Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NIKŠIĆKO TUŽILAŠTVO POKRENULO IZVIĐAJNI POSTUPAK PROTIV UČESNIKA INCIDENTA U DVORIŠTU GIMNAZIJE
Sa incidenta ispred Gimnazije Učenici saslušani zbog napada na profesora
Dan - novi portal
Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Nik­ši­ću po­kre­nu­lo je iz­vi­đaj pro­tiv po­li­caj­ca i če­tvo­ri­ce uče­ni­ka ko­ji su uče­stvo­va­li u in­ci­den­tu do ko­jeg je do­šlo 8. apri­la u dvo­ri­štu nik­šić­ke gim­na­zi­je „Sto­jan Ce­ro­vić”. Prema saznanjima „Dana”, učenici su juče ujutru saslušani u tužilaštvu na okolnosti ovog događaja.
Iz­vi­đaj­ni po­stup­ci po­kre­nu­ti su po­što su nik­šić­ki po­li­caj­ci tu­ži­la­štvu do­sta­vi­li spi­se pred­me­ta spor­nog do­ga­đa­ja ko­je su kom­ple­ti­ra­li de­ta­lji­ma vi­deo-snim­ka na ko­jem je za­bi­lje­žen ci­je­li in­ci­dent.
– Po­vo­dom in­ci­den­ta od 8.4.2015. go­di­ne pri­li­kom in­ter­ven­ci­je slu­žbe­ni­ka Upra­ve po­li­ci­je – CB Nik­šić  is­pred gim­na­zi­je u Nik­ši­ću u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Nik­ši­ću for­mi­ran je pred­met ko­ji je u fa­zi iz­vi­đa­ja. Iz­vi­đaj­ni po­stu­pak po­kre­nut je pro­tiv slu­žbe­ni­ka Upra­ve po­li­ci­je, a sli­je­di iz­vi­đaj­ni po­stu­pak  i pro­tiv če­ti­ri uče­ni­ka gim­na­zi­je – sa­op­šte­no je „Da­nu” iz tu­ži­la­štva.
Spor­nog da­na po­li­ci­ja je pri­ve­la uče­ni­ke Ste­fa­na Sa­vi­će­vi­ća (19), Fi­li­pa Spa­i­ća (18), Ne­ma­nju Ko­pri­vi­cu (18), Ne­ma­nju Bo­žo­vi­ća (19) i Ste­fa­na Kon­ti­ća (18), zbog in­ci­den­ta ko­ji se de­sio u po­po­dnev­noj smje­ni ka­da je Sa­vi­će­vić, ina­če ma­tu­rant, po­ku­šao fi­zič­ki da na­sr­ne na pro­fe­so­ra fi­zič­kog vas­pi­ta­nja Želj­ka Da­mja­no­vi­ća, na­kon če­ga je po­moć­nik di­rek­to­ra gim­na­zi­je Alek­san­dar Vuj­ko­vić po­zvao po­li­ci­ju ko­ja je u ško­lu po­sla­la dva in­ter­vent­na vo­da sa šest po­li­ca­ja­ca.
Na­kon raz­go­vo­ra sa po­moć­ni­kom i pro­fe­so­rom u pro­sto­ri­ja­ma ško­le, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su pro­na­šli Sa­vi­će­vi­ća. Ka­da su slu­žbe­ni­ci UP htje­li da po­ve­du Sa­vi­će­vi­ća u Cen­tar bez­bjed­no­sti ka­ko bi dao iz­ja­vu, is­pred gim­na­zi­je ih je do­če­ka­la gru­pa đa­ka ko­ja je vri­je­đa­la po­li­caj­ce.
– Pri­li­kom do­la­ska do slu­žbe­nog vo­zi­la u bli­zi­ni po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka, ka­ko oni na­vo­de, oku­pi­la se ve­ća gru­pa uče­ni­ka ško­le ko­ja je po­če­la da ih vri­je­đa, skan­di­ra­ju­ći ime na­ve­de­nog uče­ni­ka i na­zi­va­ju­ći po­li­caj­ce po­grd­nim ime­ni­ma. Oni su ujed­no, ka­ko su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci ka­za­li, ne­pri­stoj­no ge­sti­ku­li­ra­li u nji­ho­vom prav­cu – sa­op­šti­li su iz Upra­ve po­li­ci­je po­vo­dom ovog in­ci­den­ta.
Zbog spre­ča­va­nja vr­še­nja slu­žbe­ne rad­nje, od­no­sno do­vo­đe­nja Sa­vi­će­vi­ća do slu­žbe­nog vo­zi­la, po­li­ci­ja je po­tom pri­ve­la nje­go­ve škol­ske dru­go­ve Spa­i­ća, Ko­pri­vi­cu i Bo­žo­vi­ća, dok je Kon­tić pri­ve­den zbog ne­do­lič­nog po­na­ša­nja.M.V.P.


Ša­ma­ra­li gi­mna­zi­jal­ce

Na snim­ku je za­bi­lje­že­no ka­ko je­dan po­li­ca­jac pri­li­kom in­ter­ven­ci­je ša­ma­ra uče­ni­ka, zbog če­ga je i on sa­slu­šan u nik­šić­kom cen­tru bez­bjed­no­sti, a nje­go­va iz­ja­va pre­da­ta je tu­ži­la­štvu. Osim po­stup­ka u tu­ži­la­štvu, po­na­ša­nje ovog po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka is­pi­tu­je i MUP ko­ji is­tra­žu­je po­stu­pa­nje još če­tvo­ri­ce nje­go­vih ko­le­ga ka­ko bi se utvr­di­lo da li su pre­ko­ra­či­li slu­žbe­na ovla­šće­nja. Pri­ja­ve pro­tiv po­li­ca­ja­ca ko­ji su ih, na­vod­no, to­ga da­na uda­ra­li pod­ni­je­la su tro­ji­ca uče­ni­ka.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"