Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-11-21 OKONČANA ISTRAGA O KONSULTANTSKIM USLUGAMA KOJE JE EPCG PLAĆALA A2A, OPTUŽNICA NAREDNIH DANA
Radović Tužiteljka u Italiji saslušala bivše direktore Dvojicu okrivljenih direktora A2A u istrazi o konsultantskim uslugama, Enrika Malerbu i Masima Salu, specijalna tužiteljka Stojanka Radović saslušala je prošle sedmice, ali se sadržaj njihovih izjava i dalje drži u tajnosti. Saslušanjem dvojice Italijana istraga je praktično završena i narednih dana se može očekivati odluka o podizanju optužnice
Dan - novi portal
Spe­ci­jal­na dr­žav­na tu­ži­telj­ka Sto­jan­ka Ra­do­vić pro­šle sed­mi­ce je slu­žbe­no bo­ra­vi­la u Ita­li­ji, gdje je sa­slu­ša­la dvo­ji­cu okri­vlje­nih u is­tra­zi o kon­sul­tant­skim uslu­ga­ma ko­je je Elek­tro­pri­vre­da (EPCG) pla­ća­la A2A i dru­gim po­ve­za­nim kom­pa­ni­ja­ma, biv­šeg iz­vr­šnog di­rek­to­ra Elek­tro­pri­vre­de (EPCG) En­ri­kea Ma­ler­bu i do­sko­ra­šnjeg fi­nan­sij­skog di­rek­to­ra Ma­si­ma Sa­lu. Is­tra­ga u ovom pred­me­tu, ka­ko pre­no­si por­tal Stan­dard, po­zi­va­ju­ći se na ne­zva­nič­ne iz­vo­re, prak­tič­no je za­vr­še­na, a na­red­nih da­na se mo­že oče­ki­va­ti od­lu­ka o po­di­za­nju op­tu­žni­ce.
Tu­ži­telj­ka Ra­do­vić, ka­ko su sa­zna­li iz vi­še po­u­zda­nih iz­vo­ra, sa­slu­ša­la je dvo­ji­cu ita­li­jan­skih dr­ža­vlja­na 15. no­vem­bra, pu­tem me­đu­na­rod­ne prav­ne po­mo­ći, a sa­dr­žaj nji­ho­vih iz­ja­va i da­lje se dr­ži u taj­no­sti.
Ra­do­vić je još sre­di­nom sep­tem­bra na­ja­vi­la da će Ma­le­rba i Sa­la bi­ti sa­slu­ša­ni, ka­da je u pod­go­rič­kom Vi­šem su­du raz­ma­tra­na žal­ba na od­lu­ku su­di­je za is­tra­gu da se fir­mi A2A u Elek­tro­pri­vre­di blo­ki­ra­ju ak­ci­je vri­jed­ne 250 mi­li­o­na eura. Žal­ba je ka­sni­je usvo­je­na. Ona je ta­da ka­za­la da se is­tra­ga u ovom slu­ča­ju pri­vo­di kra­ju, is­ti­ču­ći da je pre­o­sta­lo još sa­slu­ša­nje okri­vlje­nih stra­nih dr­ža­vlja­na i to pu­tem me­đu­na­rod­ne prav­ne po­mo­ći.
Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo je 2016. go­di­ne po­kre­nu­lo is­tra­gu pro­tiv od­go­vor­nih iz kom­pa­ni­je A2A i Elek­tro­pri­vre­de zbog sum­nje da su zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nog po­lo­ža­ja u pri­vred­nom po­slo­va­nju ošte­ti­li EPCG za 4,34 mi­li­o­na eura. Tu­ži­la­štvo sum­nji­či šest li­ca, tri Ita­li­ja­na i tri cr­no­gor­ska dr­ža­vlja­ni­na, i da su po­ku­ša­li da na isti na­čin pri­ba­ve još 2,25 mi­li­o­na, od­no­sno da za tu su­mu na­ne­su šte­tu EPCG-u u ko­rist fir­mi A2A, A2A re­ti ele­tri­ka i Be­in Mi­la­no.
Kon­sul­tant­ske uslu­ge ovim kom­pa­ni­ja­ma su se pla­ća­le bez ras­pi­si­va­nja ten­de­ra.
Osim Sa­le i Ma­ler­be, SDT od Ita­li­ja­na sum­nji­či i biv­šeg fi­nan­sij­skog di­rek­to­ra Fla­vi­ja Bjan­ka. Za vi­še­mi­li­on­sku šte­tu od cr­no­gor­skih dr­ža­vlja­na se sum­nji­če ko­or­di­na­tor glav­nog fi­nan­sij­skog di­rek­to­ra Slo­bo­dan Ta­na­si­je­vić, ru­ko­vo­di­lac Di­rek­ci­je za fi­nan­si­je Ven­ka Ja­nju­še­vić i ru­ko­vo­di­lac Di­rek­ci­je za ra­ču­no­vod­stvo i po­re­ze Voj­ka Ća­la­san.
A2A je u ju­lu ak­ti­vi­ra­la put op­ci­ju, iz­la­znu op­ci­ju iz EPCG, i pre­pu­sti­la Vla­di upra­vlja­nje kom­pa­ni­jom. Put op­ci­ja zna­či da Vla­da mo­že da ot­ku­pi ak­ci­je Ita­li­ja­na za 250 mi­li­o­na u se­dam go­di­šnjih ra­ta, ali Ita­li­ja­ni isto ta­ko mo­gu i da ih pro­da­ju tre­ćem li­cu. Put op­ci­ja ih u to­me ne ogra­ni­ča­va.
Na­kon što je A2A ak­ti­vi­rao put op­ci­ju, Vi­ši sud je na pred­log A2A blo­ki­rao nji­ho­ve ak­ci­je u EPCG, da bi ih kra­jem sep­tem­bra od­blo­ki­rao.
A2A ima 41,7 od­sto ak­ci­ja EPCG.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"