Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika JANKO VUČINIĆ NAJAVIO DA ĆE RADNIČKA PARTIJA, NAKON OSNIVAČKE SKUPŠTINE, U NIKŠIĆU 1. MAJA ORGANIZOVATI PROTESTNI SKUP
Sa jučerašnjeg presa Radničke partije Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest Janko Vučinić je pozvao sve obespravljene radnike, studente, penzionere i građane da im se pridruže i jasno pokažu režimu da ne prihvataju da im u 21. vijeku gorivo i hljeb budu luksuz
Dan - novi portal
Osni­vač­ka skup­šti­na Rad­nič­ke par­ti­je bi­će odr­ža­na sju­tra u Nik­ši­ću, a par­ti­ja će bi­ti zva­nič­no osno­va­na na pra­znik ra­da, sa­op­štio je na ju­če­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re Jan­ko Vu­či­nić. Pri­mar­ni cilj te stran­ke je vra­ća­nje rad­nič­kog do­sto­jan­stva, zbog če­ga će de­le­ga­ti osni­vač­ke skup­šti­ne na­kon usva­ja­nja pro­gra­ma i sta­tu­ta kre­nu­ti u pro­test­nu šet­nju glav­nom uli­com Nik­ši­ća, a po­tom na grad­skom tr­gu odr­ža­ti pro­test­ni skup, gdje će se pri­sut­ni­ma obra­ti­ti pred­stav­ni­ci rad­ni­ka, sin­di­ka­ta i po­li­tič­kih par­ti­ja.
Vu­či­nić je po­zvao sve obes­pra­vlje­ne rad­ni­ke, stu­den­te, pen­zi­o­ne­re i gra­đa­ne da im se pri­dru­že i ja­sno po­ka­žu re­ži­mu da ne pri­hva­ta­ju da im u 21. vi­je­ku go­ri­vo i hljeb bu­du luk­suz.
–Re­žim i nje­gov pred­sjed­nik Mi­lo Đu­ka­no­vić do­ve­li su rad­nič­ku kla­su na sa­mo dno, ali im ni to ni­je do­volj­no, pa ho­će da no­vim pred­lo­zi­ma Za­ko­na o ra­du rad­ni­ke pri­ku­ju za sa­mo dno. Vri­je­me je da ski­ne­mo ja­ram s vra­ta, da po­ka­že­mo ot­por i bu­de­mo slo­bod­ni i po­no­sni lju­di. Sa ova­kvim pla­ta­ma ne mo­že­mo re­ći da u Cr­noj Go­ri ima rad­ni­ka, pri­je bih re­kao da su to umjet­ni­ci ko­ji tre­ba da pre­ži­ve sa ta­kvim pri­ma­nji­ma i ova­kvim ci­je­na­ma. Sto­ga će ovaj 1. maj u Nik­ši­ću obi­lje­ži­ti pro­test umjet­ni­ka pre­ži­vlja­va­nja – po­ru­čio je Vu­či­nić u ime or­ga­ni­za­ci­o­nog od­bo­ra.
Sje­di­šte Rad­nič­ke par­ti­je bi­će u Nik­ši­ću, ne­ka­da­šnjem in­du­strij­skom cen­tru, gra­du če­li­ka i pi­va, ko­jem će no­vo­o­sno­va­na par­ti­ja po­ku­ša­ti da vra­ti te epi­te­te.
Pre­ma Vu­či­ni­će­vim ri­je­či­ma, ak­tu­el­ni re­žim je ge­ne­ra­ci­ju ko­joj on pri­pa­da već pre­tvo­rio u so­ci­jal­ne slu­ča­je­ve, „u na­bo­ljem slu­ča­ju u tak­si vo­za­če”, uki­nuo im rad­na mje­sta, pri­je­vre­me­no ih pen­zi­o­ni­sao...
–Ni to im ni­je bi­lo do­volj­no, pa sa­da že­le da i na­šu dje­cu pre­tvo­re u na­jam­ni­ke, po­slu­šni­ke i slu­ge. Sa­da na­ša dje­ca tre­ba da ra­de kod njih, a oni da iz­i­gra­va­ju bi­zni­sme­ne i pri­vred­ni­ke, da na­šu dje­cu sa fa­kul­te­ti­ma za­po­sle kao be­ra­če bre­sa­ka ili gro­žđa, ili da pro­da­ju sla­do­le­de i sun­co­bra­ne na pla­ža­ma, dok su nji­ho­va dje­ca već da­nas mi­li­o­ne­ri i bi­zni­sme­ni, ili u naj­ma­nju ru­ku stu­di­ra­ju na pre­sti­žnim fa­kul­te­ti­ma i pri­pre­ma­ju se za di­plo­ma­te – is­ta­kao je Vu­či­nić.
On je na­gla­sio da će Rad­nič­ka par­ti­ja ima­ti sa­mo jed­nu po­li­ti­ku – po­li­ti­ku ko­ja će se ba­vi­ti osnov­nim ži­vot­nim pi­ta­nji­ma obič­nog čo­vje­ka i nje­go­vog do­sto­jan­stva, pi­ta­nji­ma zdra­ve po­ro­di­ce i po­li­ti­kom bez po­dje­la.
–Po­zna­je­mo sa­mo jed­nu na­ci­o­nal­nost, a to je rad­nik, a je­di­na po­dje­lu ko­ju pre­po­zna­je­mo je po­dje­la na do­bre i lo­še lju­de. Sto­ga po­zi­va­mo sve one ko­ji po­dr­ža­va­ju na­še lje­vi­čar­ske ide­je da nam se pri­dru­že – re­kao je Vu­či­nić.
Port­pa­rol Rad­nič­ke par­ti­je Mi­lo Vu­či­nić oče­ku­ju mla­de lju­de na pro­test­noj šet­nji i na sku­pu na cen­tral­nom nik­šić­kom tr­gu, „ka­ko bi­smo po­bi­je­di­li ti­ši­nu, ko­ja je tre­nut­no naš naj­ve­ći ne­pri­ja­telj”. On je is­ta­kao da mla­di lju­di tre­ba da im se pri­dru­že ka­ko bi po­ka­za­li da mo­gu po­sta­ti si­no­nim bor­be za rad­nič­ka pra­va.
–Cr­na Go­ra je tu­ri­stič­ka ze­mlja, a sve su pri­li­ke da će i ovaj jaz iz­me­đu slo­je­va is­ci­je­pa­nog dru­štva po­pri­mi­ti di­men­zi­ju tu­ri­stič­ke atrak­ci­je. Ako ne že­li­te da tu­ri­sti i eks­per­ti iz ra­znih ze­ma­lja do­la­ze i gle­da­ju ove mrač­ne škri­po­ve i ru­pe ko­je se ko­pa­ju iz­me­đu nas, do­đi­te da po­raz­go­va­ra­mo – po­ru­čio je Mi­lo Vu­či­nić.
B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"