Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2017-09-02 MUZEJI I GALERIJE PODGORICE – IZLAŽE ZLATKO GLAMOČAK Ogledalo društva
Dan - novi portal
Sa­mo­stal­na iz­lo­žba va­ja­ra Zlat­ka Gla­mo­ča­ka bi­će otvo­re­na u uto­rak, 5. sep­tem­bra, u 20 ča­so­va u pod­go­rič­kim Mu­ze­ji­ma i ga­le­ri­ja­ma. Iz­lo­žbu će otvo­ri­ti ru­ko­vo­di­lac Mo­der­ne ga­le­ri­je, isto­ri­čar­ka umjet­no­sti Pe­tri­ca Du­le­tić. Ona je u uvod­nom tek­stu ka­ta­lo­ga iz­me­đu osta­log za­pi­sa­la :
- Obi­ljež­ja i zna­čaj nje­go­vog va­jar­stva za na­šu li­kov­nu umjet­nost zah­ti­je­va sa­gle­da­va­nje u ši­ro­kom spek­tru od li­kov­nih ana­li­za do so­ci­jal­nih i psi­ho­lo­ških in­ter­pre­ta­ci­ja. Ak­tu­el­ne re­le­vant­ne spo­zna­je te­me­lje se na osvr­ti­ma na Gla­mo­ča­ko­va dje­la iz­la­ga­na na mno­go­broj­nim ko­lek­tiv­nim i ri­jet­kim sa­mo­stal­nim iz­lo­žba­ma u Cr­noj Go­ri. Ve­ći­na te­ma ko­je ima­ju svo­je iz­vo­ri­šte u „dan­se ma­ca­bre” su ogle­da­lo dru­štva, ta­ko­đe i dru­štve­no ti­je­lo, ali ovo­ga pu­ta pred li­cem smr­ti. Ma­ka­bri­stič­ke te­me po­ti­ču iz ka­snog sred­njeg vi­je­ka i pre­ži­vje­le su raz­do­blja ko­ja su usli­je­di­la, te po­sta­la do­stup­na po­gle­du da­na­šnjeg čo­vje­ka. Sa­mo uko­li­ko do­zvo­li­mo se­bi da vla­sti­ti po­gled pro­či­sti­mo i iz­o­štri­mo ra­zu­mje­će­mo da one ima­ju svo­je mje­sto u kon­tek­stu na­šeg vla­sti­tog vre­me­na, a nji­ho­ve raz­li­či­te ulo­ge “od­vi­ja­ju” su se pred oči­ma po­sma­tra­ča. Ma­ka­bri­stič­ki cr­te­ži i skulp­tu­re pred­sta­vlja­ju fi­gu­ra­tiv­ne ci­klu­se na­bi­je­ne sna­žnim osje­ća­jem eg­zi­sten­ci­jal­ne tje­sko­be i osje­ća­jem ra­ta i nje­go­vih po­slje­di­ca. Ne­ki od njih pri­pa­da­ju po­tre­snoj fi­gu­ra­tiv­noj gru­pi što je na­sta­la tra­gom gra­đan­skog ra­ta u okru­že­nju, ra­za­ra­nja, mno­go­broj­nih žr­ta­va i smr­ti – za­pi­sa­la je Du­le­tić iz­me­đu osta­log.
Na­vo­di se i da će Gla­mo­čak po­red skulp­tu­ra iz­lo­ži­ti i svo­je cr­te­že ra­đe­ne tu­šem, uglje­nom i kom­bi­no­va­nom teh­ni­kom, na­sta­le u raz­li­či­tim pe­ri­o­di­ma. Iz­lo­žba će bi­ti otvo­re­na do 25.sep­tem­bra.Ž.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"