nik broj­nih na­gra­da me­đu ko­ji­ma ,,Baf­ta” na­gra­da za naj­bo­lji krat­ki film.
Go­sti i pu­bli­ka fe­sti­va­la su ima­li pri­li­ke i za raz­mje­nu is­ku­sta­va i ide­ja na kok­tel žur­ci or­ga­ni­zo­va­noj po­vo­dom sve­ča­nog otva­ra­nja fe­sti­va­la. A.Ć.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"