Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija MANJINSKI AKCIONARI BARSKE PLOVIDBE TVRDE DA JE NOVI ČLAN BORDA U KONFLIKTU INTERESA
Traže smjenu kapetana Lazarevića Manjinski akcionari traže da država smijeni La zarevića jer je, kako tvrde, prekršio Zakon o sprečavanju korupcije. Lazarević je naveo da nije u konfliktu interesa, jer nije naređivao inspektorima da kontrolišu brod „Sveti Stefan 2”, niti ga je on pregledao
Dan - novi portal
Dio ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra Bar­ske plo­vid­be pi­sao je vla­sni­ci­ma pred­u­ze­ća i tra­žio ra­zr­je­še­nje Ra­do­ji­ce La­za­re­vi­ća sa po­zi­ci­je čla­na od­bo­ra di­rek­to­ra Bar­ske plo­vid­be. Oni tvr­de da je nje­go­vim iz­bo­rom gru­bo pre­kr­šen član 31, tač­ka 4. Za­ko­na o spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je. Ovim čla­nom je od­re­đe­no da jav­ni funk­ci­o­ner ne mo­že u pe­ri­o­du od dvi­je go­di­ne po pre­stan­ku jav­ne funk­ci­je oba­vlja­ti po­slo­ve upra­vlja­nja u prav­nom li­cu u ko­jem su, naj­ma­nje jed­nu go­di­nu pri­je pre­stan­ka jav­ne funk­ci­je, nje­go­ve du­žno­sti bi­le po­ve­za­ne sa su­per­vi­zor­skim ili kon­trol­nim po­slo­vi­ma.
– Du­žno­sti La­za­re­vi­ća su u pe­ri­o­du dok je bio luč­ki ka­pe­tan (jav­ni fuk­nci­o­ner) i te ka­ko bi­le po­ve­za­ne sa kon­trol­nim po­slo­vi­ma u Bar­skoj plo­vid­bi u ko­joj on od 20. ok­to­bra, kao član od­bo­ra di­rek­to­ra, oba­vlja po­slo­ve upra­vlja­nja. Zna­či, Laza­re­vić ne mo­že dvi­je go­di­ne po pre­stan­ku jav­ne funk­ci­je, od­no­sno dvi­je go­di­ne po pre­stan­ku funk­ci­je luč­kog ka­pe­ta­na, oba­vlja­ti po­slo­ve upra­vlja­nja, od­no­sno čla­na od­bo­ra di­rek­to­ra u Bar­skoj plo­vid­bi, či­ji je brod „Sve­ti Ste­fan 2” Luč­ka ka­pe­ta­ni­ja Bar kon­tro­li­sa­la u pe­ri­o­du kad je on bio na nje­nom če­lu – na­ve­li su ma­njin­ski ak­ci­o­na­ri u pi­smu vla­sni­ci­ma.
Ve­ćin­ski vla­snik Bar­ske plo­vid­be, ko­ja je ne­dav­no pro­mi­je­ni­la sve čla­no­ve bor­da, osim Mi­lo­ša Ra­i­če­vi­ća, pred­stav­ni­ka ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra, je dr­ža­va pre­ko fon­do­va (PIO, IRF) i Za­vo­da.
– Zbog na­ve­de­nog, mo­li­mo da u što kra­ćem ro­ku raz­ri­je­ši­te du­žno­sti La­za­re­vi­ća jer će­mo u su­prot­nom bi­ti pri­nu­đe­ni da za­šti­tu za­ko­na i in­te­re­sa kom­pa­ni­je tra­ži­mo od dru­gih nad­le­žnih in­sti­tu­ci­ja. Na neo­p­hod­nost što hit­ni­je re­ak­ci­je dr­ža­ve kao ve­ćin­skog vla­sni­ka uka­zu­je­mo i za­to što će sve od­lu­ke, u či­jem do­no­še­nju u na­red­nom pe­ri­o­du bu­de uče­stvo­vao La­za­re­vić, bi­ti ne­za­ko­ni­te, či­me će se kom­pa­ni­ji na­ni­je­ti ne­sa­gle­di­va šte­ta – po­ru­či­li su ma­njin­ski ak­ci­o­na­ri ko­ji ne­ma­ju do­vo­ljan broj ak­ci­ja da sa­zo­vu skup­šti­nu ak­ci­o­na­ra na ovu te­mu.
La­za­re­vić je za „Dan” ka­zao da ni­je u kon­flik­tu in­te­re­sa.
– Je­sam bio luč­ki ka­pe­tan, ali nji­hov brod „Sve­ti Ste­fan” su pre­gle­da­li in­spek­to­ri si­gur­no­sne po­mor­ske plo­vid­be ko­ji su ne­za­vi­sni od Luč­ke ka­pe­ta­ni­je. Zna­či, ne­mam ni­ka­kve ve­ze sa tim bro­do­vi­ma. Ni­sam ja pre­gle­dao već in­spek­to­ri, ko­ji su ne­za­vi­sni pri­li­kom pre­gle­da bro­do­va i ne pi­ta­ju me­ne šta će da ra­de – re­kao je La­za­re­vić za „Dan”.
On je po­ja­snio da kao ru­ko­vo­di­lac Luč­ke ka­pe­ta­ni­je ni­je na­re­đi­vao in­spek­to­ri­ma da vr­še pre­gle­de.
– In­spek­to­ri su sa­mo­stal­ni i ja im ne na­re­đu­jem ko­ga će kon­tro­li­sa­ti. Oni su sa­mo­stal­ni u oda­bi­ru bro­do­va ko­je će kon­tro­li­sa­ti – za­klju­čio je La­za­re­vić.
On je u bor­du u ime Fon­da PIO.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"