Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SDP NAJAVILA PRIKUPLJANJE POTPISA GRAĐANA Minimalna zarada da se poveća na 250 eura
Dan - novi portal
So­ci­jal­de­mo­krat­ska par­ti­ja (SDP) tra­ži da se po­ve­ća mi­ni­mal­na za­ra­da sa sa­da­šnjih 193 eura na 250 eura. Iz te po­li­tič­ke par­ti­je po­če­će od na­red­ne sed­mi­ce da pri­ku­plja­ju pot­pi­se za uve­ća­nje mi­ni­mal­ne za­ra­de.
Član pred­sjed­ni­štva SDP-a Bo­jan Ze­ko­vić re­kao je da je mi­ni­mal­na za­ra­da od 193 eura naj­ni­ža u re­gi­o­nu i da to mo­ra da se pro­mi­je­ni.
– Pot­pi­si­va­nje pe­ti­ci­je bi­će or­ga­ni­zo­va­no u svim gra­do­vi­ma Cr­ne Go­re i u elek­tron­skom ob­li­ku ka­ko bi na­pra­vi­li do­da­tan pri­ti­sak na Vla­du da ko­nač­no uve­ća mi­ni­mal­nu za­ra­du, i da se Cr­na Go­ra mak­ne sa re­gi­o­nal­nog za­če­lja u mi­ni­mal­noj za­ra­di ko­ja se is­pla­ću­je za­po­sle­nom – re­kao je Ze­ko­vić na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re.
Do­dao je da im je cilj da po­ka­žu da zna­ča­jan broj gra­đa­na po­dr­ža­va tu ini­ci­ja­ti­vu.
– Ini­ci­ja­ti­vu So­ci­jal­nom sa­vje­tu za uve­ća­nje mi­ni­mal­ne za­ra­de upu­ti­li smo u ju­nu pro­šle go­di­ne po­sla­nik Ra­ško Ko­nje­vić i ja, ka­da je do­go­vo­re­no da se ona raz­ma­tra u sep­tem­bru. Od ta­da je to vi­še pu­ta od­la­ga­no, a ni­je uči­nje­no do da­nas. Ova go­di­na, umje­sto uve­ća­njem mi­ni­mal­ne za­ra­de, po­če­la je po­ve­ća­njem po­re­za, ak­ci­za, ci­je­na elek­trič­ne ener­gi­je i go­ri­va, što je no­vi udar na stan­dard gra­đa­na, po­seb­no onih sa naj­ni­žim pri­ma­nji­ma – ka­zao je Ze­ko­vić.
Do­dao je da je mi­ni­mal­na za­ra­da u Cr­noj Go­ri ni­ža od mi­ni­mal­ne pla­te u Al­ba­ni­ji, Ma­ke­do­ni­ji, Ko­so­vu, Sr­bi­ji i Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni (BiH).
– Da ne go­vo­ri­mo o Hr­vat­skoj ili Slo­ve­ni­ji. Vla­da na­sta­vlja po­li­ti­ku ko­ja vo­di da­ljem so­ci­jal­nom ra­slo­ja­va­nju. Pri­je par da­na ista DPS ve­ći­na arap­ske mi­li­jar­de­re u Tiv­tu ča­sti­la je 5,6 mi­li­o­na eura, a od­bi­ja da uve­ća za­ra­du za na­še rad­ni­ke – ka­že Ze­ko­vić. Do­dao je da i da­lje u po­vla­šće­nom po­lo­ža­ju osta­je bi­znis eli­ta.
– Dok se fi­skal­na sta­bil­nost obez­bje­đu­je kon­stant­nim uda­ri­ma na gra­đa­ne sa naj­ni­žim pri­ma­nji­ma. Ova ini­ci­ja­ti­va ima vi­še­stru­ko po­zi­tiv­ne efek­te, pr­ven­stve­no za za­po­sle­ne ko­ji­ma bi se po­ve­ća­la pri­ma­nja, ali i za dr­ža­vu i dr­žav­ne fon­do­ve ko­ji će ostva­ri­ti do­dat­ne pri­ho­de. Oko 17 hi­lja­da za­po­sle­nih ko­ji ra­de za mi­ni­mal­nu za­ra­du će ima­ti ve­ća pri­ma­nja, kao i oko šest hi­lja­da onih či­ja se za­ra­da kre­će od 193 do 250 eura – ka­zao je Ze­ko­vić.
Vl.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"