Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija OPOZICIJA UPOZORAVA DA IZVRŠNA VLAST NARUŠAVA PRAVNI POREDAK NEPOŠTOVANJEM ZAKONA
Sa sjednice Vlade Vlada krši Ustav i radi protiv građana Ne mogu da zamislim da ministar u nekoj demokratskoj državi kaže da neće da primjenjuje zakon, a da ostane u vladi, kazao je Gošović
Dan - novi portal
Po­na­ša­nje Vla­de na­kon usva­ja­nja Za­ko­na o iz­mi­re­nju oba­ve­za pre­ma pen­zi­o­ne­ri­ma Kom­bi­na­ta alu­mi­ni­ju­ma i Hi­po Al­pe Adri­ja ban­ke (HA­AB) na­kon usva­ja­nja Za­ko­na o kon­ver­zi­ji kre­di­ta iz švaj­car­skih fra­na­ka u eure, po­ka­zu­je da se u Cr­noj Go­ri ne po­štu­je za­ko­no­dav­na vlast, sa­gla­sni su sa­go­vor­ni­ci „Da­na”.
Po­sla­nik Ne­ven Go­šo­vić (De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra) je ka­zao da Ustav sa­dr­ži od­re­đe­nje da je sva­ko du­žan da se pri­dr­ža­va Usta­va i za­ko­na, te da se u su­prot­nom na­ru­ša­va prav­ni po­re­dak i po­vre­đu­ju pra­va i slo­bo­de gra­đa­na ure­đe­ni za­ko­nom.
– U sva­koj ure­đe­noj dr­ža­vi, ko­ja te­ži vla­da­vi­ni pra­va, ne­za­mi­sli­vo je da mi­ni­star u Vla­di sa­op­šti da ne­će po­što­va­ti za­kon. Za mi­ni­stra eko­no­mi­je Vla­di­mi­ra Ka­va­ri­ća to ni­je pred­sta­vlja­lo ni­ka­kav pro­blem, pa je jav­no sa­op­štio da ne­će pri­mi­je­ni­ti za­kon i rad­ni­ci­ma KAP-a is­pla­ti­ti ot­prem­ni­ne, za ko­je su bu­dže­tom za 2016. go­di­nu pred­vi­đe­na sred­stva – re­kao je Go­šo­vić za „Dan”.
Ka­va­rić je ne­dav­no u Skup­šti­ni sa­op­štio da je za­kon ne­pri­mjen­ljiv, te da ima ne­zva­nič­nu in­for­ma­ci­ju da će ne­ko pod­ni­je­ti ini­ci­ja­ti­vu za ocje­nu ustav­no­sti Za­ko­na o iz­mi­re­nju oba­ve­za pre­ma pen­zi­o­ne­ri­ma KAP-a.
– Po­sle­di­ce ta­kve iz­ja­ve su stva­ra­nje ne­za­do­volj­stva gra­đa­na ko­ji oče­ku­ju ostva­re­nje svo­jih pra­va i ne­po­vje­re­nje u in­sti­tu­ci­je si­ste­ma i vla­da­vi­nu pra­va. U pri­mje­ni za­ko­na mo­gu na­stu­pi­ti od­re­đe­ne ne­ja­sno­će, ali in­sti­tu­ci­je si­ste­ma u sa­rad­nji sa do­no­si­o­ci­ma za­ko­na ima­ju oba­ve­zu da na efi­ka­san na­čin ot­klo­ne ne­ja­sno­će. Ne mo­gu da za­mi­slim da mi­ni­star u ne­koj de­mo­krat­skoj dr­ža­vi ka­že da ne­će da pri­mje­nju­je za­kon, a da osta­ne u vla­di – is­ta­kao je Go­šo­vić.
Po­sla­nik Jan­ko Vu­či­nić (DF), ko­ji je pred­la­gač Za­ko­na o iz­mi­re­nju oba­ve­za pre­ma 420 pen­zi­o­ne­ra KAP-a, oci­je­nio je da ak­tu­el­na vlast ka­da tre­ba da iza­đe u su­sret na­ro­du iz­mi­šlja raz­lo­ge ka­ko ne bi pri­mi­je­ni­la za­kon.
– Umje­sto da re­a­li­zu­ju za­kon i is­pla­te ot­prem­ni­ne, oni sa tim okli­je­va­ju ra­di ne­kog ko bi pod­nio ini­ci­ja­ti­vu i na Ustav­nom su­du po­ku­šao da obo­ri za­kon. Ka­va­rić upor­no pro­na­la­zi ne­do­stat­ke i op­stru­i­še pri­mje­nu za­ko­na. Ne znam šta bih kao pred­la­gač mo­gao pro­mi­je­ni­ti u za­ko­nu, osim da do­dam stav u ko­jem bih na­cr­tao šta mi­ni­star tre­ba da ura­di ka­ko bi pri­mi­je­nio za­kon – is­ta­kao je Vu­či­nić.
Ka­zao je da je slič­na si­tu­a­ci­ja i sa za­ko­nom o švaj­car­ci­ma.
– Sva­ka od­go­vor­na vlast tre­ba­lo bi da se sta­vi na stra­nu gra­đa­na, a po­seb­no ka­da su do­ve­de­ni u du­žnič­ko rop­stvo. Ako Vla­da do­zvo­lja­va da ban­ka i da­lje gu­li ko­žu kli­jen­ti­ma, on­da se sta­vlja otvo­re­no na stra­nu ban­ke i pljač­ka­nja na­ro­da – po­ru­čio je Vu­či­nić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, su­šti­na po­li­ti­ke je da se ra­di u op­štem in­te­re­su.
– Me­đu­tim, ak­tu­el­na vlast dje­lu­je u pot­pu­no dru­gom smje­ru. Pre­tvo­ri­la je po­li­ti­ku u bi­znis, za sti­ca­nje lič­nog bo­gat­stva i go­mi­la­nje ka­pi­ta­la pljač­ka­njem na­ro­da. Po prin­ci­pu ko ima daj mu još, ko ne­ma odu­zmi mu i ono što ima. To je raz­log za­što se ne pri­mje­nju­ju za­ko­ni ko­ji tre­ba da po­mog­nu gra­đa­ni­ma – za­klju­čio je Vu­či­nić.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"