Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika FLEŠ
Dan - novi portal
Pri­tvor zbog ubi­stva
Od­lu­kom Vr­hov­nog su­da Ce­ti­nja­nin Pre­drag Ja­blan (45), ko­ji se sum­nji­či za ubi­stvo su­gra­đa­ni­na Raj­ka Mi­ću­no­vi­ća (74), osta­će u pri­tvo­ru još mje­sec da­na. Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci do­nio je rje­še­nje da se po­kre­ne is­tra­ga pro­tiv Ja­bla­na, na­kon če­ga su od­lu­či­li da mu pro­du­že pri­tvor zbog opa­sno­sti da bi se, uko­li­ko mu bu­de do­zvo­lje­no da se bra­ni sa slo­bo­de, dao u bjek­stvo. Iz Vr­hov­nog sdua je oci­je­nje­no da je stav Vi­šeg su­da is­pra­van, jer je u da­ljem po­stup­ku pro­tiv Ce­ti­nja­ni­na po­treb­no pri­ba­vi­ti iz­vje­šta­je o bi­o­lo­škom i tra­so­lo­škom vje­šta­če­nju i DNK-a ana­li­zi tra­go­va sa li­ca mje­sta.
– Ka­ko is­tra­ga ni­je za­vr­še­na, a ima­ju­ći u vi­du te­ži­nu kri­vič­nog dje­la ko­je se okri­vlje­nom sta­vlja na te­ret, iz­ra­že­nu kroz vi­si­nu za­ko­nom za­pri­je­će­ne ka­zne za to dje­lo i da okri­vlje­ni, po sop­stve­nom ka­zi­va­nju, ima bli­sku rod­bi­nu u ino­stran­stvu, dvi­je tet­ke ko­je ži­ve u Hr­vat­skoj, to ovaj sud na­la­zi da po­sto­ji oprav­da­na bo­ja­zan da bi se okri­vlje­ni pu­šta­njem na slo­bo­du dao u bjek­stvo, pa se pro­du­že­nje pri­tvo­ra okri­vlje­nom P.J. po­ka­zu­je oprav­da­nim – sa­op­šte­no je iz Vr­hov­nog su­da.M.V.P.

Po­či­ni­li 17 kra­đa
Osnov­ni sud u Pod­go­ri­ci po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u pro­tiv Ž.D. i B.B., ko­ji su op­tu­že­ni za kri­vič­no dje­lo te­ška kra­đa iz­vr­še­na u sa­i­zvr­ši­la­štvu. Op­tu­žni­com je pred­sta­vlje­no da su okri­vlje­ni Ž.D. i B.B., od ju­na do de­cem­bra 2014. go­di­ne, iz­vr­ši­li 17 kri­vič­nih dje­la te­ška kra­đa na šte­tu gra­đa­na Glav­nog gra­da – Pod­go­ri­ce. Po­di­za­njem op­tu­žni­ce tu­ži­la­štvo je su­du pod­ni­je­lo pred­log da se okri­vlje­nim pro­du­ži pri­tvor.M.V.P.

Dr­ža­va da pla­ti 13,3 hi­lja­de
Ka­da pre­su­da Evrop­skog su­da za ljud­ska pra­va u slu­ča­ju Mi­lić–Ni­ke­zić pro­tiv Cr­ne Go­re bu­de pra­vo­sna­žna, dr­ža­va će ošte­će­nim mo­ra­ti da is­pla­ti 13,3 hi­lja­de eura, na­ve­la je prav­ni za­stup­nik ošte­će­nih, advo­kat Il­ha­na Ša­bo­vić. Ona je agen­ci­ji Mi­na ka­za­la da ova sud­ska od­lu­ka tre­ba da pod­stak­ne cr­no­gor­sko pra­vo­su­đe da ma­lo ozbilj­ni­je ra­de svoj po­sao.
Evrop­ski sud za ljud­ska pra­va u Stra­zbu­ru je u slu­ča­ju Mi­lić-Ni­ke­zić pro­tiv Cr­ne Go­re pre­su­dio da su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci pre­ko­ra­či­li ovla­šće­nja pri­li­kom pre­tre­sa će­li­ja u Za­vo­du za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja.
Kraj­nje je vri­je­me da se pri­li­kom ocje­ne ra­da tu­ži­la­ca, a po­seb­no nji­ho­vog na­pre­do­va­nja, uzi­ma u ob­zir pri­mje­na prak­se Evrop­skog su­da za ljud­ska pra­va u Stra­zbu­ru, oci­je­nio je vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić.
Ko­men­ta­ri­šu­ći pre­su­du u slu­ča­ju Mi­lić–Ni­ke­zić pro­tiv Cr­ne Go­re, Stan­ko­vić je na­gla­sio da je no­si­o­ci­ma pra­vo­sud­nih funk­ci­ja neo­p­hod­na kon­stant­na edu­ka­ci­ja.
On je na­ja­vio da će ini­ci­ra­ti da se u na­red­nom pe­ri­o­du pri­li­kom ocje­ne ra­da tu­ži­la­ca vo­di ra­ču­na i o to­me, te da li se funk­ci­ja dr­žav­nog tu­ži­o­ca oba­vlja ne­pri­stra­sno i objek­tiv­no i na prin­ci­pi­ma za­ko­ni­to­sti i jed­na­ko­sti svih pred za­ko­nom.M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"