Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija BIVŠI RADNICI HTP „ONOGOŠT” PONOVO ODBIJENI ZA PENZIJE Podnijeće tužbu Upravnom sudu
Dan - novi portal
Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja, na či­jem je če­lu Zo­ri­ca Ko­va­če­vić, u po­no­vlje­nom po­stup­ku oci­je­ni­lo je kao neo­sno­va­nu žal­bu 14 biv­ših rad­ni­ka nik­šić­kog HTP „Ono­gošt” za ko­je Fond PIO ni­je do­nio rje­še­nja o pen­zi­o­ni­sa­nju.
Ta gru­pa biv­ših ugo­sti­te­lja od mar­ta pro­šle go­di­ne po­ku­ša­va da ostva­ri pra­vo na pen­zi­ju, u skla­du sa ta­da­šnjim iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o PIO, ali su već jed­nom od­bi­je­ni. Iz Fon­da PIO su, u rje­še­nji­ma ko­ji­ma se od­bi­ja­ju za­htje­vi rad­ni­ka za od­la­zak u pen­zi­ju, na­ve­li da u tre­nut­ku uvo­đe­nja ste­ča­ja u to pred­u­ze­će dr­ža­va u nje­mu ni­je ima­la ak­cij­ski ka­pi­tal.
Pred­stav­nik te gru­pe biv­ših za­po­sle­nih Mi­lo­rad Glu­ši­ca ka­zao je za „Dan” da im je pre­o­sta­lo da pod­ne­su tu­žbu Uprav­nom su­du.
– Po­stu­pak u toj in­sti­tu­ci­ji mo­že da tra­je mje­se­ci­ma, a od nas če­tr­ne­ast ni­ko ne­ma ni­ka­kvih pri­ma­nja, ni­ti ima­mo pra­vo na na­kna­du sa bi­roa ra­da. Po­ku­ša­će­mo da pro­na­đe­mo advo­kat­sku kan­ce­la­ri­ju ko­ja bi nas bes­plat­no za­stu­pa­la, jer ni­je­smo u mo­guć­no­sti da pla­ti­mo ni te uslu­ge – ka­zao je Glu­ši­ca.
Ste­čaj u HTP uve­den je 2009. go­di­ne, a tri go­di­ne ka­sni­je pro­gla­šen je i kla­sič­ni ste­čaj jer pod­go­rič­ki HLT fond, ko­ji je upra­vljao ak­ci­ja­ma tog pred­u­ze­ća, ni­je po­što­vao plan re­or­ga­ni­za­ci­je ko­ji je bio na sna­zi. Svi objek­ti fir­me su za­tvo­re­ni, a oko 80 za­po­sle­nih je osta­lo bez po­sla. Ve­ći­na je u me­đu­vre­me­nu uspje­la da se pen­zi­o­ni­še, osim gru­pe od 14 rad­ni­ka, ko­ji se, s ob­zi­rom na go­di­ne sta­ro­sti, ne mo­gu na­da­ti no­vom za­po­sle­nju.
– Pro­sjek sta­ro­sti niv­ših rad­ni­ka ko­ji su osta­li bez ika­vih pra­va je oko 60 go­di­na, a go­di­na ra­da 34–35. Imam pra­vo na pri­je­vre­me­nu pen­zi­ju, ali to ne­ću tra­ži­ti, jer ne že­lim da osta­vim osta­le ko­le­ge. Po­ku­ša­će­mo za­jed­nič­ki sud­skim pu­tem da se iz­bo­ri­mo za ono što sma­tra­mo da nam pri­pa­da – re­kao je Glu­ši­ca.
Imo­vi­na HTP-a u ste­ča­ju je ras­pro­da­ta, a po­sled­nji obje­kat, ho­tel „Ono­gošt” u Nik­ši­ću, ne­dav­no je pro­dat pri­vat­noj fir­mi „Komp ko­merc” za 1,1 mi­li­on eura. Na­red­nih da­na ste­čaj­na upra­va pot­pi­sa­će ku­po­pro­daj­ni ugo­vor, a na­ja­vlje­na je mo­guć­nost otva­ra­nja di­je­la tog ho­te­la u krat­kom vre­men­skom ro­ku. B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"