Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2017-09-02 ZAVRŠEN 3. FESTIVAL FOLKLORA U ORGANIZACIJI TD ZELENIKA
Igraj kolo naokolo
Dan - novi portal
U Ze­le­ni­ci kod Her­ceg No­vog odr­žan je tre­ći po re­du fe­sti­val fol­klo­ra „Pje­smom i igrom kroz Her­ceg No­vi”. Ma­ni­fe­sta­ci­ja ko­ja je tra­ja­la pet da­na za­vr­še­na je ve­če­ri fol­klo­ra. Na pre­pu­nom pla­tou igra­lo se, pje­va­lo, dru­ži­lo do ka­snih noć­nih sa­ti. Or­ga­ni­za­tor fe­sti­va­la je Tu­ri­stič­ko dru­štvo Ze­le­ni­ka.
Po­sljed­nje ve­če­ri na­stu­pi­li su čla­no­vi dru­šta­va „En­gi­um” iz Pa­ler­ma iz Ita­li­je, KUD Bi­je­lo Po­lje - Po­to­ci iz isto­i­me­nog mje­sta kod Mo­sta­ra iz Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, fol­klor­na gru­pa „Se­ran­tes” iz Kor­če iz Al­ba­ni­je, dok je do­ma­ći­ne na ovom dru­že­nju pred­sta­vlja­la gru­pa ple­snog klu­ba „Fe­niks” (Her­ceg No­vi), ko­ju vo­di Oli­ve­ra Pu­sti­njak. Pro­gram je vo­di­la Alek­san­dra Mi­lja­nić.
Pr­vo su na­stu­pa­le čla­ni­ce ple­snog klu­ba „Fe­niks” i iz­ve­le ko­re­o­gra­fi­ju „Ego”. Po­tom su na sce­nu stu­pi­li fol­klo­ra­ši iz Al­ba­ni­je, ko­ji su od­i­gra­li igre iz svog kra­ja. Lje­po­tu na­rod­ne pje­sme i igre do­ča­ra­li su čla­no­vi KUD Bi­je­lo Po­lje. Dru­že­nje fol­klo­ra­ša no­si­lo je po­seb­nu draž uz još je­dan na­stup nov­ske gru­pe „Fe­niks”.
Dru­štva ko­ja su ve­če­ras na­stu­pi­la apli­ci­ra­la su za uče­šće na Fe­sti­va­lu, ka­zao je di­rek­tor Tu­ri­stič­kog dru­štva Ze­le­ni­ka Ra­de Mi­lić.
- Fe­sti­val je i ovog pu­ta bez po­dr­ške Op­šti­ne i spon­zo­ra, a odr­ža­va se za­hva­lju­ju­ći do­brim lju­di­ma. Ovo je glav­no ve­če Fe­sti­va­la ko­ji tra­je pet da­na. Ri­ječ je o dru­že­nju fol­klo­ra­ša iz dru­gih sre­di­na i pro­mo­vi­sa­nje fol­klo­ra i nje­go­ve lje­po­te. Zbog sla­bih fi­na­si­ja i sa­da je ova­ko ka­ko je, da je grad bio uz nas fe­šta i Fe­sti­val bi bi­li još ve­ći i kva­li­tet­ni­ji. Uče­sni­ci ko­ji su sti­gli na vi­še da­na smje­šte­ni bi­li su smje­šte­ni u Ze­le­ni­ci, a cen­tral­ni pro­gram ma­ni­fe­sta­ci­je ve­če fol­klo­ra or­ga­ni­zo­va­li smo u cen­tru Her­ceg No­vo­ga i go­sti­ma po­ka­za­li grad - ka­zao je Mi­lić.
- Pr­vi put smo u Her­ceg No­vom, ve­o­ma smo za­do­vol­nji i za­hva­lju­je­mo na do­bro­do­šli­ci i lju­ba­zno­sti. Na­da­mo se da će­mo do­ći i na­red­ne go­di­ne - po­ru­či­li su krat­ko ras­pje­va­ni Ita­li­ja­ni ko­ji su iz­ve­li pet ko­re­o­gra­fi­ja, a u po­stav­ci je bi­lo oko 30 čla­no­va.
Na­stu­pi­li su i čla­no­vi KUD Bi­je­lo Po­lje – Po­to­ci iz Mo­sta­ra, ko­ji su ta­ko­đe pr­vi put u Her­ceg No­vom. Da­ljoj sa­rad­nji na­da se Se­ad Bu­ba­lo, za­mje­nik pred­sjed­ni­ka dru­štva.
- Za­do­volj­stvo nam je do­ći u Her­ceg No­vi i Bo­ku, a na­da­mo se da će­mo u va­šem gra­du bi­ti i na­red­ne go­di­ne, na vi­še da­na. Or­ga­ni­za­ci­ja je od­lič­na, a na­stu­pi­ti na ovom tr­gu je za­i­sta ve­li­čan­stve­no, ka­zao je Bu­ba­lo.
- Pri­jat­no smo iz­ne­na­đe­ni ovim do­ga­đa­jem. Pro­gra­mi ko­jim smo se pred­sta­vi­li mo­der­nim ba­le­tom i ple­som. Ne­dav­no smo bi­li u Ita­li­ji ka­da smo ob­i­šli Rim Va­ti­kan, Ve­ro­nu i Ve­ne­ci­ju. Su­sret sa mla­dim iz Pa­ler­ma je na­sta­vak sa­rad­nje sa klu­bo­vi­ma i dru­štvi­ma iz Ita­li­je i naš do­pri­nos Ze­le­ni­ča­ni­ma da ogra­ni­zu­je jed­no div­no dru­že­nje i ma­ni­fe­sta­ci­ju ko­ju tre­ba­mo svi da po­dr­ži­mo - ri­je­či su Oli­ve­re Pu­sti­njak.Z. Ša­ko­tić

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"