Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija PRVI ČOVJEK MORSKOG DOBRA ANGAŽOVAO RAJKA BAROVIĆA
Bivšeg direktora postavio za savjetnika Barović je bio direktor Morskog dobra od 2004. godine, a Vlada ga je smijenila lani nakon što se nagodio sa tužilaštvom i platio sedam hiljada eura, kako ga ne bi krivično gonili zbog nezakonitog davanja plaža pod zakup Za savjetnika je izabran zbog poštovanja Zakona o radu. Prije nego što je imenovan za direktora 2004. godine, bio je stalno zaposlen u Morskom dobru. Zbog toga i sada ima pravo na zaposlenje, shodno referencama, a savjetnik direktora je jedino mjesto koje je slobodno, rekao je sadašnji direktor Predrag Jelušić
Dan - novi portal
D
i­rek­tor Jav­nog pred­u­ze­ća za upra­vlja­nje mor­skim do­brom (JPMD) Pre­drag Je­lu­šić an­ga­žo­vao je za svog sa­vjet­ni­ka Raj­ka Ba­ro­vi­ća, du­go­go­di­šnjeg di­rek­to­ra tog pred­u­ze­ća. Vla­da je Ba­ro­vi­ća smi­je­ni­la pro­šle go­di­ne na­kon što se na­go­dio sa Spe­ci­jal­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom i upla­tio se­dam hi­lja­da eura u do­bro­tvor­ne svr­he, ka­ko ga ne bi kri­vič­no go­ni­lo zbog ne­za­ko­ni­tog da­va­nja pla­ža pod za­kup.
Je­lu­šić je za „Dan” ka­zao da je Ba­ro­vić iza­bran za sa­vjet­ni­ka zbog po­što­va­nja Za­ko­na o ra­du.
– Pri­je ne­go što je Ba­ro­vić iza­bran za di­rek­to­ra JPMD 2004. go­di­ne, bio je stal­no za­po­sle­ni rad­nik pred­u­ze­ća. Shod­no Za­ko­nu o ra­du, ima pra­vo da mu se po­nu­di ne­ko od slo­bod­nih rad­nih mje­sta, pre­ma nje­go­vim re­fe­ren­ca­ma. To je je­di­ni raz­log zbog ko­jeg je Ba­ro­vić i da­lje za­po­slen u Mor­skom do­bru – iz­ja­vio je Je­lu­šić za „Dan”.
Je­lu­šić je na če­lu Mor­skog do­bra po­sta­vljen u mar­tu, a pri­je nje­ga je tu funk­ci­ju če­ti­ri mje­se­ca oba­vljao Mi­ha­i­lo Đu­ro­vić, ko­ji je pod­nio ostav­ku na­kon pro­pu­sta u ob­ja­vlji­va­nju ten­de­ra za za­kup pla­ža u če­ti­ri gra­da.
– Đu­ro­vić je pri­je do­la­ska u Mor­sko do­bro bio za­po­slen u Op­šti­ni Bu­dva i ka­da je pod­nio ostav­ku ni­je imao pra­vo da do­bi­je bi­lo ka­kvo za­po­sle­nje u Mor­skom do­bru. To je raz­li­ka iz­me­đu nje­ga i Ba­ro­vi­ća, od­no­sno raz­log za­što je je­dan do­bio pra­vo za za­po­sle­nje u Mor­skom do­bru, a dru­gi ne – ob­ja­snio je Je­lu­šić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, uva­ža­va­ju­ći Za­kon o ra­du i struč­nu spre­mu Ba­ro­vi­ća, je­di­no rad­no mje­sto ko­je je bi­lo slo­bod­no i ko­je je mo­gao da do­bi­je je­ste sa­vjet­nik di­rek­to­ra.
Ba­ro­vić, me­đu­tim, još ni­je po­čeo da ra­di kao sa­vjet­nik jer je, ka­ko je na­veo Je­lu­šić, ot­ka­ko ga je smi­je­ni­la Vla­da kra­jem av­gu­sta, na bo­lo­va­nju.
– Re­dov­no je do­no­sio i do­no­si na­la­ze vje­šta­ka i iz­vje­šta­je lje­kar­skih ko­mi­si­ja. Nje­go­va pra­va shod­no Za­ko­nu o ra­du su ta­kva. Ka­da za­vr­ši sa bo­lo­va­njem mo­ra­će da do­đe na po­sao. Vi­dje­će­mo ka­ko će to ići ka­da se po­ja­vi – ka­zao je Je­lu­šić.
Ba­ro­vić je za di­rek­to­ra JPMD ime­no­van 2004. go­di­ne, a pri­je to­ga je ra­dio kao sa­vjet­ni i po­moć­nik di­rek­to­ra pred­u­ze­ća. Na tu po­zi­ci­ju do­šao je kao ka­dar SDP-a. Nje­go­va smje­na je ini­ci­ra­na na­kon što se na­go­dio sa tu­ži­la­štvom i pla­tio se­dam hi­lja­da, ka­ko ga ne bi kri­vič­no go­ni­li. Tu­ži­la­štvo ga je, pre­ma ta­da­šnjim na­vo­di­ma me­di­ja, te­re­ti­lo za ne­za­ko­nit uti­caj na ten­der­sku ko­mi­si­ju ko­ja je od­lu­či­va­la o za­ku­pu pla­ža. Pro­vje­ra­va­li su ga, na­kon pri­ja­ve Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca, za kri­vič­no dje­lo pro­tiv­za­ko­nit uti­caj. On je shod­no na­god­bi upla­tio po tri hi­lja­de Dje­či­jem do­mu „Mla­dost” Bi­je­la i re­surs­nom cen­tru za dje­cu i mla­de „Pod­go­ri­ca” i hi­lja­du eura Do­mu sta­rih „Gra­bo­vac” Ri­san.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"