Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija BEZ PODRŠKE DVOTREĆINSKE VEĆINE ZA AKT O SVOJINSKIM ODNOSIMA Pao predlog zakona Vlade
Dan - novi portal
Iz­mje­na Za­ko­na o svo­jin­sko-prav­nim od­no­si­ma ni­je do­bi­la po­dr­šku dvi­je tre­ći­ne po­sla­ni­ka u Skup­šti­ni, pa sa­mim tim ni­je ni usvo­je­na. Za usva­ja­nje ak­ta ko­jim se pra­va dr­ža­vlja­na EU iz­jed­na­ča­va­ju sa pra­vi­ma dr­ža­vlja­na Cr­ne Go­re, po pi­ta­nju sti­ca­nja pra­va svo­ji­ne na ne­po­kret­no­sti­ma, da­nom ula­ska Cr­ne Go­re u EU, po­dr­ža­lo je 40 po­sla­ni­ka vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je, dok je 16 po­sla­ni­ka DF-a bi­lo pro­tiv. Po­sla­ni­ci DF-a su i da­li kvo­rum za gla­sa­nje o ovoj tač­ki dnev­nog re­da.
Usva­ja­nje ovog ak­ta je bi­lo je­dan od uslo­va za za­tva­ra­nje po­gla­vlja 4 – slo­bod­na kre­ta­nja ka­pi­ta­la. Mi­ni­star fi­nan­si­ja Dar­ko Ra­du­no­vić je po­ja­snio da se ovim ak­tom iz­jed­na­ča­va tret­man dr­ža­vlja­na EU sa dr­ža­vlja­ni­ma Cr­ne Go­re u tre­nut­ku ka­da Cr­na Go­ra uđe u EU, po pi­ta­nju sti­ca­nja pra­va svo­ji­ne.
Alek­san­dar Da­mja­no­vić je ka­zao da su Vla­da ili DPS tre­ba­li da kon­sul­tu­ju opo­zi­ci­ju u ve­zi sa ovim za­ko­nom, s ob­zi­rom na to da je za nje­go­vo usva­ja­nje po­treb­na dvo­tre­ćin­ska ve­ći­na i gla­so­vi opo­zi­ci­je.
– S ob­zi­rom na to da Cr­na Go­ra pri­je 2025. a mo­žda i 2030. go­di­ne ne­ću ući u EU, go­vo­ri­mo o ho­ri­zon­tu od naj­ma­nje se­dam go­di­na. Za­što se sa­da pod­no­si za­kon? Neo­p­hod­ni su raz­go­vo­ri o ovom ak­tu, jer će se dru­ga­či­je te­ško usvo­ji­ti – re­kao je Da­mja­no­vić ju­če u Skup­šti­ni.
On je uka­zao da po­sto­je pro­ble­mi sa po­gla­vljem 4, ali da ni­ko ne raz­go­va­ra o to­me.
– Usva­ja­nje ovog za­ko­na će ima­ti po­sle­di­ce naj­ra­ni­je 2025. go­di­ne, a je­di­ni raz­log zbog ko­jeg je sa­da ovaj akt na dnev­nom re­du je po­li­ti­kant­ske pri­ro­de. Da se ne­što po­nu­di opo­zi­ci­ji i da opo­zi­ci­ja to od­bi­je, ka­ko bi se to pred­sta­vi­lo kao an­ti­e­vrop­ski čin – na­veo je Da­mja­no­vić.
Ra­du­no­vić je od­go­vo­rio da pred­log iz­mje­ne ni­je po­ve­zan sa ti­me, već da je to oba­ve­za iz pro­gra­ma pri­stu­pa­nja EU i za­htjev pre­go­va­rač­ke gru­pe za po­gla­vlje 4.
Bran­ko Ra­du­lo­vić (DF) je ovaj pred­log na­zvao lu­di­lom.
– Ovo­ga ne­ma ni­gdje u svi­je­tu. Po­lja­ci su se iz­bo­ri­li da dr­ža­vlja­ni EU bu­du vla­sni­ci na po­ljo­pri­vred­noj ze­mlji po­sli­je 12 go­di­na, Hr­va­ti po­sli­je se­dam go­di­na. Ovo je iz­da­ja. Po­vu­ci­te za­kon da is­pre­go­va­ra­mo re­ci­pro­ci­tet. Ko­li­ko ku­pe En­gle­zi, to­li­ko i mi ta­mo. Ova­ko osta­je­mo bez na­še te­ri­to­ri­je – po­ru­čio je Ra­du­lo­vić.
D.M.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"