Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija INVESTICIONO-RAZVOJNI FOND ODOBRIO 18 MILIONA ZA ČETIRI MJESECA Hotel Onogošt kupljen od kredita IRF-a
Dan - novi portal
In­ve­sti­ci­o­no-raz­voj­ni fond Cr­ne Go­re, u ko­jem je pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Zo­ran Vuk­če­vić, od po­čet­ka go­di­ne odo­brio je 120 kre­di­ta u ukup­nom iz­no­su od 17,75 mi­li­o­na eura, pre­ma po­da­ci­ma sa saj­ta te in­sti­tu­ci­je.
Naj­vi­še nov­ca, od­no­sno po dva mi­li­o­na eura, do­bi­le su fir­me Ka­lam­per doo iz Ba­ra, u ko­joj je iz­vr­šni di­rek­tor El­vir Ka­lam­pe­ro­vić, za iz­grad­nju ho­te­la, i kom­pa­ni­ja Ca­ri­ne, ko­ja je u vla­sni­štvu Če­do­mi­ra Po­po­vi­ća, za kom­pleks ho­te­la Park. Kom­pa­ni­ja Ca­ri­ne do­bi­la je u pro­šloj go­di­ni naj­vi­še kre­di­ta od IRF-a i to šest mi­li­o­na za ho­te­le Park i Del­fin.
Kom­pa­ni­ja Ju briv iz Ko­to­ra, ko­ju je osno­vao Vo­ji­slav Buj­ko­vić, do­bi­la je mi­li­on i po eura za na­bav­ku traj­nih obrt­nih sred­sta­va.
Po mi­li­on eura do­bi­li su Nik­šić­ki mlin, u ko­jem je iz­vr­šni di­rek­tor Mi­tar Jo­kić, za re­kon­struk­ci­ju i adap­ta­ci­ju po­sto­je­ćih obje­ka­ta, za­tim Pe­len­gić trejd, vla­sni­ka Rat­ka Pe­len­gi­ća, za po­kre­ta­nje pro­iz­vod­nje pe­le­ta, kao i Komp ko­merc iz Nik­ši­ća, u ko­jem se, pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta, kao osni­va­či vo­de Ran­ko i Mi­lan Jo­vo­vić, za ku­po­vi­nu ho­te­la Ono­gošt.
Nik­šić­ki ho­tel Ono­gošt pro­dat je Komp ko­mer­cu za 1,1 mi­li­on eura, na­kon pu­ne če­ti­ri go­di­ne od ka­da je ste­čaj­na upra­va ras­pi­sa­la pr­vi oglas za pro­da­ju ho­te­la. Po­čet­na ci­je­na na pr­vom po re­du ogla­su za pro­da­ju ho­te­la Ono­gošt iz­no­si­la je 11,5 mi­li­o­na eura, što zna­či da je ho­tel pro­dat za de­set pu­ta ma­nju ci­je­nu od po­čet­ne. Ho­tel je pro­dat na 21. ogla­su, a je­di­na po­nu­da, ko­ju je na po­sled­njem ogla­su za pro­da­ju do­sta­vi­la kom­pa­ni­ja Komp ko­merc, otvo­re­na je 11. apri­la.
Fir­ma Komp ko­merc 2007. go­di­ne za 100 hi­lja­da eura ku­pi­la je sko­ro 50 od­sto udje­la biv­šeg že­lje­za­ri­nog ak­ci­o­nar­skog dru­štva MMK „Stan­dard“. Iz Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju ta­da su sa­op­šti­li da je ak­cij­ski ka­pi­tal „Stan­dar­da“ tim ten­de­rom bio po­nu­đen za hi­lja­du eura, ali da su pre­go­vo­ri­ma sa je­di­nim po­nu­đa­čem uspje­li da po­dig­nu ci­je­nu na 100 hi­lja­da. No­vi vla­snik se oba­ve­zao, iz­me­đu osta­log, ka­ko su ta­da sa­op­šti­li iz Sa­vje­ta, i da iz­mi­ri oba­ve­ze za po­re­ze i do­pri­no­se MMK „Stan­dard“, ko­ji su iz­no­si­li 1,7 mi­li­o­na eura.
Pre­ma ku­po­ro­daj­nom ugo­vo­ru Komp ko­merc je bio u oba­ve­zi da za tri go­di­ne u to pred­u­ze­će in­ve­sti­ra 3,5 mi­li­o­na eura, a go­di­šnje da iz­dva­ja­ju po 80 hi­lja­da eura za stam­be­ne po­tre­be rad­ni­ka. Ku­po­vi­nom „Stan­dar­da“ Komp ko­merc je do­bio vri­jed­nu imo­vi­nu tog dru­štva, po­put dvi­je tre­ći­ne udje­la u ho­te­lu Me­ta­lurg u Iga­lu, Ski-cen­tar Vuč­je, dva re­sto­ra­na, osam pro­dav­ni­ca, te zgra­du „De­set­ka“ u cen­tru Nik­ši­ća, ko­ja je ra­ni­je bi­la pro­ci­je­nje­na na oko dva mi­li­o­na eura. Taj obje­kat „in­ve­sti­tor“ je 2014. go­di­ne pre­dao Mi­ni­star­stvu fi­nan­si­ja ka­ko bi iz­mi­ri­li za­o­sta­li dug za po­re­ze. M.M. – B.B.

Kre­di­ti od 2,5 do 9,5 hi­lja­da
Naj­ma­nje nov­ca od In­ve­sti­ci­o­no-raz­voj­nog fon­da do­bi­li su pred­u­ze­će To­tem i Ta­bu za fri­zer­sko-ko­zme­tič­ki sa­lon u iz­no­su od 2,5 hi­lja­da eura, Ve­sna Đu­ri­šić je za opre­ma­nje ku­hi­nje za po­tre­be kam­pe­ra do­bi­la 9,45 hi­lja­da. Ma­nje od 10 hi­lja­da eura do­bi­li su i Psi­ho ka­uč doo 4,9 hi­lja­da, Zdrav­ko Aša­nin za po­di­za­nje plan­ta­že za uz­goj lje­ko­vi­tog bi­lja 5,2 hi­lja­de eura.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"