Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2017-09-02 PREDSTAVLJENI PROGRAMI „SEPTEMBARSKIH DANA” U NIKŠIĆU
Učesnici presa Umjetnost između sjećanja i otpora
Dan - novi portal
Tra­di­ci­o­nal­na ma­ni­fe­sta­ci­ja ko­ja se or­ga­ni­zu­je u Nik­ši­ću po­vo­dom Da­na oslo­bo­đe­nja „Sep­tem­bar­ski da­ni” po­če­la je si­noć iz­lo­žbom „Umjet­nič­ki iz­raz na upo­treb­nim pred­me­ti­ma Ba­nja­na i Drob­nja­ka”. Pre­ma ri­je­či­ma pot­pred­sjed­ni­ce Op­šti­ne, So­nje Nik­če­vić, ova ma­ni­fe­sta­ci­ja odr­ža­va se u okvi­ru Pro­gra­ma po­dr­ške raz­vo­ju kul­tu­re.
Ka­ko na­ja­vlju­ju or­ga­ni­za­to­ri u sklo­pu „Sep­tem­bar­skih da­na” bi­će odr­ža­ni broj­ni kul­tur­ni, sport­ski i tu­ri­stič­ki pro­gra­mi. Dan oslo­bo­đe­nja Nik­ši­ća, 18. sep­tem­bar, obi­lje­ži­će pre­mi­je­ra pred­sta­ve „In­spek­ci­ja” po tek­stu Ste­va­na Ko­pri­vi­ce, a u re­ži­ji Go­ra­na Bu­la­ji­ća.
- Pla­ni­ra­no je da ve­če ra­ni­je mi­ni­star kul­tu­re Jan­ko Lju­mo­vić otvo­ri iz­lo­žbu „Iz­me­đu sje­ća­nja i ot­po­ra”. Na­rod­na bi­bli­o­te­ka „Nje­goš” će 13. sep­tem­bra pro­mo­vi­sa­ti re­print iz­da­nja knji­ga „Nik­šić – Ono­gošt” Pe­tra Šo­ba­ji­ća i „Za­lo­ga” Vla­di­mi­ra Mu­ju­ško­vi­ća – na­ja­vlju­je Nik­če­vić. Do­da­la je i da će se na­sta­vi­ti knji­žev­na tri­bi­na „Kul­to­pis”, a gost će bi­ti Vuk Dra­ško­vić. Tu je i „Vi­lu­ško kul­tur­no lje­to”, a cen­tral­ni pro­gram po­sve­ćen je 23. go­di­šnji­ci smr­ti Vi­ta Ni­ko­li­ća pri­ka­zi­va­njem fil­ma „U trag za­bo­ra­vu” i or­ga­ni­zo­va­njem pje­snič­ke ve­če­ri. Bi­će pred­sta­vlje­na i mo­no­gra­fi­ja Raj­ka To­do­ro­vi­ća – To­do­ra. Po­red ovih, Nik­če­vić na­ja­vlju­je i 12. Gi­tar fest ko­ji će otvo­ri­ti Cr­no­gor­ski sim­fo­nij­ski or­ke­star i pro­šlo­go­di­šnji po­bjed­nik. „Sep­tem­bar­ski da­ni” bi­će za­vr­še­ni no­vim fe­sti­va­lom „Bo­em fe­stom”, ka­za­la je Nik­če­vić.
Slo­bo­dan­ka Ro­ga­no­vić, ru­ko­vo­di­lac Slu­žbe pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne, na­ja­vi­la je da će to­kom sep­tem­bra bi­ti or­ga­ni­zo­va­na dvo­dnev­na pu­tu­ju­ća ra­di­o­ni­ca za am­ba­sa­do­re ko­ji bo­ra­ve u Cr­noj Go­ri, ko­ji će na Dan oslo­bo­đe­nja bo­ra­vi­ti u Nik­ši­ću..
Kri­sti­na Ra­do­vić, ko­or­di­na­tor­ka Pro­gra­ma po­dr­ške raz­vo­ju kul­tu­re u Nik­ši­ću, na­ja­vi­la je pre­mi­je­ru još jed­ne po­zo­ri­šne prd­sta­ve, a ri­ječ je o ko­ma­du „Sve­ti i pro­kle­ti”.
Mi­lan Ko­rać, se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za kul­tu­ru, sport, mla­de i so­ci­jal­no sta­ra­nje, ka­zao je da će to­kom sep­tem­bra bi­ti or­ga­ni­zo­va­no i de­se­tak sport­skih do­ga­đa­ja, o ko­ji­ma je is­crp­no go­vo­rio. Ž.Ša­pu­rić

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"