Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija LIČNI INTERESI VRHA VLASTI POVOD ZA IZMJENU ZAKONA O BUDŽETU
Sa presa Preuzimaju EPCG da isplate Aca EPCG je za otkup akcija Rudnika uglja spremila 33 miliona, od čega Acu Đukanoviću treba da pripadne 3,83 miliona. U GP URA smatraju da će se, nakon što se od A2A preuzme dio akcija i DPS preuzme kontrolu nad EPCG, isplatiti akcionari Rudnika uglja
Dan - novi portal
Od­lu­ka Vla­de da se ita­li­jan­skoj A2A is­pla­ti 70 mi­li­o­na, umje­sto do­go­vo­re­nih 35 mi­li­o­na, ka­ko bi dr­ža­va ste­kla dvo­tre­ćin­sku ve­ći­nu u Elek­tro­pri­vre­di (EPCG), kob­na je po ovo naj­ve­će dr­žav­no pred­u­ze­će, oci­je­nio je član pred­sjed­ni­štva GP URA De­jan Mi­jo­vić.
– Na­kon što vrh DPS-a us­po­sta­vi pu­nu kon­tro­lu nad EPCG, ono će za tren osta­ti bez svih 250 mi­li­o­na eura ko­je dr­ži na šted­nim ra­ču­ni­ma ba­na­ka. Do­bar dio tog nov­ca je već una­pri­jed vi­đen za ku­po­vi­nu ak­ci­ja Rud­ni­ka uglja (RUP) i po­dje­lu ne­za­ra­đe­nog pro­fi­ta od 52 mi­li­o­na eura na osno­vu ne­za­ko­ni­to iz­vr­še­nih knji­go­vod­stve­nih tran­sak­ci­ja – re­kao je Mi­jo­vić na ju­če­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re po­vo­dom pred­lo­ga od­lu­ke o re­ba­lan­su bu­dže­ta za 2018. go­di­nu.
Za ot­kup ak­ci­ja Rud­ni­ka uglja EPCG je spre­mi­la 33 mi­li­o­na, od če­ga će A2A pri­pa­sti 12,8 mi­li­o­na, a Acu Đu­ka­no­vi­ću 3,83 mi­li­o­na. Od­lu­ku o ot­ku­pu do­ni­je­će ak­ci­o­na­ri kra­jem mar­ta.
Re­ba­lan­som je, da­kle, osim do­dat­nog za­du­ži­va­nja, pred­vi­đe­no i 70 mi­li­o­na za ot­kup ak­ci­ja A2A u EPCG, ka­ko bi se ste­klo dvo­tre­ćin­sko vla­sni­štvo i mo­gle do­no­si­ti od­lu­ke u ve­zi sa va­žnim pi­ta­nji­ma u ve­zi EPCG.
– Na­me­ta­nje EPCG da is­pla­ti ve­ćin­ske ak­ci­o­na­re RUP-a po ci­je­ni od 6,4 eura po ak­ci­ji i na­ru­či­va­nje stu­di­je da oprav­da tu ci­je­nu pred­sta­vlja kla­si­čan čin or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je ko­ji či­ne naj­vi­ši pred­stav­ni­ci vla­sti. Na vr­hu te vla­sti su Mi­lo Đu­ka­no­vić i Du­ško Mar­ko­vić i nji­ho­vi naj­bli­ži sa­rad­ni­ci. Svi uče­sni­ci ove tran­sak­ci­je, uklju­ču­ju­ći vrh Mi­ni­star­stva eko­no­mi­je, čla­no­ve od­bo­ra di­rek­to­ra i iz­vr­šnog di­rek­to­ra EPCG, ima­će ve­li­ki pro­blem da pred slo­bod­nim su­do­vi­ma od­bra­ne taj kri­mi­nal­ni akt, pa sa­vje­tu­jem da do­bro pro­mi­sle šta im va­lja či­ni­ti – re­kao je Mi­jo­vić.
On je uka­zao i na iz­vje­štaj MMF-a i Svjet­ske ban­ke, te na­veo da u na­red­nom pe­ri­o­du dr­ža­va mo­ra ot­pu­sti­ti ve­li­ki broj dr­žav­nih slu­žbe­ni­ka, a pla­te pre­o­sta­lih slu­žbe­ni­ka i pen­zi­o­ne­ra zna­čaj­no sma­nji­ti. Is­ta­kao je da se ne­će mo­ći do­dat­no za­du­ži­ti za ne­is­pla­ti­ve pro­jek­te, na­kon po­tro­šnje 1,2 mi­li­jar­de eura za par­če auto­pu­ta, te da to isto­vre­me­no zna­či da se ne­će gra­di­ti ne sa­mo dru­gi blok, ne­go ni mo­der­ni­zo­va­ti pr­vi, pa će ra­di­ti sa­mo do 2023. go­di­ne.
– Vla­da se pret­hod­nih go­di­na pre­za­du­ži­la, pa bez po­dr­ške MMF-a, Svjet­ske ban­ke i EU vi­še ne mo­že da do­bi­je kre­di­te po pri­hva­tlji­vim uslo­vi­ma – na­veo je Mi­jo­vić.
Zbog to­ga je, ka­ko je na­veo nje­gov par­tij­ski ko­le­ga i pot­pred­sjed­nik GP URA Mi­loš Ko­na­tar, Cr­noj Go­ri po­tre­ban dru­štve­ni kon­sen­zus po ko­jem se dr­ža­va ne­će do­dat­no za­du­ži­va­ti.
– Po­zi­vam sve dru­štve­ne struk­tu­re da sa na­ma uče­stvu­ju u iz­ra­di me­mo­ran­du­ma o za­u­sta­vlja­nju da­ljeg ra­sta jav­nog du­ga, što u su­šti­ni pred­sta­vlja mo­ra­to­ri­jum na da­lje za­du­ži­va­nje za fi­nan­si­ra­nje te­ku­će po­tro­šnje. U ovom tre­nut­ku se za­du­žu­je­mo da bi­smo fi­nan­si­ra­li po­sto­je­će kre­dit­ne oba­ve­ze i ako ta­ko na­sta­vi­mo ne­će bi­ti kra­ja. Na­še du­go­ve će­mo osta­vi­ti bu­du­ćim ge­ne­ra­ci­ja­ma što je zlo­čin pro­tiv Cr­ne Go­re – po­ru­čio je Ko­na­tar.
Re­ba­lan­som i od­lu­kom o za­du­ži­va­nju, ka­ko je na­veo, pred­vi­đe­no je za­du­ži­va­nje od 144 mi­li­o­na vi­še ne­go što je u de­cem­bru pred­vi­đe­no.
– Na­čin re­ba­lan­sa je ne­tran­spa­ren­tan. Ni­ti zna­mo ko­li­ka će ušte­da bi­ti od na­ja­vlje­nog za­du­ži­va­nja, ni­ti ko­je kre­di­te re­fi­nan­si­ra­mo. No­vih 250 mi­li­o­na, pred­vi­đe­nih re­ba­lan­som će oti­ći i na te­ku­ću po­tro­šnju, što je ne­pri­hva­tlji­vo – ka­zao je Ko­na­tar. D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"