Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo U ZAVODU ZA ZAPOŠLJAVANJE OTKRIVENE NOVE ZLOUPOTREBE VUKICE JELIĆ
Vojinović i Jelić Pomoćniku dala stan na časnu riječ Direktor ZZZ Rade Milošević otkrio je da je Danilo Vojinović godinama koristio državni stan, bez saglasnosti Vlade, a na osnovu usmene odluke Vukice Jelić Prema podacima o prihodima i imovini, Vojinović u Bijelom Polju ima stan od 130 metara kvadratnih i kuću od 120 kvadrata
Dan - novi portal
Za­mje­nik di­rek­to­ra Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje (ZZZCG) Da­ni­lo Vo­ji­no­vić pre­ko tri go­di­ne ži­vio je u dr­žav­nom sta­nu, bez pi­sa­ne sa­gla­sno­sti Vla­de, a ka­ko tvr­di, na osno­vu usme­ne do­zvo­le biv­še di­rek­to­ri­ce te usta­no­ve Vu­ki­ce Je­lić. To je ot­krio opo­zi­ci­o­ni di­rek­tor ZZZ Ra­de Mi­lo­še­vić, što je po­tvr­di­la i In­spek­ci­ja za za­šti­tu dr­žav­ne imo­vi­ne.
Mi­lo­še­vić je ka­zao da je Vo­ji­no­vić go­di­na­ma ko­ri­stio dr­žav­ni stan, bez ika­kvih pa­pi­ra, sa­mo na osno­vu to­ga što mu je to usme­no do­zvo­li­la biv­ša di­rek­to­ri­ca Vu­ki­ca Je­lić.
On je ka­zao da ZZZ u svom po­sje­du ima dva sta­na, u Pod­go­ri­ci i u Moj­kov­cu, na­po­mi­nju­ći da se ra­di o dr­žav­noj imo­vi­ni ko­ja se po za­ko­nu ne smi­je ko­ri­sti­ti bez sa­gla­sno­sti i odo­bre­nja Vla­de.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, stan u ko­jem ži­vi Vo­ji­no­vić, a ko­ji je u vla­sni­štvu Za­vo­da, na­la­zi se u Uli­ci Ste­va Bo­lje­vi­ća.
– In­spek­ci­ja je 8. av­gu­sta iz­vr­ši­la in­spek­cij­ski nad­zor i po­tvr­di­la mo­je osno­va­ne sum­nje. U dr­žav­nom sta­nu su za­te­kli po­moć­ni­ka di­rek­to­ra ZZZ Da­ni­la Vo­ji­no­vi­ća, ko­ji ni­je imao ade­kvat­nu za­kon­sku do­ku­men­ta­ci­ju za ko­ri­šće­nje sta­na – ka­zao je Mi­lo­še­vić za „Dan”.
U za­pi­sni­ku ko­ji je sa­či­ni­la in­spek­ci­ja to­kom nad­zo­ra, a ko­ji je pot­pi­sao Vo­ji­no­vić, na­ve­de­no je da je za­mje­nik di­rek­to­ra iz­ja­vio da mu je stan usme­no dat od stra­ne biv­še di­rek­to­ri­ce i da mu je obe­ća­no da će se po­kre­nu­ti zva­nič­na pro­ce­du­ra. Me­đu­tim, zva­nič­na pro­ce­du­ra ni­je po­kre­nu­ta vi­še od tri go­di­ne, ko­li­ko u sta­nu bo­ra­vi Vo­ji­no­vić.
On je is­ta­kao da se u stan ni­je sa­mo­i­ni­ci­ja­tiv­no use­lio. On je in­spek­to­ri­ma ka­zao da ne­ma fi­nan­sij­skih mo­guć­no­sti da iz­naj­mi dru­gi stan.
Vo­ji­no­vić je in­spek­to­ri­ma ka­zao da u dr­žav­nom sta­nu ži­vi sa dvo­je pu­no­ljet­ne dje­ce.
– Da­lje iz­ja­vlju­je da se ni­je sa­mo­i­ni­ci­ja­tiv­no pri­je tri go­di­ne use­lio u stan, već po usme­nom odo­bre­nju pret­hod­nog di­rek­to­ra, uz obe­ća­nje da će se ad­mi­ni­stra­tiv­na pro­ce­du­ra oko sta­na na­knad­no za­vr­ši­ti. Is­ti­če da je pred­met­ni stan bio u iz­u­zet­no lo­šem sta­nju i slu­žio je kao ma­ga­cin, i da je u nje­go­vu adap­ta­ci­ju ulo­žio zna­čaj­na fi­nan­sij­ska sred­stva, o če­mu po­sje­du­je i do­ku­men­ta­ci­ju. Ta­ko­đe, iz­ja­vlju­je da tre­nut­no ne­ma fi­nan­sij­ske mo­guć­no­sti da iz­naj­mi dru­gi stan i iz­ra­ža­va sprem­nost da na za­htjev nad­le­žnog dr­žav­nog or­ga­na, u ve­zi sa pred­met­nim sta­nom, po­stu­pi u skla­du sa za­ko­nom, a s ob­zi­rom na svo­ju po­ro­dič­nu i stam­be­nu si­tu­a­ci­ju tra­ži da mu Vla­da Cr­ne Go­re i Za­vod za za­po­šlja­va­nje Cr­ne Go­re, u skla­du sa mo­guć­no­sti­ma, omo­gu­će da u pred­met­nom sta­nu osta­ne dok se na ade­kva­tan na­čin ne ri­je­ši nje­go­va stam­be­na si­tu­a­ci­ja – na­vo­di se u za­pi­sni­ku ko­ji je do­sta­vljen „Da­nu”.
Pre­ma po­da­ci­ma o pri­ho­di­ma i imo­vi­ni, Vo­ji­no­vić u Bi­je­lom Po­lju ima stan od 130 me­ta­ra kva­drat­nih i ku­ću od 120 kva­dra­ta.
Mi­lo­še­vić je na­veo da Vo­ji­no­vić u Za­vo­du pri­ma pla­tu od 1.100 eura, te da je pri­je vi­še go­di­na do­bio stam­be­ni kre­dit od ZZZ u iz­no­su od 30.000 eura. On je oci­je­nio skan­da­lo­znim iz­ja­vu Vo­ji­no­vi­ća da mu so­ci­jal­na si­tu­a­ci­ja ne do­zvo­lja­va da iz­najm­lju­je stan pri­vat­no, na­vo­de­ći da u Za­vo­du ima lju­di ko­ji pri­ma­ju 400 eura, a ko­ji ži­ve kao pod­sta­na­ri. Mi­lo­še­vić je ka­zao da je smi­je­šno da ta­ko ne­što iz­ja­vi funk­ci­o­ner, ko­ji je pri­tom do­bio stam­be­ni kre­dit od 30.000 eura.
On je ka­zao da su in­spek­to­ri ča­sno oba­vi­li po­sao, upr­kos ra­znim po­li­tič­kim pri­ti­sci­ma.
Za­ko­nom o dr­žav­noj imo­vi­ni pred­vi­đe­na je nov­ča­na ka­zna od 5.000 do 20.000 eura za li­ce ko­je ko­ri­sti dr­žav­no do­bro, bez pret­hod­ne do­zvo­le Vla­de i nad­le­žnih or­ga­na.
Vukica Jelić sinoć nije odgovarala na telefonske pozive iz „Dana”.
A.O.


Se­be pred­lo­ži­la za funk­ci­ju

Mi­lo­še­vić je ra­ni­je ot­krio da je Vu­ki­ca Je­lić dva da­na pri­je na­pu­šta­nja te funk­ci­je sa­mu se­be pred­lo­ži­la za čla­na od­bo­ra di­rek­to­ra Plan­ta­ža, dok je svom su­pru­gu Zo­ra­nu omo­gu­ći­la da pri­ma pla­tu u toj in­sti­tu­ci­ji na po­zi­ci­ji sa­vjet­ni­ka, iako ni­ka­da ni­je do­la­zio na po­sao.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"